Μηνύματα σφαλμάτων καμερών Panasonic

Μάθετε να Αντιμετωπίζετε προβλήματα με το Panasonic Point και Shoot Cameras

Τα προβλήματα είναι συνήθως αρκετά σπάνια με τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές Panasonic Lumix. Είναι αρκετά αξιόπιστα κομμάτια εξοπλισμού.

Σε εκείνες τις περιπτώσεις όπου αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα, μπορεί να εμφανιστεί ένα μήνυμα σφάλματος στην οθόνη ή η κάμερα μπορεί να σταματήσει να εργάζεται μόνο για μη εμφανή λόγο. Παρόλο που μπορεί να είναι λίγο ανησυχητικό το να εμφανιστεί ένα μήνυμα σφάλματος στην οθόνη της κάμερας, τουλάχιστον το μήνυμα σφάλματος παρέχει μια ένδειξη ως προς το πιθανό πρόβλημα, ενώ η κενή οθόνη δεν σας δίνει ενδείξεις.

Οι επτά συμβουλές που αναφέρονται εδώ θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τα μηνύματα λάθους της κάμερας Panasonic .

Ενσωματωμένο μήνυμα λάθους σφάλματος μνήμης

Αν δείτε αυτό το μήνυμα σφάλματος με την κάμερα Panasonic, η εσωτερική μνήμη της φωτογραφικής μηχανής είναι είτε πλήρης είτε αλλοιωμένη. Δοκιμάστε να κάνετε λήψη φωτογραφιών από την εσωτερική μνήμη. Εάν το μήνυμα σφάλματος εξακολουθεί να εμφανίζεται, ίσως χρειαστεί να διαμορφώσετε την περιοχή της εσωτερικής μνήμης.

Κάρτα μνήμης Κλειδωμένο / Κάρτα μνήμης μήνυμα λάθους

Και τα δύο αυτά μηνύματα σφάλματος σχετίζονται με την κάρτα μνήμης και όχι με την κάμερα Panasonic. Εάν έχετε μια κάρτα μνήμης SD , ελέγξτε το διακόπτη προστασίας εγγραφής στο πλάι της κάρτας. Σύρετε το διακόπτη προς τα πάνω για να ξεκλειδώσετε την κάρτα. Αν το μήνυμα σφάλματος παραμείνει, είναι πιθανό η κάρτα μνήμης να είναι κατεστραμμένη και πρέπει να μορφοποιηθεί. Είναι επίσης δυνατή η μορφοποίηση της κάρτας μνήμης χρησιμοποιώντας άλλη συσκευή που δεν είναι συμβατή με το σύστημα δομής αρχείων της Panasonic. Μορφοποιήστε την κάρτα με την κάμερα Panasonic για να διορθώσετε το πρόβλημα ... αλλά έχετε κατά νου ότι η μορφοποίηση της κάρτας θα διαγράψει όλες τις φωτογραφίες που είναι αποθηκευμένες σε αυτήν.

Δεν είναι δυνατή η πραγματοποίηση πρόσθετων επιλογών

Αν η κάμερά σας Panasonic σας επιτρέπει να "αποθηκεύσετε" τις φωτογραφίες ως "αγαπημένα σας", ίσως βρείτε αυτό το μήνυμα σφάλματος επειδή η φωτογραφική μηχανή διαθέτει περιορισμένο αριθμό φωτογραφιών που μπορούν να χαρακτηριστούν ως αγαπημένα, συνήθως 999 φωτογραφίες. Δεν μπορείτε να επισημάνετε μια άλλη φωτογραφία ως αγαπημένη μέχρι να αφαιρέσετε την αγαπημένη ετικέτα από μία ή περισσότερες φωτογραφίες. Αυτό το μήνυμα σφάλματος μπορεί επίσης να συμβεί αν προσπαθείτε να διαγράψετε περισσότερες από 999 φωτογραφίες ταυτόχρονα.

Δεν υπάρχει μήνυμα λάθους έγκυρης εικόνας

Αυτό το μήνυμα σφάλματος συνήθως αναφέρεται σε ένα πρόβλημα με την κάρτα μνήμης. Τις περισσότερες φορές, θα βρείτε αυτό το μήνυμα σφάλματος όταν προσπαθείτε να αναπαράγετε εικόνες από την κάρτα μνήμης και η κάρτα μνήμης είναι κατεστραμμένη, άδεια, σπασμένη ή έχει διαμορφωθεί με άλλη κάμερα. Για να διορθώσετε την κάρτα μνήμης, πρέπει να τη μορφοποιήσετε, αλλά με τη μορφοποίηση μιας κάρτας μνήμης θα χαθούν όλες οι φωτογραφίες που είναι αποθηκευμένες σε αυτήν. Δοκιμάστε να τοποθετήσετε την κάρτα μνήμης σε άλλη συσκευή ή στον υπολογιστή σας και δοκιμάστε να κάνετε λήψη οποιασδήποτε φωτογραφίας που είναι αποθηκευμένη σε αυτήν πριν τη μορφοποιήσετε με την κάμερα Panasonic.

Απενεργοποιήστε το μήνυμα και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε ξανά το μήνυμα σφάλματος

Τουλάχιστον αυτό το μήνυμα λάθους λέει "παρακαλώ". Αυτό το μήνυμα σφάλματος πιθανότατα συμβαίνει όταν ένα από τα μέρη του υλικού της κάμερας δυσλειτουργεί, συνήθως ένα περίβλημα του φακού . Για να προσπαθήσετε να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα, ξεκινήστε απενεργοποιώντας την κάμερα για λίγα δευτερόλεπτα πριν την ενεργοποιήσετε ξανά. Αν αυτό δεν διορθώσει το πρόβλημα, δοκιμάστε να επαναφέρετε την κάμερα, αφαιρώντας την μπαταρία και την κάρτα μνήμης από την κάμερα για τουλάχιστον 10 λεπτά. Αντικαταστήστε και τα δύο στοιχεία και δοκιμάστε να ενεργοποιήσετε ξανά τη μηχανή. Αν το περίβλημα του φακού μπλοκάρει καθώς ο φακός μετακινείται από το εύρος του ζουμ, δοκιμάστε να καθαρίσετε απαλά το περίβλημα, αφαιρώντας τυχόν ακαθαρσίες ή ακαθαρσίες. Εάν όλα αυτά τα βήματα δεν διορθώσουν το πρόβλημα, ίσως χρειαστείτε ένα κέντρο επισκευών για την κάμερα.

Αυτό το μήνυμα λάθους δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί

Με αυτό το μήνυμα σφάλματος, έχετε τοποθετήσει μια μπαταρία που δεν είναι συμβατή με την κάμερα Panasonic ή έχετε τοποθετήσει μια μπαταρία που έχει βρώμικες επαφές. Καθαρίστε απαλά τις μεταλλικές επαφές με ένα στεγνό πανί. Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι το περίβλημα της μπαταρίας είναι απαλλαγμένο από συντρίμμια. Ενδέχεται μερικές φορές να δείτε αυτό το μήνυμα σφάλματος εάν χρησιμοποιείτε μπαταρία που δεν έχει κατασκευαστεί από την Panasonic. Εάν η μπαταρία τρίτου μέρους λειτουργεί καλά για να τροφοδοτήσει την κάμερα, ίσως να αγνοήσετε αυτό το μήνυμα σφάλματος.

Αυτό το μήνυμα σφάλματος εικόνας προστατεύεται

Θα δείτε αυτό το μήνυμα σφάλματος της κάμερας Panasonic όταν η φωτογραφία που έχετε επιλέξει έχει προστατευτεί από τη διαγραφή. Δοκιμάστε να εργάζεστε μέσω των μενού της φωτογραφικής μηχανής για να μάθετε πώς μπορείτε να αφαιρέσετε τυχόν ετικέτες προστασίας για τα αρχεία φωτογραφιών.

Λάβετε υπόψη ότι διαφορετικά μοντέλα κάμερας Lumix ενδέχεται να παρέχουν διαφορετικό σύνολο μηνυμάτων σφάλματος από αυτά που εμφανίζονται εδώ. Εάν βλέπετε μηνύματα λάθους κάμερας της Panasonic που δεν αναφέρονται εδώ, συμβουλευτείτε τον οδηγό χρήσης για το μοντέλο της κάμερας Panasonic Lumix για μια λίστα με άλλα μηνύματα σφάλματος ή επισκεφθείτε την περιοχή υποστήριξης της τοποθεσίας Web της Panasonic.

Καλή τύχη για την επίλυση του σημείου σας Panasonic και να τραβήξετε προβλήματα με τα μηνύματα λάθους κάμερας!