Παρουσιάζοντας τις κάμερες Panasonic

Οι κάμερες της Panasonic επικεντρώνονται στις κάμερες της Lumix της εταιρείας, τόσο για μοντέλα σημείων και λήψεων όσο και για ψηφιακά μοντέλα SLR . Σύμφωνα με μια έκθεση της Techno Systems Research, οι κάμερες Panasonic κατατάχθηκαν στην έβδομη θέση παγκοσμίως σε αριθμό μονάδων που κατασκευάστηκαν το 2007. Οι σχεδόν 10 εκατομμύρια μονάδες της Panasonic που κατασκευάστηκαν ήταν καλές για ένα μερίδιο αγοράς 7,6%.

Ιστορικό του Panasonic

Ο Konosuke Matsushita ίδρυσε την Panasonic το 1918 στην Οσάκα, στην Ιαπωνία, στην ηλικία των 23 ετών και με μόνο τρεις υπαλλήλους, μεταξύ των οποίων και τον εαυτό του. Αρχικά, η εταιρεία κατασκευάζει πλάκες μονωτήρων ανεμιστήρα, βύσμα σύνδεσης και αμφίδρομη υποδοχή. Η συνολική παγκόσμια εταιρεία μετέφερε το όνομα Matsushita για αρκετές δεκαετίες και η Panasonic ήταν παγκόσμιο εμπορικό σήμα προϊόντων, μέχρι το 2008, όταν η εταιρεία άλλαξε το επίσημο όνομα της στην Panasonic.

Η Panasonic έχει κατασκευάσει μια ποικιλία προϊόντων κατά τη διάρκεια της πρώιμης ιστορίας της, συμπεριλαμβανομένων των λαμπτήρων ποδηλάτων, των ραδιοφώνων, των τηλεοράσεων και των ηλεκτρικών κινητήρων. Η εταιρεία άλλαξε σε πολεμικά υλικά κατασκευής κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, πριν επιστρέψει στα καταναλωτικά αγαθά το 1945. Ωστόσο, ο Matsushita αναγκάστηκε να αναδιοργανώσει την εταιρεία σχεδόν από το μηδέν μετά τον πόλεμο. Μέχρι τη δεκαετία του 1950, η Panasonic ήταν και πάλι ένας από τους ηγέτες στον κόσμο στην κατασκευή τηλεοράσεων και ραδιοφώνων, μαζί με οικιακές συσκευές. Τα τελευταία χρόνια, η Panasonic έχει επίσης κατασκευάσει συσκευές αναπαραγωγής DVD, συσκευές αναπαραγωγής CD και ψηφιακές τηλεοράσεις και η εταιρεία έχει επενδύσει στην έρευνα που αποσκοπεί στη βελτίωση των τεχνολογιών οπτικών δίσκων.

Η Panasonic άρχισε να κατασκευάζει ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές στα μέσα της δεκαετίας του 2000, όλα κάτω από το εμπορικό σήμα Lumix. Μόνο στην Ιαπωνία, η Panasonic κατασκευάζει επίσης όλες τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές της Leica και πολλά μοντέλα φωτογραφικών μηχανών Lumix και Leica έχουν παρόμοιο σχεδιασμό.

Σήμερα προσφορές Panasonic και Lumix

Η Panasonic προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία φωτογραφικών μηχανών για να καλύψει τις ανάγκες των φωτογράφων με πολλά διαφορετικά επίπεδα δεξιοτήτων. Το σύστημα αρίθμησης μοντέλων της Panasonic φαίνεται περίπλοκο, καθώς η εταιρεία χρησιμοποιεί μια σειρά γραμμάτων και αριθμών για να ονομάσει τις κάμερές της, αντί για εύκολο να θυμάται τα ονόματα μοντέλων. Ωστόσο, τα γράμματα και οι αριθμοί που χρησιμοποιούνται σημαίνουν τον τύπο της κάμερας.