Πώς να απενεργοποιήσετε την αυτόματη επανεκκίνηση Από το μενού ABO στα Windows 7

Τα Windows 7 έχουν προεπιλεγεί για επανεκκίνηση μετά από μια σημαντική αποτυχία του συστήματος, όπως μια μπλε οθόνη θανάτου . Δυστυχώς, αυτό δεν σας δίνει την ευκαιρία να τεκμηριώσετε το μήνυμα σφάλματος για να λύσετε το πρόβλημα.

Ευτυχώς, αυτή η δυνατότητα, που ονομάζεται Αυτόματη επανεκκίνηση σε περίπτωση βλάβης συστήματος, μπορεί να απενεργοποιηθεί από το μενού Επιλογές εκκίνησης για προχωρημένους στα Windows 7.

01 από 04

Πατήστε F8 Πριν από την οθόνη εκκίνησης των Windows 7

Απενεργοποίηση της αυτόματης επανεκκίνησης στα Windows 7 - Βήμα 1.

Για να ξεκινήσετε, ενεργοποιήστε ή επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας .

Λίγο πριν εμφανιστεί η οθόνη εκκίνησης των Windows 7 που εμφανίζεται παραπάνω ή μόλις πριν γίνει επανεκκίνηση του υπολογιστή σας, πατήστε το πλήκτρο F8 για να εισαγάγετε τις επιλογές εκκίνησης για προχωρημένους .

Σημαντικό: Δεν χρειάζεται να έχετε πρόσβαση στα Windows 7 κανονικά για να απενεργοποιήσετε την αυτόματη επανεκκίνηση στην επιλογή αποτυχίας συστήματος μέσω του μενού Advanced Boot Options.

Εάν μπορείτε πραγματικά να εισάγετε τα Windows 7 με επιτυχία πριν εμφανιστεί η μπλε οθόνη του θανάτου, είναι πολύ πιο εύκολο να απενεργοποιήσετε την αυτόματη επανεκκίνηση στην αποτυχία του συστήματος μέσα στα Windows 7 παρά από το μενού Advanced Boot Options, που είναι η μέθοδος που περιγράφεται σε αυτό το tutorial.

02 από 04

Επιλέξτε την επιλογή Απενεργοποίηση της αυτόματης επανεκκίνησης σε περίπτωση βλάβης συστήματος

Απενεργοποίηση της αυτόματης επανεκκίνησης στα Windows 7 - Βήμα 2.

Θα δείτε τώρα την οθόνη Επιλογών εκκίνησης για προχωρημένους που εμφανίζεται παραπάνω.

Εάν ο υπολογιστής σας επανεκκινήσει αυτόματα ή βλέπετε διαφορετική οθόνη, ίσως έχετε χάσει το σύντομο παράθυρο της ευκαιρίας να πατήσετε το F8 στο προηγούμενο βήμα και τα Windows 7 πιθανότατα συνεχίζονται (ή προσπαθούν) να εκκινήσουν κανονικά.

Εάν συμβαίνει αυτό, απλά επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και δοκιμάστε ξανά το F8 .

Χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα βέλους στο πληκτρολόγιό σας, επισημάνετε την επιλογή Απενεργοποίηση της αυτόματης επανεκκίνησης στην αποτυχία του συστήματος και πατήστε Enter .

03 του 04

Περιμένετε ενώ τα Windows 7 προσπαθούν να ξεκινήσουν

Απενεργοποίηση της αυτόματης επανεκκίνησης στα Windows 7 - Βήμα 3.

Μετά την απενεργοποίηση της αυτόματης επανεκκίνησης στην επιλογή αποτυχίας συστήματος, τα Windows 7 ενδέχεται να συνεχίσουν να φορτώνονται ή όχι, ανάλογα με το είδος της μπλε οθόνης θανάτου ή άλλου σοβαρού προβλήματος συστήματος που αντιμετωπίζουν τα Windows 7.

04 του 04

Καταγράψτε την μπλε οθόνη του STOP κώδικα θανάτου

Απενεργοποίηση της αυτόματης επανεκκίνησης στα Windows 7 - Βήμα 4.

Εφόσον απενεργοποιήσατε την επιλογή αυτόματης επανεκκίνησης στην αποτυχία του συστήματος στο Βήμα 2, τα Windows 7 δεν θα αναγκάζουν πλέον την επανεκκίνηση όταν συναντούν μια μπλε οθόνη θανάτου.

Καταγράψτε τον δεκαεξαδικό αριθμό μετά το STOP: συν τα τέσσερα σύνολα δεκαεξαδικών αριθμών μέσα στις παρενθέσεις. Ο σημαντικότερος αριθμός είναι αυτός που αναγράφεται αμέσως μετά το STOP:. Αυτό ονομάζεται κώδικας STOP . Στο παραπάνω παράδειγμα, ο κωδικός STOP είναι 0x000000E2 .

Τώρα που έχετε τον κωδικό STOP που σχετίζεται με τη μπλε οθόνη του θανάτου, μπορείτε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα:

Πλήρης κατάλογος κωδικών STOP σε μπλε οθόνες θανάτου