Προσαρμόστε το περιβάλλον επιφάνειας εργασίας XFCE

01 από 14

Προσαρμόστε το περιβάλλον επιφάνειας εργασίας XFCE

XFCE Desktop Περιβάλλον

Πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα άρθρο που δείχνει πώς να μεταβείτε από το Ubuntu στο Xubuntu χωρίς να το επανεγκαταστήσετε ξανά.

Εάν ακολουθήσατε αυτόν τον οδηγό, θα έχετε είτε ένα βασικό περιβάλλον επιφάνειας εργασίας XFCE είτε ένα περιβάλλον Xubuntu XFCE.

Είτε ακολουθήσατε αυτόν τον οδηγό είτε όχι, αυτό το άρθρο θα σας δείξει πώς να πάρετε ένα βασικό περιβάλλον επιφάνειας εργασίας XFCE και να το προσαρμόσετε με διάφορους τρόπους, όπως:

02 από 14

Προσθήκη νέων πινάκων XFCE στο περιβάλλον εργασίας XFCE

Προσθήκη πίνακα στην επιφάνεια εργασίας XFCE.

Ανάλογα με τον τρόπο που ρυθμίζετε το XFCE σας, μπορείτε να έχετε 1 ή 2 πλαίσια προεπιλεγμένα.

Μπορείτε να προσθέσετε όσα πλαίσια θα θέλατε να προσθέσετε, αλλά αξίζει να γνωρίζετε ότι τα πάνελ κάθεται πάντα στην κορυφή, έτσι εάν τοποθετείτε ένα στη μέση της οθόνης και ανοίξετε ένα παράθυρο του προγράμματος περιήγησης, ο πίνακας θα καλύπτει το ήμισυ της ιστοσελίδας σας.

Η σύστασή μου είναι ένα πάνελ στην κορυφή, το οποίο είναι ακριβώς αυτό που παρέχουν τα νομίσματα Xubuntu και Linux .

Ωστόσο συστήνω ένα δεύτερο πάνελ αλλά όχι ένα πάνελ XFCE. Θα το εξηγήσω αργότερα αργότερα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι αν διαγράψετε όλα τα πάνελ σας το καθιστά πιο δύσκολο να πάρετε ένα πάλι, οπότε μην διαγράφετε όλα τα πάνελ σας. (Αυτός ο οδηγός δείχνει τον τρόπο επαναφοράς των πλαισίων XFCE)

Για να διαχειριστείτε τους πίνακες σας, κάντε δεξί κλικ σε έναν από τους πίνακες και επιλέξτε "Πίνακας - Προτιμήσεις πίνακα" από το μενού.

Στο παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης έχω διαγράψει και τα δύο πλαίσια που ξεκίνησα και πρόσθεσα ένα νέο κενό.

Για να διαγράψετε έναν πίνακα, επιλέξτε τον πίνακα που θέλετε να διαγράψετε από το αναπτυσσόμενο μενού και κάντε κλικ στο σύμβολο μείον.

Για να προσθέσετε έναν πίνακα, κάντε κλικ στο σύμβολο συν.

Όταν δημιουργείτε για πρώτη φορά τον πίνακα, είναι ένα μικρό κιβώτιο και έχει ένα μαύρο φόντο. Μετακινήστε το στη γενική θέση όπου θα θέλατε να είναι ο πίνακας.

Κάντε κλικ στην καρτέλα επιφάνεια εργασίας στο παράθυρο ρυθμίσεων και αλλάξτε τη λειτουργία σε οριζόντια ή κάθετη. (Η κάθετη είναι καλή για μια γραμμή εκκίνησης στυλ Unity).

Ελέγξτε το εικονίδιο "Κλείδωμα πίνακα" για να αποφύγετε την κίνηση του πίνακα. Εάν θέλετε ο πίνακας να κρυφτεί μέχρι να τοποθετήσετε το ποντίκι πάνω του, επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου "Αυτόματη εμφάνιση και απόκρυψη του πίνακα".

Ένας πίνακας μπορεί να περιέχει πολλές σειρές εικονιδίων αλλά, γενικά, σας συνιστώ να ρυθμίσετε τον αριθμό των γραμμών ρυθμιστικό στο 1. Μπορείτε να ορίσετε το μέγεθος της γραμμής σε εικονοστοιχεία και το μήκος του πίνακα. Ο καθορισμός του μήκους στο 100% καθιστά την κάλυψη ολόκληρης της οθόνης (είτε οριζόντια ή κάθετα).

Μπορείτε να ελέγξετε το πλαίσιο ελέγχου "Αυτόματη αύξηση μήκους" για να αυξήσετε το μέγεθος της γραμμής όταν προστεθεί ένα νέο στοιχείο.

Το μαύρο φόντο του πίνακα μπορεί να τροποποιηθεί κάνοντας κλικ στην καρτέλα "Εμφάνιση".

Το στυλ μπορεί να οριστεί ως προεπιλογή, ένα συμπαγές χρώμα ή μια εικόνα φόντου. Θα παρατηρήσετε ότι μπορείτε να αλλάξετε την αδιαφάνεια, ώστε ο πίνακας να μπερδεύεται με την επιφάνεια εργασίας, αλλά μπορεί να είναι γκρι.

Για να μπορείτε να ρυθμίσετε την αδιαφάνεια, πρέπει να ενεργοποιήσετε τη σύνθεση μέσα στο διαχειριστή παραθύρων XFCE. (Αυτό καλύπτεται στην επόμενη σελίδα).

Η τελική καρτέλα ασχολείται με την προσθήκη στοιχείων στον εκκινητή, τα οποία θα καλύπτονται εκ νέου σε μια μεταγενέστερη σελίδα.

03 από 14

Ενεργοποίηση της Σύνθεσης Παραθύρων Εντός του XFCE

XFCE Διαχειριστής παραθύρων Tweaks.

Για να προσθέσετε αδιαφάνεια στους πίνακες XFCE, πρέπει να ενεργοποιήσετε την Σύνθεση παραθύρων. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την εκτέλεση του XFCE Window Manager Tweaks.

Κάντε δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας για να τραβήξετε ένα μενού. Κάντε κλικ στο υπομενού μενού "Εφαρμογές εφαρμογών" και, στη συνέχεια, αναζητήστε κάτω από το δευτερεύον μενού ρυθμίσεων και επιλέξτε "Διακόπτες διαχειριστή των Windows".

Θα εμφανιστεί η παραπάνω οθόνη. Κάντε κλικ στην τελευταία καρτέλα ("Συνθέτης").

Ελέγξτε το πλαίσιο "Ενεργοποίηση εμφάνισης εμφάνισης" και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή "Κλείσιμο".

Τώρα μπορείτε να επιστρέψετε στο εργαλείο ρυθμίσεων προτιμήσεων πίνακα για να προσαρμόσετε την αδιαφάνεια των Windows.

04 από 14

Προσθήκη στοιχείων σε πίνακα XFCE

Προσθήκη στοιχείων στον πίνακα XFCE.

Ένα κενό πλαίσιο είναι περίπου χρήσιμο ως σπαθί στην Άγρια Δύση. Για να προσθέσετε στοιχεία σε έναν πίνακα, κάντε δεξί κλικ στον πίνακα στον οποίο θέλετε να προσθέσετε στοιχεία και επιλέξτε "Πίνακας - Προσθήκη νέων στοιχείων".

Υπάρχουν πολλά στοιχεία για να διαλέξετε, αλλά εδώ είναι μερικά ιδιαίτερα χρήσιμα:

Ο διαχωριστής σας βοηθά να διανείμετε τα αντικείμενα σε όλο το πλάτος του πίνακα. Όταν προσθέσετε το διαχωριστικό εμφανίζεται ένα μικρό παράθυρο. Υπάρχει ένα πλαίσιο ελέγχου που σας επιτρέπει να επεκτείνετε το διαχωριστικό για να χρησιμοποιήσετε το υπόλοιπο τμήμα του πίνακα, το οποίο σας δίνει το μενού στα αριστερά και τα άλλα εικονίδια στα δεξιά.

Η πρόσθετη ένδειξη διαθέτει εικονίδια για τις ρυθμίσεις ενέργειας, το ρολόι, το Bluetooth και πολλά άλλα εικονίδια. Αποθηκεύει την προσθήκη άλλων εικονιδίων ξεχωριστά.

Τα κουμπιά ενεργειών σας δίνουν ρυθμίσεις χρήστη και παρέχουν πρόσβαση για αποσύνδεση (αν και αυτό καλύπτεται από την πρόσθετη ένδειξη).

Ένα πρόγραμμα εκκίνησης σάς επιτρέπει να επιλέξετε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή εγκατεστημένη στο σύστημα που θα εκτελεστεί όταν πατηθεί το εικονίδιο.

Μπορείτε να προσαρμόσετε την παραγγελία των αντικειμένων στη λίστα χρησιμοποιώντας τα βέλη πάνω και κάτω στο παράθυρο ιδιοτήτων.

05 από 14

Επίλυση ζητημάτων μενού εφαρμογών με τον πίνακα XFCE

Προβλήματα με το μενού XFCE στο Ubuntu.

Υπάρχει ένα σημαντικό ζήτημα με την εγκατάσταση του XFCE στο Ubuntu και αυτό είναι ο χειρισμός των μενού.

Θα χρειαστεί να κάνετε δύο πράγματα για την επίλυση αυτού του ζητήματος.

Το πρώτο είναι να επιστρέψετε στην Ενότητα και να αναζητήσετε ρυθμίσεις εφαρμογής μέσα στο Dash .

Τώρα επιλέξτε "Ρυθμίσεις εμφάνισης" και μεταβείτε στην καρτέλα "Ρυθμίσεις συμπεριφοράς".

Αλλάξτε τα κουμπιά επιλογής "Εμφάνιση μενού για ένα παράθυρο" έτσι ώστε να είναι επιλεγμένο το "Στην γραμμή τίτλου του παραθύρου".

Όταν γυρίζετε πίσω στο XFCE, κάντε δεξί κλικ στην πρόσθετη ένδειξη και επιλέξτε "Ιδιότητες". Από το παράθυρο που εμφανίζεται μπορείτε να επιλέξετε τις ενδείξεις που εμφανίζονται.

Ελέγξτε τα "κρυφά" πλαίσια ελέγχου για τα "Μενού εφαρμογών".

Κάντε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο".

06 από 14

Προσθέστε εκτοξευτές σε έναν πίνακα XFCE

XFCE Panel Add Launcher.

Οι εκτοξευτές, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, μπορούν να προστεθούν σε έναν πίνακα για να καλέσουν οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή. Για να προσθέσετε ένα πρόγραμμα εκκίνησης, κάντε δεξί κλικ στον πίνακα και προσθέστε ένα νέο στοιχείο.

Όταν εμφανίζεται η λίστα στοιχείων, επιλέξτε το στοιχείο εκκίνησης.

Κάντε δεξί κλικ στο στοιχείο στον πίνακα και επιλέξτε "Ιδιότητες".

Κάντε κλικ στο σύμβολο συν και θα εμφανιστεί μια λίστα με όλες τις εφαρμογές στο σύστημά σας. Κάντε κλικ στην εφαρμογή που θέλετε να προσθέσετε.

Μπορείτε να προσθέσετε πολλές διαφορετικές εφαρμογές στο ίδιο πρόγραμμα εκκίνησης και θα είναι επιλεγμένες από τον πίνακα μέσω αναπτυσσόμενης λίστας.

Μπορείτε να παραγγείλετε τα στοιχεία στη λίστα εκτοξευτήρων χρησιμοποιώντας τα βέλη πάνω και κάτω στη λίστα ιδιοτήτων.

07 από 14

Το μενού εφαρμογών XFCE

Μενού εφαρμογών XFCE.

Ένα από τα στοιχεία που πρότεινα να προσθέσω στον πίνακα ήταν το μενού εφαρμογών. Το ζήτημα με το μενού εφαρμογών είναι ότι είναι παλιό σχολείο και όχι πολύ ελκυστικό.

Εάν έχετε πολλά στοιχεία μέσα σε μια συγκεκριμένη κατηγορία, η λίστα εκτείνεται στην οθόνη.

Κάντε κλικ εδώ για έναν οδηγό που δείχνει τον τρόπο προσαρμογής του μενού της τρέχουσας εφαρμογής

Στην επόμενη σελίδα, θα σας δείξω ένα διαφορετικό σύστημα μενού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το οποίο είναι επίσης μέρος της τρέχουσας κυκλοφορίας του Xubuntu.

08 από 14

Προσθέστε το μενού Whisker στο XFCE

XFCE Menu Whisker.

Υπάρχει ένα διαφορετικό σύστημα μενού που έχει προστεθεί στο Xubuntu που ονομάζεται μενού Whisker.

Για να προσθέσετε το μενού Whisker, προσθέστε ένα στοιχείο στον πίνακα ως συνήθως και αναζητήστε το "Whisker".

Αν το στοιχείο Whisker δεν εμφανίζεται στη λίστα, θα πρέπει να το εγκαταστήσετε.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε το μενού Whisker ανοίγοντας ένα παράθυρο τερματικού και πληκτρολογώντας τα εξής:

sudo apt-get ενημέρωση

sudo apt-get εγκαταστήστε το xfce4-whiskermenu-plugin

09 από 14

Πώς να προσαρμόσετε το μενού Whisker

Προσαρμόστε το μενού Whisker.

Το προεπιλεγμένο μενού Whisker είναι αρκετά αξιοπρεπές και μοντέρνο, αλλά όπως και με τα πάντα στο περιβάλλον εργασίας XFCE, μπορείτε να το προσαρμόσετε για να λειτουργήσει με τον τρόπο που θέλετε.

Για να προσαρμόσετε το μενού Whisker κάντε δεξί κλικ στο στοιχείο και επιλέξτε "Ιδιότητες".

Το παράθυρο ιδιοτήτων έχει τρεις καρτέλες:

Η οθόνη εμφάνισης σάς επιτρέπει να αλλάξετε το εικονίδιο που χρησιμοποιείται για το μενού και μπορείτε επίσης να αλλάξετε τη συμπεριφορά, ώστε το κείμενο να εμφανίζεται με το εικονίδιο.

Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τις επιλογές μενού έτσι ώστε να εμφανίζονται τα γενικά ονόματα εφαρμογών όπως ο επεξεργαστής κειμένου αντί του LibreOffice Writer. Είναι επίσης δυνατό να εμφανιστεί μια περιγραφή δίπλα σε κάθε εφαρμογή.

Άλλες βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν στην εμφάνιση περιλαμβάνουν τη θέση του πλαισίου αναζήτησης και τη θέση των κατηγοριών. Το μέγεθος των εικονιδίων μπορεί επίσης να ρυθμιστεί.

Η καρτέλα συμπεριφοράς έχει ρυθμίσεις που σας επιτρέπουν να τροποποιήσετε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί πραγματικά το μενού. Από προεπιλογή, κάνοντας κλικ σε μια κατηγορία αλλάζει τα στοιχεία που εμφανίζονται αλλά μπορείτε να τα αλλάξετε έτσι ώστε, όταν τοποθετείτε το δείκτη του ποντικιού πάνω σε μια κατηγορία, τα στοιχεία αλλάζουν.

Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τα εικονίδια που εμφανίζονται στο κάτω μέρος του μενού, συμπεριλαμβανομένου του εικονιδίου ρυθμίσεων, του εικονιδίου οθόνης κλειδώματος, του εικονιδίου αλλαγής χρηστών, του εικονιδίου αποσύνδεσης και του εικονιδίου επεξεργασίας εφαρμογών.

Η καρτέλα αναζήτησης σάς επιτρέπει να αλλάξετε το κείμενο που μπορεί να εισαχθεί στη γραμμή αναζήτησης και τις ενέργειες που θα προκύψουν.

Θα παρατηρήσετε στην παραπάνω εικόνα ότι η ταπετσαρία έχει αλλάξει. Η παρακάτω σελίδα δείχνει πώς να το κάνετε αυτό.

10 από 14

Αλλαγή της Ταπετσαρίας Desktop μέσα στο XFCE

XFCE Αλλαγή ταπετσαρίας.

Για να αλλάξετε την ταπετσαρία της επιφάνειας εργασίας, κάντε δεξί κλικ στο παρασκήνιο και επιλέξτε τις ρυθμίσεις επιφάνειας εργασίας.

Υπάρχουν τρεις διαθέσιμες καρτέλες:

Βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε στην καρτέλα παρασκηνίου. Εάν χρησιμοποιείτε το Xubuntu τότε θα υπάρχουν κάποιες ταπετσαρίες, αλλά εάν διαθέτετε μια βάση XFCE, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τις δικές σας ταπετσαρίες.

Αυτό που έκανα ήταν να δημιουργήσω ένα φάκελο που ονομάζεται "Ταπετσαρίες" κάτω από τον αρχικό μου φάκελο και έπειτα μέσα από τις εικόνες Google που αναζητούσαν "Cool Wallpaper".

Τότε έχω κατεβάσει μερικά "wallpapers" στο φάκελο Wallpapers μου.

Από το εργαλείο ρυθμίσεων επιφάνειας εργασίας, έπειτα άλλαξα το αναπτυσσόμενο μενού φακέλων για να εμφανίσετε το φάκελο "Ταπετσαρίες" στον αρχικό μου φάκελο.

Οι εικόνες από το φάκελο "Ταπετσαρία" εμφανίζονται στη συνέχεια στις ρυθμίσεις της επιφάνειας εργασίας και στη συνέχεια επιλέγω μία.

Παρατηρήστε ότι υπάρχει ένα πλαίσιο ελέγχου που σας επιτρέπει να αλλάζετε την ταπετσαρία σε τακτά χρονικά διαστήματα. Στη συνέχεια, μπορείτε να αποφασίσετε πόσο συχνά αλλάζει η ταπετσαρία.

Το XFCE παρέχει πολλούς χώρους εργασίας και μπορείτε να επιλέξετε να έχετε διαφορετική ταπετσαρία σε κάθε χώρο εργασίας ή το ίδιο σε όλους τους χώρους εργασίας.

Η καρτέλα "Μενού" σάς επιτρέπει να χειρίζεστε τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζονται τα μενού στο περιβάλλον εργασίας XFCE.

Οι διαθέσιμες επιλογές περιλαμβάνουν την δυνατότητα εμφάνισης ενός μενού όταν κάνετε δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας. Αυτό σας δίνει πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές σας χωρίς να χρειάζεται να πλοηγηθείτε στο μενού που προσθέσατε σε έναν πίνακα.

Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε το XFCE έτσι ώστε όταν κάνετε μεσαίο κλικ με το ποντίκι (σε ​​φορητούς υπολογιστές με touchpads αυτό θα είναι το ίδιο με το κτύπημα και των δύο κουμπιών ταυτόχρονα) εμφανίζεται μια λίστα ανοιχτών εφαρμογών. Μπορείτε να προσαρμόσετε περαιτέρω αυτό το μενού για να εμφανίσετε διαφορετικούς χώρους εργασίας επίσης.

11 από 14

Αλλαγή των εικονιδίων επιφάνειας εργασίας στο XFCE

Εικονίδια επιφάνειας εργασίας XFCE.

Μέσα στο εργαλείο ρυθμίσεων επιφάνειας εργασίας, υπάρχει μια καρτέλα εικονιδίων που σας επιτρέπει να επιλέξετε ποια εικονίδια εμφανίζονται στην επιφάνεια εργασίας και το μέγεθος των εικονιδίων.

Αν έχετε χάσει το εργαλείο ρυθμίσεων επιφάνειας εργασίας κάντε δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας και επιλέξτε "Ρυθμίσεις επιφάνειας εργασίας". Τώρα κάντε κλικ στην καρτέλα "Εικονίδια".

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος των εικονιδίων στην επιφάνεια εργασίας. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε αν θα εμφανίζεται κείμενο με τα εικονίδια και το μέγεθος του κειμένου.

Από προεπιλογή, πρέπει να κάνετε διπλό κλικ στα εικονίδια για να ξεκινήσετε την εφαρμογή, αλλά μπορείτε να την τροποποιήσετε με ένα μόνο κλικ.

Μπορείτε να προσαρμόσετε τα προεπιλεγμένα εικονίδια που εμφανίζονται και στην επιφάνεια εργασίας. Η επιφάνεια εργασίας XFCE ξεκινάει γενικά από τον κεντρικό υπολογιστή, τον διαχειριστή αρχείων, το καλάθι αποβλήτων και τις αφαιρούμενες συσκευές. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε αυτές τις ρυθμίσεις, όπως απαιτείται.

Από προεπιλογή, τα κρυφά αρχεία δεν εμφανίζονται αλλά όπως και με όλα τα άλλα, μπορείτε να το ενεργοποιήσετε και να το απενεργοποιήσετε.

12 από 14

Προσθέστε το slingscold Dash στο XFCE

Προσθήκη Slingscold στο Ubuntu.

Το Slingscold παρέχει ένα κομψό αλλά ελαφρύ interface τύπου στυλ. Δυστυχώς, δεν είναι διαθέσιμη στα αποθετήρια του Ubuntu.

Υπάρχει διαθέσιμο PPA αν και αυτό σας επιτρέπει να προσθέσετε Slingscold.

Ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού και πληκτρολογήστε τις ακόλουθες εντολές:

sudo add-apt repository ppa: noobslab / εφαρμογές

sudo apt-get ενημέρωση

sudo apt-get εγκαταστήστε slingscold

Προσθέστε ένα πρόγραμμα εκκίνησης σε έναν πίνακα και προσθέστε Slingscold ως στοιχείο στο πρόγραμμα εκκίνησης.

Τώρα, όταν κάνετε κλικ στο εικονίδιο εκκίνησης Slingcold στον πίνακα, εμφανίζεται μια οθόνη παρόμοια με αυτήν που αναγράφεται παραπάνω.

13 από 14

Προσθέστε την αποβάθρα του Καΐρου στο XFCE

Προσθέστε τη βάση Cairo στο XFCE.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο τα πάνελ XFCE, αλλά μπορείτε να προσθέσετε ένα πιο κομψό πλαίσιο σύνδεσης χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο που ονομάζεται Cairo Dock.

Για να προσθέσετε το Cairo στο σύστημά σας ανοίξτε ένα τερματικό και εκτελέστε την ακόλουθη εντολή:

sudo apt-get εγκαταστήστε cairo-dock

Αφού εγκατασταθεί το Cairo, εκτελέστε το επιλέγοντάς το από το μενού XFCE.

Το πρώτο πράγμα που θα θελήσετε να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι ξεκινά κάθε φορά που συνδέεστε. Για να κάνετε αυτό, κάντε δεξί κλικ στην αποβάθρα του Κάιρο που εμφανίζεται και επιλέξτε "Cairo-Dock -> εκκινήστε το Cairo κατά την εκκίνηση".

Η αποβάθρα του Καΐρου έχει πολλά χαρακτηριστικά διαμόρφωσης. Κάντε δεξί κλικ στην αποβάθρα και επιλέξτε "Cairo-Dock -> Configure".

Θα εμφανιστεί μια διεπαφή με καρτέλες με τις ακόλουθες καρτέλες:

Η πιο συναρπαστική καρτέλα είναι η καρτέλα "Θέματα". Από αυτή την καρτέλα, μπορείτε να επιλέξετε από δεκάδες προ-διαμορφωμένα θέματα. Κάντε κλικ στο κουμπί "Φόρτωση θέματος" και μετακινηθείτε στα διαθέσιμα θέματα.

Όταν βρείτε κάποιο που νομίζετε ότι θα θέλατε να κάνετε κλικ στο κουμπί "Εφαρμογή".

Δεν πρόκειται να πάω βαθιά στο πώς να ρυθμίσετε το Cairo Dock μέσα σε αυτόν τον οδηγό, καθώς αξίζει ένα άρθρο για τον εαυτό του.

Είναι σίγουρα αξίζει να προσθέσετε μία από αυτές τις αποβάθρες για να καρφώσετε την επιφάνεια εργασίας XFCE σας.

14 από 14

Προσαρμογή του περιβάλλοντος επιφάνειας εργασίας XFCE - Περίληψη

Πώς να προσαρμόσετε το XFCE.

Το XFCE είναι το πιο προσαρμόσιμο περιβάλλον επιφάνειας εργασίας Linux. Είναι σαν το Linux Lego. Τα δομικά στοιχεία είναι όλα εκεί για εσάς. Απλά πρέπει να τα συνδυάσετε με τον τρόπο που τα θέλετε.

Περαιτέρω ανάγνωση: