Πώς να αφαιρέσετε την εφαρμογή Amazon από το Ubuntu

Εάν έχετε εγκαταστήσει το Ubuntu στο σύστημά σας, ίσως έχετε παρατηρήσει ότι στο μισό του παραθύρου του εκτοξευτή υπάρχει ένα εικονίδιο το οποίο, όταν πατηθεί, σας μεταφέρει στην ιστοσελίδα του Amazon.

Δεν υπάρχει τίποτα εγγενώς λανθασμένο με την εικόνα και δεν προκαλεί πραγματική βλάβη και οι περισσότεροι από εμάς έχουν χρησιμοποιήσει την ιστοσελίδα του Αμαζονίου σε κάποιο σημείο ή άλλο.

Ωστόσο, το Amazon είναι πολύ πιο ολοκληρωμένο στην επιφάνεια εργασίας του Ubuntu από όσο νομίζετε. Σε προηγούμενες εκδόσεις του Ubuntu, θα βλέπατε πραγματικά συνδέσεις με τα προϊόντα της Amazon όταν αναζητήσατε εφαρμογές στο πλαίσιο της μονάδας Dash .

Από το Ubuntu 16.04 η πλειονότητα των στοιχείων του Amazon έχει απενεργοποιηθεί. Αυτός ο οδηγός δείχνει τις διάφορες μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την κατάργηση του Amazon από το Ubuntu.

Πρόταση 1 - Κατάργηση εγκατάστασης ενιαίας διαδικτυακής εφαρμογής - Κοινή χρήση - Δεν συνιστάται

Το Amazon έχει εγκατασταθεί στην επιφάνεια εργασίας Unity ως μέρος ενός πακέτου που ονομάζεται Unity-Webapps-Common.

Θα μπορούσατε αν θέλετε να ανοίξετε ένα παράθυρο τερματικού και εκτελέστε την ακόλουθη εντολή:

sudo apt-get αφαιρέστε την ενότητα-webapps-common

Ωστόσο, μην το κάνετε αυτό!

Η ενότητα-webapps-common είναι μια μετα-συσκευασία που περιέχει πολλά άλλα πακέτα. Αν καταργήσετε την εγκατάσταση αυτής της εφαρμογής, τότε θα χάσετε άλλα πράγματα που μπορεί να χρειαστείτε.

Αντ 'αυτού, προχωρήστε στη λύση 2 η οποία είναι σίγουρα η προτιμώμενη επιλογή μας.

Πρόταση 2 - Κατάργηση των αρχείων με μη αυτόματο τρόπο - Συνιστάται ιδιαίτερα

Στην ουσία, το πακέτο φαίνεται να περιλαμβάνει 3 αρχεία που σχετίζονται με το Amazon:

/usr/share/applications/ubuntu-amazon-default.desktop/usr/share/unity-webapps/userscripts/unity-webapps-amazon/Amazon.user.js/ usr / share / unity-webapps / userscripts / unity-webapps -amazon / manifest.json

Επομένως, η πιο απλή επιλογή είναι να αφαιρέσετε αυτά τα τρία αρχεία.

Ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού και πληκτρολογήστε τις ακόλουθες εντολές:

Αυτό είναι. Η εργασία έγινε.

Θεωρητικά, θα μπορούσαν να υπάρχουν πράγματα που εξακολουθούν να κρύβονται στον κώδικα Unity κάπου, αλλά από την πλευρά του χρήστη, το Amazon δεν εγκαθίσταται πλέον ως οντότητα.

Πώς να σταματήσετε την επιστροφή του Amazon

Ενώ ψάχνετε για περισσότερες πληροφορίες για αυτόν τον οδηγό, κάποιος ανέφερε ότι όταν αναβαθμίσετε το Ubuntu στο μέλλον, η πιθανότητα είναι ότι το εικονίδιο του Amazon θα εμφανιστεί για άλλη μια φορά στο εκκινητή.

Ο λόγος για αυτό είναι ότι το κοινό-πακέτο ενότητας-webapps μπορεί να ενημερωθεί ή να επανεγκατασταθεί και καθώς τα αρχεία του Amazon είναι μέρος αυτού του πακέτου, θα εγκατασταθούν ξανά.

Έχω δει μια πρόταση για την εκτροπή της εγκατάστασης της συσκευασίας έτσι ώστε να μην εμφανίζεται ποτέ:

Αυτό δεν σταματάει την εγκατάσταση του αρχείου, απλά το μετονομάζει για να έχει εκτροπή την επέκταση.

Προσωπικά, η πρότασή μας είναι να προσθέσετε τις αρχικές εντολές σε μια δέσμη ενεργειών και όταν κάνετε αναβάθμιση εκτελέστε ξανά το σενάριο ή κάντε σελιδοδείκτη αυτή τη σελίδα και αντιγράψτε και επικολλήστε τις εντολές από τη λύση 2 κατευθείαν στο τερματικό.

Για να δημιουργήσετε μια δέσμη ενεργειών ανοίξτε ένα τερματικό και εκτελέστε την ακόλουθη εντολή:

Καταχωρίστε τις ακόλουθες εντολές στο σενάριο:

Αποθηκεύστε το αρχείο πιέζοντας ταυτόχρονα CTRL και O και, στη συνέχεια, κλείστε τον επεξεργαστή πιέζοντας CTRL και X ταυτόχρονα.

Για να εκτελέσετε το σενάριο θα χρειαστεί να αλλάξετε τα δικαιώματα εκτελώντας την ακόλουθη εντολή:

Τώρα το μόνο που πρέπει να κάνετε όταν κάνετε αναβάθμιση του Ubuntu είναι να ανοίξετε ένα τερματικό εκτελέστε την ακόλουθη εντολή:

Απενεργοποιήστε το πρόσθετο πινελιάς του Amazon

Υπάρχει ακόμα ένα πράγμα που πρέπει να κάνετε και αυτό είναι να απενεργοποιήσετε το Amazon Dash Plugin.

Για να το κάνετε αυτό, πατήστε το πλήκτρο super (το πλήκτρο με το εικονίδιο των Windows στα περισσότερα πληκτρολόγια) και το πλήκτρο "A" ταυτόχρονα. Εναλλακτικά, κάντε κλικ στο εικονίδιο στο επάνω μέρος του προγράμματος εκκίνησης και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο "Εφαρμογές" στο κάτω μέρος της οθόνης.

Θα πρέπει να δείτε ένα εικονίδιο για το πρόσθετο του Amazon Dash. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο και κάντε κλικ στην επιλογή "Απενεργοποίηση". Εάν δεν μπορείτε να δείτε το plugin του Amazon Dash κοιτάξτε στη γραμμή που διαβάζει το "Dash Plugins" και κάντε κλικ στο σύνδεσμο "δείτε περισσότερα αποτελέσματα".

Περίληψη

Στην ιδανική περίπτωση, θα υπήρχε μία μόνο εντολή για την κατάργηση του υλικού του Αμαζονίου ή μάλιστα αυτό δεν θα εγκατασταθεί αυτόματα στην πρώτη θέση.

Οι παραπάνω προτάσεις είναι οι καλύτερες που προσφέρονται αυτή τη στιγμή και τελικά εξαλείφουν το Amazon από το Ubuntu.