Πώς να αποκτήσετε Flash για να εργαστείτε με Iceweasel στο Debian

Εισαγωγή

Αν ακολουθήσατε τον οδηγό μου που δείχνει πώς μπορείτε να κάνετε διπλή εκκίνηση του Debian με τα Windows 8.1 , αναρωτιέστε πιθανώς ποια είναι τα επόμενα βήματα.

Το Debian στέλνει μόνο ελεύθερο λογισμικό, ώστε να παίζει ήχο MP3 και να παίζει παιχνίδια Flash απαιτεί επιπλέον εργασία.

Αυτός ο οδηγός δείχνει δύο τρόπους με τους οποίους το Flash μπορεί να λειτουργήσει στο σύστημά σας. Η πρώτη μέθοδος χρησιμοποιεί το Lightspark, το οποίο είναι ελεύθερο και ανοιχτό. Η άλλη μέθοδος χρησιμοποιεί το πακέτο Flash-nonfree.

Επιλογή 1 - Εγκατάσταση Lightspark

Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος για να εγκαταστήσετε μια συσκευή αναπαραγωγής Flash για το Debian, αλλά δεν είναι 100% τέλεια και εξακολουθεί να περιγράφεται στη σελίδα του Debian WIKI ως πειραματική.

Το δοκίμασα με αρκετούς ιστότοπους, συμπεριλαμβανομένου του site μου για δοκιμές Flash, το οποίο είναι το εξαιρετικό stickcricket.com. Εργάστηκε σε κάθε τοποθεσία που προσπάθησα.

Για να εγκαταστήσετε το Lightspark, ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού. Εάν χρησιμοποιείτε GNOME, μπορείτε να ανοίξετε ένα τερματικό πατώντας το πλήκτρο super στο πληκτρολόγιό σας (κλειδί των Windows) και στη συνέχεια πληκτρολογήστε "όρος" στο πλαίσιο αναζήτησης.

Κάντε κλικ στο εικονίδιο για το "Terminal" όταν εμφανιστεί.

Μεταβείτε στο χρήστη ρίζας πληκτρολογώντας su - root και πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασής σας.

Τώρα πληκτρολογήστε apt-get update για να ενημερώσετε τα αποθετήρια σας και μετά apt-get install lightspark .

Ανοίξτε το Iceweasel και επισκεφθείτε έναν ιστότοπο με βίντεο ή παιχνίδια Flash για να το δοκιμάσετε.

Επιλογή 2 - Εγκατάσταση πρόσθετου Flash

Για να εγκαταστήσετε την πρόσθετη εφαρμογή Adobe Flash, ανοίξτε ένα τερματικό και πληκτρολογήστε su - root και πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασής σας.

Τώρα ανοίξτε το αρχείο sources.list στο nano πληκτρολογώντας το nano /etc/apt/sources.list .

Στο τέλος κάθε γραμμής προσθέστε τις λέξεις contrib non-free ως εξής:

deb http://ftp.uk.debian.org/debian/ jessie main contrib μη-ελεύθερο deb-src http://ftp.uk.debian.org/debian/ jessie main contrib μη-ελεύθερο deb http: // security .debian.org / jessie / ενημερώσεις main contrib μη-ελεύθερο deb-src http://security.debian.org/ jessie / updates main contrib μη-ελεύθερο # jessie-updates, παλαιότερα γνωστό ως 'volatile' deb http: // ftp.uk.debian.org/debian/ jessie-updates main contrib μη-ελεύθερο deb-src http://ftp.uk.debian.org/debian/ jessie-updates main contrib μη-δωρεάν

Αποθηκεύστε το αρχείο πιέζοντας τα πλήκτρα CTRL και O και, στη συνέχεια, κλείστε πιέζοντας CTRL και X.

Ενημερώστε τους χώρους αποθήκευσης πληκτρολογώντας το apt-get update και, στη συνέχεια, εγκαταστήστε το Flash plugin πληκτρολογώντας apt-get install flashplugin-nonfree .

Ανοίξτε το Iceweasel και μεταβείτε σε έναν ιστότοπο με παιχνίδια ή βίντεο Flash και δοκιμάστε το.

Για να βεβαιωθείτε ότι το Flash έχει πράγματι εγκατασταθεί σωστά επισκεφθείτε τη διεύθυνση http://www.adobe.com/uk/software/flash/about/.

Θα εμφανιστεί ένα μικρό γκρι πλαίσιο με τον αριθμό έκδοσης της συσκευής αναπαραγωγής Flash που έχετε εγκαταστήσει.

Περίληψη

Το Flash δεν είναι η μεγάλη υπόθεση που υπήρχε. Ακόμη και το Youtube έχει απομακρυνθεί από τη χρήση του και ως HTML5 γίνεται πιο καθιερωμένη η απαίτηση να εγκαταστήσετε οποιονδήποτε Flash player στον υπολογιστή σας θα γίνει όλο και λιγότερο.

Προς το παρόν αν και όπως εγώ έχετε το περίεργο παιχνίδι Flash που σας αρέσει πολύ ή χρησιμοποιείτε ιστοσελίδες που απαιτούν τη χρήση ενός Flash plugin, τότε ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σας βοήθησε.

Στον επόμενο οδηγό του Debian θα σας δείξω πώς να κατεβάσετε ήχο MP3 και θα συζητήσω για το αν οι εναλλακτικές λύσεις όπως το OGG είναι 100% βιώσιμες και αν εξαρτάται από το MP3.