Προετοιμασία του δίσκου σας για διπλή εκκίνηση Windows 8 και Linux

01 από 03

Βήμα 1 - Εκκίνηση του εργαλείου διαχείρισης δίσκων

Ξεκινήστε τη Διαχείριση δίσκων των Windows 8.

Μόλις δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε το Linux ως ζωντανό USB και είστε εκτός χρήσης μέσα σε μια εικονική μηχανή , ίσως αποφασίσετε να εγκαταστήσετε το Linux στον σκληρό σας δίσκο.

Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν τη διπλή εκκίνηση πριν δεσμευτούν να χρησιμοποιούν το Linux σε πλήρη βάση.

Η ιδέα είναι ότι χρησιμοποιείτε το Linux για καθημερινές εργασίες, αλλά όταν κολλήσετε εάν υπάρχει μια εφαρμογή που είναι εντελώς Windows μόνο χωρίς πραγματική εναλλακτική λύση, μπορείτε να μεταβείτε στα Windows.

Αυτός ο οδηγός σας βοηθά να προετοιμάσετε το δίσκο σας για διπλή εκκίνηση Linux και Windows 8. Η διαδικασία είναι αρκετά απλή, αλλά πρέπει να γίνει πριν την εγκατάσταση του Linux.

Το εργαλείο που θα χρησιμοποιήσετε για αυτή την εργασία ονομάζεται " Εργαλείο διαχείρισης δίσκων ". Μπορείτε να ξεκινήσετε το εργαλείο διαχείρισης δίσκων μεταβαίνοντας στην επιφάνεια εργασίας και κάνοντας δεξί κλικ στο κουμπί εκκίνησης. (Εάν χρησιμοποιείτε τα Windows 8 και όχι το 8.1 στη συνέχεια κάντε δεξί κλικ στην κάτω αριστερή γωνία).

Θα εμφανιστεί ένα μενού και το μισό από το μενού είναι μια επιλογή για το "Disk Management Tool".

02 του 03

Βήμα 2 - Επιλέξτε το διαμέρισμα που θα συρρικνωθεί

Εργαλείο διαχείρισης δίσκων.

Ό, τι κι αν κάνετε, μην αγγίζετε το διαμέρισμα EFI καθώς αυτό χρησιμοποιείται για την εκκίνηση του συστήματός σας.

Αξίζει να βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφο ασφαλείας του συστήματός σας προτού αρχίσετε, μόνο σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.

Αναζητήστε το διαμέρισμα που εκτελεί το λειτουργικό σας σύστημα. Εάν είστε τυχεροί, θα ονομάζονται λειτουργικό σύστημα ή Windows. Είναι πιθανό να είναι το μεγαλύτερο διαμέρισμα στη μονάδα δίσκου σας.

Όταν το βρείτε, κάντε δεξί κλικ στο διαμέρισμα OS και επιλέξτε "Shrink Volume".

03 του 03

Βήμα 3 - Μείωση της έντασης

Συρρικνωθεί ο όγκος.

Το παράθυρο "Shrink Volume" εμφανίζει το συνολικό διαθέσιμο χώρο στο δίσκο και το ποσό που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να το μειώσετε χωρίς να καταστρέψετε τα Windows.

Πριν από την αποδοχή της προεπιλεγμένης επιλογής, εξετάστε πόσο διάστημα θα χρειαστείτε για τα Windows στο μέλλον και πόσο χώρο θέλετε να δώσετε στο Linux.

Αν πρόκειται να εγκαταστήσετε περισσότερες εφαρμογές για Windows αργότερα, μειώστε το ποσό που θα συρρικνωθεί σε ένα πιο αποδεκτό επίπεδο.

Οι διανομές Linux γενικά δεν απαιτούν πολύ χώρο στο δίσκο, αρκεί να συρρικνώσετε τον όγκο κατά 20 gigabytes ή περισσότερο, θα μπορείτε να τρέχετε το Linux παράλληλα με τα Windows. Ωστόσο, θα θέλατε πιθανόν να επιτρέψετε κάποιο χώρο για την εγκατάσταση περισσότερων εφαρμογών Linux και ίσως θελήσετε επίσης να δημιουργήσετε χώρο για ένα κοινό διαμέρισμα μέσω του οποίου μπορείτε να αποθηκεύσετε αρχεία στα οποία μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση τα Windows και το Linux.

Ο αριθμός που επιλέγετε να συρρικνωθεί πρέπει να εισαχθεί σε megabyte. Ένα gigabyte είναι 1024 megabytes αν και πληκτρολογείτε "Gigabyte σε Megabyte" στο Google εμφανίζεται ως 1 gigabyte = 1000 megabyte.

Καταχωρίστε το ποσό που θέλετε να συρρικνώσετε τα Windows και κάντε κλικ στο "Shrink".

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα διαμέρισμα 20 gigabyte εισάγετε 20.000. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε διαμέρισμα 100 gigabyte, πληκτρολογήστε 100.000.

Η διαδικασία είναι συνήθως αρκετά γρήγορη, αλλά προφανώς εξαρτάται από το μέγεθος του δίσκου που συρρικνώνετε.

Θα παρατηρήσετε ότι υπάρχει τώρα κάποιος χωριστός χώρος στο δίσκο. Μην προσπαθήσετε να διαμοιράσετε αυτό το διάστημα.

Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης του Linux θα σας ζητηθεί από πού να εγκαταστήσετε τη διανομή και αυτός ο μη διαχωρισμένος χώρος θα γίνει κατ 'οίκον στο νέο λειτουργικό σύστημα.

Στο επόμενο άρθρο αυτής της σειράς θα σας δείξω πώς να εγκαταστήσετε το Linux παράλληλα με τα Windows 8.1.