Πώς να βρείτε το σημειωματάριο στο μηχάνημά σας των Windows για να συντάξετε ένα έγγραφο HTML

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να βρείτε το Σημειωματάριο στα Windows 10

Δεν χρειάζεστε φανταχτερό λογισμικό για να γράψετε ή να επεξεργαστείτε το HTML για μια ιστοσελίδα. Ένας επεξεργαστής κειμένου λειτουργεί καλά. Τα Windows 10 Notepad είναι ένας βασικός επεξεργαστής κειμένου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την επεξεργασία HTML. Αφού αισθάνεστε άνετα να γράφετε την HTML σας σε αυτόν τον απλό επεξεργαστή, μπορείτε να δείτε πιο εξελιγμένους επεξεργαστές. Ωστόσο, όταν μπορείτε να γράψετε στο Σημειωματάριο, μπορείτε να γράψετε ιστοσελίδες σχεδόν οπουδήποτε.

Τρόποι για να ανοίξετε το σημειωματάριο στη μηχανή των Windows 10

Με τα Windows 10, το Notepad έγινε δύσκολο για ορισμένους χρήστες να το βρουν. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ανοίξετε το Σημειωματάριο στα Windows 10, αλλά οι πέντε πιο συχνά χρησιμοποιούμενες μέθοδοι είναι:

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Σημειωματάριο με HTML

  1. Ανοίξτε ένα νέο έγγραφο του Σημειωματάριου.
  2. Γράψτε κάποια HTML στο έγγραφο.
  3. Για να αποθηκεύσετε το αρχείο, επιλέξτε Αρχείο στο μενού Σημειωματάριο (Notepad) και στη συνέχεια Αποθήκευση ως.
  4. Καταχωρίστε το όνομα " index.htm " και επιλέξτε UTF-8 από το αναπτυσσόμενο μενού Encoding .
  5. Χρησιμοποιήστε είτε το .html είτε το .htm για την επέκταση. Μην αποθηκεύετε το αρχείο με επέκταση .txt.
  6. Ανοίξτε το αρχείο σε ένα πρόγραμμα περιήγησης κάνοντας διπλό κλικ στο αρχείο. Μπορείτε επίσης να κάνετε δεξί κλικ και να επιλέξετε Άνοιγμα με για να δείτε την εργασία σας.
  7. Για να κάνετε προσθήκες ή αλλαγές στην ιστοσελίδα, επιστρέψτε στο αποθηκευμένο αρχείο του Notepad και πραγματοποιήστε τις αλλαγές. Επαναφέρετε και, στη συνέχεια, προβάλετε τις αλλαγές σας σε ένα πρόγραμμα περιήγησης.

Σημείωση: Το CSS και το Javascript μπορούν επίσης να γραφτούν χρησιμοποιώντας το Notepad. Σε αυτήν την περίπτωση, αποθηκεύετε το αρχείο με την επέκταση .css ή .js.