Παρακολουθήστε ένα κανάλι: Εγγραφή άλλου με κουτί DTV και βίντεο

Οδηγός βήμα προς βήμα

Η ψηφιακή τηλεόραση προκαλεί ένα πρόβλημα για τον ιδιοκτήτη VCR που χρησιμοποιεί η κεραία, για τον οποίο ο συνδρομητής του ψηφιακού καλωδίου ή του δορυφόρου γνωρίζει κάποια στιγμή - την απώλεια της δυνατότητας να παρακολουθεί ένα κανάλι κατά την εγγραφή άλλου.

Αυτή είναι μια από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που έχω από τους αναγνώστες - πώς να παρακολουθήσετε ένα κανάλι κατά την εγγραφή άλλου. Παρόλο που πρόκειται για θέμα DTV, το πραγματικό πρόβλημα δεν αφορά την ψηφιακή τεχνολογία. Είναι ο αναλογικός δέκτης μέσα στο VCR.

Ευτυχώς, υπάρχει μια λύση αλλά θα χρειαστεί κάποια οικονομική δαπάνη αν δεν έχετε ήδη τα απαραίτητα υλικά.

Απαιτούμενα υλικά

Μόλις πάρετε όλες τις απαραίτητες προμήθειες είστε έτοιμοι να συνδεθείτε. Διαβάστε τις οδηγίες και δείτε αυτό το διάγραμμα καλωδίωσης πριν ξεκινήσετε.

Σημείωση: Όλες οι εισόδους και οι εξόδους που παρατίθενται παρακάτω είναι ομοαξονικές. Όλα τα καλώδια που χρησιμοποιούνται είναι ομοαξονικά.

Πώς τα στοιχεία καθιστούν δυνατή την παρακολούθηση και την εγγραφή

Για να παρακολουθήσετε ένα κανάλι κατά την εγγραφή άλλου σε ένα βίντεο, χρειάζονται δύο σήματα και δύο δέκτες. Στις παλιές ημέρες των αναλογικών αυτό δεν ήταν ένα πρόβλημα, σύμφωνα με τον οδηγό του About.com στο Home Theater, Robert Silva.

"Οι VCR έχουν έναν δέκτη και ένα RF pass through.Η RF διέλευση είναι αυτό που επιτρέπει στο σήμα να πηγαίνει κατευθείαν μέσω του βίντεο και στην τηλεόραση, έτσι ώστε ο δέκτης της τηλεόρασης να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να συντονιστεί σε ένα διαφορετικό κανάλι από το κανάλι ότι το βίντεο εγγράφεται. "

Αυτή η διαδικασία εξηγείται καλύτερα ως εναλλαγή μεταξύ της τηλεόρασης και του βίντεο όταν πατάτε το κουμπί TV / VCR στο τηλεχειριστήριο του VCR σας.

Τα ψηφιακά σήματα καθιστούν άχρηστους αναλογικούς δέκτες μέσα σε τηλεοράσεις και βίντεο. Γι 'αυτό χρειαζόμαστε το κιβώτιο μετατροπέα DTV. Το κιβώτιο μετατροπέα DTV μπορεί να αποκωδικοποιήσει το σήμα που λαμβάνεται από την κεραία.

Το πρόβλημα είναι ότι το κιβώτιο μετατροπέα DTV έχει μόνο ένα ψηφιακό δέκτη. Επομένως, το μόνο σήμα που μπορούμε να παρακολουθήσουμε ή να καταγράψουμε σε οποιονδήποτε μετατροπέα DTV είναι αυτό που περνά μέσα από αυτό αυτήν τη στιγμή.

Γι 'αυτό πρέπει να δημιουργήσουμε δύο διαδρομές σήματος. Στην ουσία, ο μόνος κοινός δεσμός που κάθε σήμα μοιράζεται είναι ότι κάθε ένας λαμβάνεται από την ίδια κεραία και εμφανίζεται στην ίδια τηλεόραση. Εκτός από αυτό, είναι ξεχωριστά.

Εισαγάγετε τον διαχωριστή και τον διακόπτη A / B.

Ο διαχωριστής λαμβάνει ένα σήμα και το χωρίζει σε δύο ξεχωριστές διαδρομές - τη διαδρομή σήματος Α και τη διαδρομή σήματος Β. Ο διακόπτης A / B κάνει το αντίθετο, διότι επιτρέπει στο χρήστη να εναλλάσσει μεταξύ δύο ξεχωριστών σημάτων για προβολή σε μία τηλεόραση. Ο διακόπτης A / B λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως το κουμπί TV / VCR στο τηλεχειριστήριό σας.

Πώς να παρακολουθήσετε ένα κανάλι κατά την εγγραφή άλλου

Προσπαθήστε να σκεφτείτε τη ρύθμισή σας ως δύο διαφορετικές διαδρομές σήματος. Η διαδρομή σήματος Α είναι το βίντεο και η διαδρομή σήματος Β είναι η τηλεόραση.

Για να εγγράψετε ένα κανάλι θα πατήσετε το πλήκτρο 'A' στο διακόπτη A / B και θα συντονίσετε το πλαίσιο μετατροπέα DTV πλευράς A στο κανάλι που θέλετε να καταγράψετε. Κατόπιν, ορίστε το VCR σας για εγγραφή στο κανάλι 3 και επιλέξτε ένα χρόνο εγγραφής.

Αφού ρυθμίσετε το βίντεο για εγγραφή πατήστε το πλήκτρο 'B' του διακόπτη A / B για να παρακολουθήσετε τηλεόραση. Μπορείτε να γυρίσετε ελεύθερα τα κανάλια στο κιβώτιο μετατροπέα DTV πλευράς Β κατά την εγγραφή στην πλευρά Α.

Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε δύο διαφορετικά κιβώτια μετατροπέα DTV, καθώς δύο από τα ίδια κιβώτια μετατροπέα DTV θα προκαλέσουν σύγχυση και υπάρχει πιθανότητα ένα μόνο τηλεχειριστήριο να μπορεί να μετατρέπει τα κανάλια και στα δύο πλαίσια ταυτόχρονα. Θα εξαλείψετε αυτή την ανησυχία με δύο διαφορετικά κουτιά με επώνυμα σήματα.

  1. Συνδέστε ένα ομοαξονικό καλώδιο από την έξοδο της κεραίας στην είσοδο του διαχωριστή 2 κατευθύνσεων. Σημείωση: Υπάρχει μόνο μία ομοαξονική είσοδος στον διαχωριστή, οπότε μην εισάγετε σύγχυση με τις δύο έξοδοι.
  2. Συνδέστε ένα ομοαξονικό καλώδιο από μία από τις έξοδοι του διαχωριστή 2 κατευθύνσεων στην είσοδο ενός από τα κιβώτια μετατροπέα DTV. Σημείωση: Υπάρχουν δύο έξοδοι στον διαχωριστή δύο κατευθύνσεων και δύο κιβώτια μετατροπέα DTV. Θα χρησιμοποιήσουμε την άλλη έξοδο στον αμφίδρομο διαχωριστή και το άλλο κιβώτιο μετατροπέα DTV στο βήμα 5.
  3. Συνδέστε ένα ομοαξονικό καλώδιο από την έξοδο στο πρώτο κιβώτιο μετατροπέα DTV στην είσοδο του VCR
  4. Συνδέστε ένα ομοαξονικό καλώδιο από την έξοδο του VCR στην είσοδο με την ένδειξη 'A' στο διακόπτη A / B
  5. Συνδέστε ένα ομοαξονικό καλώδιο από την αχρησιμοποίητη έξοδο στον διαχωριστή 2 κατευθύνσεων στην είσοδο στο δεύτερο κιβώτιο μετατροπέα DTV.
  6. Συνδέστε ένα ομοαξονικό καλώδιο από την έξοδο στο δεύτερο κιβώτιο μετατροπέα DTV στην είσοδο με την ένδειξη "B" στο διακόπτη A / B.
  7. Συνδέστε ένα ομοαξονικό καλώδιο από την έξοδο με την ένδειξη 'TV' στο διακόπτη A / B στην είσοδο της τηλεόρασης