Τι είναι οι κάμερες Sony;

Σε αντίθεση με τους περισσότερους κατασκευαστές ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών, η Sony δεν ήταν σημαντικός παίκτης στην αγορά φωτογραφικών μηχανών προτού αρχίσει να κάνει ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές Sony. Στις κάμερες της Sony περιλαμβάνονται η σειρά ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών Cyber-Shot της εταιρείας και οι ILCs χωρίς καθρέφτες, οι οποίες έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς. Συνεχίστε να διαβάζετε για να απαντήσετε στην ερώτηση: Τι είναι οι κάμερες της Sony;

Ιστορικό της Sony

Η Sony ιδρύθηκε το 1946 ως Tokyo Tsushin Kogyo, η οποία κατασκευάζει τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό. Η εταιρεία δημιούργησε μια μαγνητική μαγνητοταινία με βάση το χαρτί το 1950, μάρκα που ονομάστηκε Sony, και η εταιρεία έγινε η Sony Corporation το 1958.

Η Sony επικεντρώθηκε στην μαγνητική ταινία εγγραφής και τα ραδιόφωνα τρανζίστορ, τις μαγνητόφωνα και τις τηλεοράσεις. Το 1975, η Sony ξεκίνησε το Betamax VCR για τους καταναλωτές της, η οποία ακολουθείται από ένα φορητό CD player, που ονομάζεται Discman, το 1984.

Η πρώτη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή της Sony εμφανίστηκε το 1988, η Mavica. Λειτουργεί με οθόνη τηλεόρασης. Η Sony δεν δημιούργησε άλλη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή μέχρι να κυκλοφορήσει το 1996 το πρώτο μοντέλο της Cyber-shot της εταιρείας. Το 1998, η Sony εισήγαγε την πρώτη της ψηφιακή φωτογραφική μηχανή που έκανε χρήση της εξωτερικής κάρτας μνήμης Memory Stick. Οι περισσότερες προηγούμενες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές είχαν χρησιμοποιήσει εσωτερική μνήμη.

Τα παγκόσμια αρχηγεία της Sony βρίσκονται στο Τόκιο της Ιαπωνίας. Η Sony Corporation of America, η οποία ιδρύθηκε το 1960, φορτώνεται στη Νέα Υόρκη.

Οι σημερινές προσφορές της Sony

Οι πελάτες της Sony θα βρουν ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές Cyber-Shot που απευθύνονται σε αρχάριους, ενδιάμεσους και προχωρημένους χρήστες.

DSLR

Οι προηγμένες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές DSLR (single-lens reflex) από τη Sony θα λειτουργούν καλύτερα για τους ενδιάμεσους φωτογράφους και τους προχωρημένους αρχαρίους, με διαθέσιμους εναλλάξιμους φακούς. Ωστόσο, η Sony δεν κάνει πια πολλά DSLR, προτιμώντας να επικεντρώσει την προσοχή της σε κάμερες αντικατάστατου φακού χωρίς κάτοπτρο.

Καθρέπτης

Η Sony προσφέρει κάμερες αντικατάστατου φακού χωρίς κάτοπτρο , όπως η Sony NEX-5T , οι οποίες χρησιμοποιούν εναλλάξιμες κάμερες φακού όπως DSLR αλλά δεν διαθέτουν μηχανισμό καθρέπτη μέσα στην κάμερα για να επιτρέπουν τη χρήση οπτικού σκοπεύτρου, το οποίο επιτρέπει στα μοντέλα χωρίς κάτοπτρο να είναι μικρότερο και λεπτότερο από ένα DSLR. Τέτοιες φωτογραφικές μηχανές παρέχουν καλή ποιότητα εικόνας και πολλές προηγμένες λειτουργίες, αν και δεν θεωρούνται τόσο προηγμένες όσο μια φωτογραφική μηχανή DSLR.

Προηγμένος σταθερός φακός

Η Sony έχει επίσης στρέψει την προσοχή της στο προηγμένο τμήμα του σταθερού φακού της αγοράς, όπου οι κάμερες σταθερών φακών κατασκευάζονται με μεγάλους αισθητήρες εικόνας, επιτρέποντάς τους να έχουν μεγάλη επιτυχία στη δημιουργία εικόνων υψηλής ποιότητας. Τέτοια μοντέλα μπορεί να προσελκύσουν ιδιαίτερα έναν ιδιοκτήτη φωτογραφικής μηχανής DSLR, ο οποίος θα ήθελε επίσης μια δευτερεύουσα κάμερα που μπορεί να δημιουργήσει ακόμη εικόνες που φαίνονται εξαιρετικά, ενώ είναι αρκετά μικρότερη. Τέτοιες προηγμένες κάμερες σταθερών φακών είναι πολύ ακριβά - μερικές φορές πιο ακριβές από μια αρχική φωτογραφική μηχανή DSLR για αρχάριους - αλλά εξακολουθούν να έχουν κάποια έκκληση, ειδικά για τους πορτρέτους φωτογράφους.

Καταναλωτής

Η Sony προσφέρει τα μοντέλα Cyber-shot point-and-shoot με μια ποικιλία τύπων καμερών και συνόλων χαρακτηριστικών. Τα εξαιρετικά λεπτά μοντέλα κυμαίνονται σε τιμές από περίπου $ 300 έως $ 400. Ορισμένα μεγαλύτερα μοντέλα προσφέρουν υψηλές αναλύσεις και μεγάλους φακούς ζουμ και αυτά τα πιο προηγμένα μοντέλα κυμαίνονται σε τιμές από $ 250 έως $ 500. Άλλα είναι βασικά μοντέλα χαμηλού επιπέδου που κυμαίνονται από περίπου $ 125 έως $ 250. Πολλά μοντέλα Cyber-shot είναι πολύχρωμα, δίνοντας στους καταναλωτές πολλές επιλογές. Ωστόσο, η Sony έχει σχεδόν εξαντλήσει αυτήν την περιοχή της αγοράς ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών, οπότε θα πρέπει να αναζητήσετε κάποιες παλαιότερες φωτογραφικές μηχανές αν θέλετε ένα μοντέλο Sony και πυροβολείτε.

Σχετικά προϊόντα

Στο δικτυακό τόπο της Sony, μπορείτε να αγοράσετε διάφορα εξαρτήματα για ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές Cyber-Shot, όπως μπαταρίες, προσαρμογείς AC, φορτιστές μπαταριών, θήκες φωτογραφικών μηχανών, εναλλάξιμοι φακοί, εξωτερικές αναβοσβήνειες, καλώδια, κάρτες μνήμης, τρίποδα και τηλεχειριστήρια. άλλα αντικείμενα.

Ενώ η Sony εξακολουθεί να κατασκευάζει κάμερες, σίγουρα δεν συμμετέχει στην αγορά τόσο έντονα όσο κάποτε. Πολλά μοντέλα της Sony είναι ακόμα διαθέσιμα, είτε ως μοντέλα κλειστού τύπου είτε στη δευτερογενή αγορά, έτσι οι οπαδοί της τεχνολογίας Sony έχουν μερικές επιλογές!