Πώς να επιλέξετε ένα σύστημα DVR σε όλο το σπίτι

Εξερευνήστε τις επιλογές DVR για πολλές τηλεοράσεις στο σπίτι σας

Υπάρχει μια ολοκληρωμένη λύση DVR για όλους. Είτε εγγραφείτε στο καλωδιακό, δορυφορικό ή TiVo, είτε χρησιμοποιείτε μια κεραία HD για να πάρετε σταθμούς εκπομπής, υπάρχει ένας τρόπος για να αποκτήσετε DVR σε πολλά δωμάτια του σπιτιού σας.

Δεν είναι όλες οι λύσεις εύκολες και μερικές θα σας κοστίζουν επιπλέον χρήματα, αλλά είναι δυνατό. Ας δούμε τις επιλογές σας για την εγγραφή τηλεόρασης σε περισσότερα από ένα δωμάτια.

TiVo Minis για κάθε τηλεόραση

Η TiVo παραμένει ένας από τους ηγέτες στην τεχνολογία DVR και πολλοί συνδρομητές καλωδιακής τηλεόρασης βρίσκουν το μηνιαίο πρόγραμμα παροχής υπηρεσιών πιο προσιτό από τις προσφορές του παρόχου τους. Όταν πρόκειται για DVR ολόκληρου του σπιτιού, αυτό είναι ένα από τα ευκολότερα set-up που μπορείτε να πάρετε.

Με ένα από τα κύρια κιβώτια DVR του TiVo, το μόνο που χρειάζεται να πάρετε είναι ένα TiVo Mini για κάθε άλλη τηλεόρασή σας και μπορείτε να πάτε καλά. Αυτό ισχύει τόσο για το καλώδιο DVR, το Bolt και το over-the-air (OTA) DVR, το Roamio OTA.

Ελέγξτε με τον παροχέα καλωδίων

Πολλοί πάροχοι καλωδιακού και δορυφορικού περιεχομένου γνωρίζουν ότι οι άνθρωποι δεν θέλουν να παρακολουθήσουν όλες τις ηχογραφημένες εκπομπές τους σε ένα δωμάτιο. Σχεδόν κάθε εταιρεία προσφέρει τη δυνατότητα να έχει ένα ενιαίο μισθωμένο DVR να παρέχει περιεχόμενο σε αρκετές τηλεοράσεις στο σπίτι σας.

Φυσικά, μπορείτε να περιμένετε να πληρώσετε περισσότερα για μια υπηρεσία DVR που εκτείνεται πέρα ​​από μια τηλεόραση, μεταξύ δύο και τεσσάρων δωματίων. Ορισμένες εταιρείες χρεώνουν μια ονομαστική αμοιβή για αυτήν την αναβάθμιση, ενώ άλλες μπορεί να είναι αρκετά ακριβές.

Εκτός από τις επιλογές οικιακού DVR, πολλές εταιρείες καλωδιακών και δορυφορικών συσκευών προσφέρουν επίσης τη δυνατότητα παρακολούθησης ζωντανής και καταγραμμένης τηλεόρασης σε συσκευές όπως smartphones, tablet και υπολογιστές. Έτσι, για παράδειγμα, εάν τα παιδιά δεν χρειάζονται τηλεόραση στα δωμάτιά τους και έχουν ένα tablet ή laptop, μπορούν να επωφεληθούν από το streaming και το εγγεγραμμένο περιεχόμενο DVR.

DVR πολλαπλών δωματίων για κεραίες HD

Αν βασίζεστε σε μια κεραία HD για τοπική τηλεοπτική εκπομπή, υπάρχουν μερικές επιλογές DVR που θα λειτουργούν σε περισσότερες από μία τηλεοράσεις. Αυτά απαιτούν περισσότερο υλικό και θα πρέπει να έχετε μια καλή σύνδεση στο διαδίκτυο στο σπίτι σας, αλλά είναι μια επιλογή για την εγγραφή προγραμμάτων σε ABC, CBS, NBC, Fox και PBS.

Αν θέλετε πραγματικά να καταγράψετε τις αγαπημένες σας εκπομπές σε τηλεοπτικούς σταθμούς εκπομπής, οποιαδήποτε από αυτές τις επιλογές που χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με τη συσκευή σας ροής είναι μια καλή, προσιτή επιλογή για να εξετάσετε.

Το Windows Media Center για παλαιότερα HTPC

Το Windows Media Center (WMC) ήταν κάποτε ένα από τα καλύτερα συστήματα όταν πρόκειται για DVRs ολόκληρου του σπιτιού. Ενώ ένας προσωπικός υπολογιστής οικιακού κινηματογράφου (HTPC) με WMC μπορεί να σας κοστίσει περισσότερο εκ των προτέρων από τις περισσότερες άλλες μεθόδους DVR.

Σε συνδυασμό με τα αποκαλούμενα Extenders Media Center (συγκεκριμένα το Xbox 360), ένας υπολογιστής με Media Center σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το οικιακό σας δίκτυο για να στέλνετε τηλεόραση παντού στο σπίτι σας. Ένα τυπικό σύστημα Media Center μπορεί να υποστηρίξει έως και πέντε επεκτάσεις. Πραγματικά, αυτό είναι ένα σύνολο έξι τηλεοράσεων που μπορούν να τρέξουν όλα από έναν υπολογιστή.

Το WMC παραμένει μια επιλογή για οικιακούς χρήστες HTPC αν και με την εισαγωγή του λειτουργικού συστήματος Windows 10, το WMC διακόπτεται. Υπάρχουν λύσεις που είναι παρόμοιες με τη λειτουργία του WMC σε ένα Windows 10. Ωστόσο, πολλοί χρήστες που βασίζονται σε αυτό το πρόγραμμα για το HTPC έχουν επιλέξει να μην αναβαθμίσουν το λειτουργικό σύστημα.

Το SageTV είναι μια άλλη επιλογή HTPC

Το SageTV είναι μια άλλη λύση HTPC που θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε αξεσουάρ (το Sage HD-200 ή HD-300) για να τροφοδοτήσετε επιπλέον τηλεοράσεις στο σπίτι σας. Και πάλι, αυτή η λύση έχει αντικατασταθεί για το μεγαλύτερο μέρος και η SageTV πωλήθηκε στην Google. Το λογισμικό εξακολουθεί να είναι διαθέσιμο ως ανοικτή πηγή και μπορεί να είναι μια βιώσιμη επιλογή για τους εξελιγμένους χρήστες του HTPC, οι οποίοι δεν με πειράζουν με το λογισμικό και το υλικό.

Παρόλο που είναι πιο περίπλοκο από το WMC, το SageTV έχει πλεονεκτήματα σε σχέση με την προσφορά της Microsoft, όπως η μετακίνηση θέσεων και η υποστήριξη για περισσότερους τύπους περιεχομένου βίντεο. Ένα έλλειμμα του SageTV, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε ψηφιακό καλώδιο ή δορυφόρο, θα πρέπει επίσης να εργαστείτε λίγο.

Ενώ το WMC υποστηρίζει δέκτες CableCARD, το SageTV δεν το κάνει. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε άλλα μέσα για να αποκτήσετε αυτά τα μηνύματα στον υπολογιστή σας. Αυτό μπορεί να σας αξίζει ή όχι.

Εάν είστε χρήστης OTA, ωστόσο, το SageTV θα λειτουργήσει εξίσου καλά με το WMC όσον αφορά τη λήψη τηλεόρασης παντού στο σπίτι σας και σε μερικές περιπτώσεις και πέρα.

Περάστε την τηλεόραση DVR και Stream

Όπως μπορείτε να δείτε από τις πολλές διαθέσιμες επιλογές και εκείνες που αντικαταστάθηκαν γρήγορα από την τελευταία τεχνολογία, η παρακολούθηση της τηλεόρασης μεταμορφώνεται γρήγορα. Είναι πιο εύκολο από ποτέ να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας εκπομπές στο δικό σας πρόγραμμα και ένα DVR μπορεί να μην είναι πάντα απαραίτητο.

Στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι κόβουν το καλώδιο και μετατρέπουν σε τηλεόραση συνεχούς ροής. Με επιλογές ροής συσκευών όπως Roku, Amazon, Apple TV και πολλά άλλα, μπορείτε συχνά να βρείτε όλα όσα χρειάζεστε.

Το θέμα είναι ότι ζούμε σε μια νέα εποχή της τηλεόρασης και οι επιλογές σας αυξάνονται κάθε μήνα. Η επένδυση του χρόνου και των χρημάτων σε ένα νέο σύστημα DVR μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή σας, ειδικά μακροπρόθεσμα. Θα ήταν συνετό να εξετάσουμε όλες τις επιλογές σας. Λάβετε υπόψη τον προγραμματισμό που σας αρέσει περισσότερο και ανακαλύψτε τον καλύτερο τρόπο να παρακολουθήσετε αυτό με το δικό σας πρόγραμμα. Επίσης, εάν είστε υπομονετικοί, πιθανόν να προκύψει σύντομα λύση στο θέμα σας.

Πολλοί κόφτες καλωδίων ανακάλυψαν ότι δεν χάνουν τους παλιούς τρόπους των συμβατικών καλωδιακών και DVR συστημάτων, απλά έπρεπε να εξετάσουν την τηλεοπτική τους εμπειρία με έναν νέο τρόπο. Επίσης, ανάλογα με τις ανάγκες σας, μπορείτε να βρείτε πολλούς δωρεάν ή φθηνούς τρόπους για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό που παρακολουθείτε περισσότερο και ποτέ μην χάσετε.