Συχνές ερωτήσεις σχετικά με την αντικατάσταση και συντήρηση της λάμπας DLP

Η κατοχή μιας τηλεόρασης είναι σαν να έχετε ένα αυτοκίνητο - πρέπει να περάσετε λίγη συντήρηση για να διατηρήσετε την ομαλή λειτουργία της. Αλλά πρέπει επίσης να είστε προετοιμασμένοι για το κόστος των επισκευών. Πριν αγοράσετε ένα μοντέλο DLP οπίσθιας ή μπροστινής προβολής, εξετάστε το κόστος μιας λυχνίας αντικατάστασης, επειδή ως ιδιοκτήτης μιας τηλεόρασης DLP, θα χρειαστεί να αγοράσετε κάποια λάμπα αντικατάστασης σε κάποιο σημείο.

Πόσο διαρκεί μια τελευταία λυχνία προβολής DLP;

Είναι ασφαλές να ορίσετε τη διάρκεια ζωής των λυχνιών για τις περισσότερες τηλεοράσεις DLP μπροστά και πίσω προβολής μεταξύ 1.000 και 2.000 ωρών. Ορισμένοι λαμπτήρες μπορεί να διαρκούν μόνο 500 ώρες, ενώ άλλοι μπορεί να διαρκέσουν 3.000 ώρες. Το παράθυρο είναι τόσο ευρύ, διότι κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα πόσο θα διαρκέσει ένας λαμπτήρας σε σχέση με τον άλλο. Είναι σαν τους λαμπτήρες, και ανάλογα με το πώς τις χρησιμοποιείς, μερικοί απλά θα διαρκέσουν περισσότερο.

Εάν παρακολουθήσατε τηλεόραση τρεις ώρες την ημέρα, η λάμπα θα διαρκούσε περίπου 333 ημέρες στη διάρκεια ζωής των λαμπτήρων 1.000 ωρών και 666 ημέρες στη ζωή των λαμπτήρων 2.000 ωρών. Αυτό είναι αρκετά ρεαλιστικό επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να αντικαταστήσουν το φανό τους κάθε ένα ή δύο χρόνια, αλλά ορισμένοι καταναλωτές αντικαθιστούν μια λάμπα κάθε έξι με οκτώ μήνες, ενώ άλλοι αντικαθιστούν τα τρία με τέσσερα χρόνια.

Πώς μπορώ να ξέρω πότε είναι καιρός να αντικαταστήσω το φανό μου;

Η οθόνη θα χάσει τη φωτεινότητα της και θα φαίνεται αμυδρά. Δεν θα πρέπει αναγκαστικά να αντικαταστήσετε τη λάμπα όταν παρατηρήσετε τη μείωση του φωτισμού. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να περιμένουν μέχρι το πικρό τέλος για να εγκαταστήσουν μια νέα λάμπα, ενώ άλλοι θα έχουν ένα σε αποθεματικό περιμένοντας την οθόνη να αμυδρά. Είναι θέμα επιλογής.

Πόσο κοστίζουν οι λαμπτήρες αντικατάστασης;

Οι λαμπτήρες αντικατάστασης για όλες τις τηλεοράσεις προβολής είναι δαπανηρές. Ανάλογα με τον τύπο της λάμπας και τον κατασκευαστή, το κόστος θα ποικίλει σημαντικά.

Πού μπορώ να αγοράσω μια αντικατάσταση λαμπτήρα;

Επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή σας για να δείτε τι λάμπα συστήνουν για τη συγκεκριμένη τηλεόρασή σας και για να δείτε ποιος είναι εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος στην περιοχή σας. Αρκετά καλά ηλεκτρονικά καταστήματα θα σας στείλουν μια λάμπα συνήθως για χαμηλότερη τιμή, αλλά να είστε προσεκτικοί για να παραγγείλετε κάτι εύθραυστη σαν μια λάμπα αντικατάστασης μέσω του ταχυδρομείου, εκτός και αν είστε βέβαιοι ότι ο πωλητής θα αντικαταστήσει αντικείμενα που έχουν υποστεί ζημιά στην αποστολή.

Είναι εύκολο να εγκατασταθούν;

Ορισμένα μοντέλα τηλεοράσεων μπορεί να είναι πιο δύσκολα από άλλα. Συνήθως, θα πρέπει να είναι τόσο πολύ όσο και λίγο όπως η περιστροφή ενός κατσαβιδιού, το τράβηγμα της λάμπας, η τοποθέτηση του και η επαναφορά της συσκευής. Αν βρίσκεστε στην αγορά για μια νέα τηλεοπτική προβολή, ζητήστε από τον έμπορο λιανικής πώλησης να σας δείξει τη διαδικασία αντικατάστασης ή να ελέγξει online το εγχειρίδιο οδηγιών αυτού του μοντέλου.

Πώς μπορώ να διατηρήσω την οθόνη DLP πίσω προβολής μου καθαρή από σκόνη και στατική;

Επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή της τηλεόρασής σας για συγκεκριμένες συστάσεις σχετικά με τον καθαρισμό της οθόνης. Συνήθως, όμως, μπορείτε να καθαρίσετε τις περισσότερες οθόνες με ένα υγρό πανί που δεν στάζει, χρησιμοποιώντας μόνο καθαρό νερό (χωρίς χημικές ουσίες!). Πραγματικά δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος λειαντικού υλικού, γι 'αυτό και οι κατασκευαστές προτείνουν πανιά μικροϊνών.

Ενώ ένα υγρό πανί θα καθαρίσει την οθόνη, δεν θα ξεφορτωθεί κανένα στατικό. Τα περισσότερα ηλεκτρονικά superstores, όπως το Best Buy, το Circuit City, το Frys και το Tweeter, πωλούν μια χημική λύση για μια λογική τιμή για να καθαρίσουν την οθόνη σας και να απαλλαγούν από τη στατική. Ορισμένα πακέτα έρχονται με ένα πανί μικροϊνών .

Ό, τι κι αν κάνετε, μην τοποθετείτε καθαρότερο γυαλί στην οθόνη σας ή θα διακινδυνεύσετε να το βλάψετε μόνιμα.