Πώς μπορώ να επανεγκαταστήσω τα Windows XP χωρίς αναδιαμόρφωση;

Επανεγκαταστήστε τα Windows XP χωρίς να μορφοποιήσετε το σκληρό σας δίσκο

Μερικές φορές, δεν είναι απλώς μια επιλογή για αναδιαμόρφωση ενός σκληρού δίσκου προτού εγκαταστήσετε ξανά τα Windows XP . Τις περισσότερες φορές αυτό συμβαίνει επειδή έχετε σημαντικά αρχεία που δεν έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας και η διαγραφή τους απλά δεν είναι κάτι που είστε έτοιμοι να κάνετε.

Ενώ οι νεότερες εκδόσεις των Windows έχουν πιο εκτεταμένες επιλογές επισκευής και αποκατάστασης, φαίνεται ότι σχεδόν κάθε σημαντικό πρόβλημα με τα Windows XP απαιτεί μια ολοκαίνουργια, καταστροφική διαδικασία επανεγκατάστασης.

Εάν έχετε δεδομένα που δεν μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας ή προγράμματα που δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε ξανά, επανεγκαθιστάτε τα Windows XP χωρίς αναδιαμόρφωση είναι απαραίτητη.

Πώς μπορώ να επανεγκαταστήσω τα Windows XP χωρίς αναδιαμόρφωση;

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να εγκαταστήσετε ξανά τα Windows XP χωρίς να επανατοποθετήσετε το σκληρό σας δίσκο είναι να εκτελέσετε μια εγκατάσταση επιδιόρθωσης των Windows XP . Μια εγκατάσταση επιδιόρθωσης θα εγκαταστήσει ξανά τα Windows XP, πάνω από την υπάρχουσα εγκατάσταση με την οποία αντιμετωπίζετε προβλήματα.

Μέσω αυτού του συνδέσμου παραπάνω, μπορείτε να ακολουθήσετε μαζί μου, καθώς κάνω μια εγκατάσταση επιδιόρθωσης των Windows XP. Υπάρχουν στιγμιότυπα οθόνης και λεπτομέρειες για κάθε σελίδα που θα δείτε καθώς μετακινείτε τον οδηγό εγκατάστασης.

Πρέπει πρώτα να δημιουργήσω αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων μου;

Ενώ μια εγκατάσταση επισκευής έχει σχεδιαστεί για να διατηρήσει όλα τα δεδομένα και τα προγράμματα σας ανέπαφα, σας συμβουλεύω ιδιαίτερα να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας ό, τι μπορείτε, προτού πραγματοποιήσετε μια εγκατάσταση επισκευής. Εάν κάτι θα πάει στραβά κατά την επανεγκατάσταση, είναι πιθανό να υπάρξει απώλεια δεδομένων. Καλύτερα να είσαι ασφαλής από το συγγνώμη!

Συμβουλή: Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των αρχείων σας είναι πολύ εύκολη και παρόλο που συνήθως χρειάζεται αρκετός χρόνος για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όσων έχετε, συνιστάται ιδιαίτερα, ακόμη και εκτός του πλαισίου επισκευής των Windows.

Ο γρηγορότερος τρόπος για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των δεδομένων σας είναι να χρησιμοποιήσετε ένα τοπικό πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας χωρίς σύνδεση. Μπορείτε να δείτε μια λίστα δωρεάν εργαλείων λογισμικού δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας εδώ . Με αυτές τις εφαρμογές, μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας σε εξωτερικό σκληρό δίσκο , μεγάλη μονάδα flash ή σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή που θα κρατά τα αρχεία που θέλετε να αποθηκεύσετε αλλού.

Η άλλη επιλογή είναι να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των αρχείων σας στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας μια υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο . Μακροπρόθεσμα, η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο μπορεί να είναι πιο επωφελής σε σχέση με τα τοπικά αντίγραφα ασφαλείας (τα αρχεία σας αποθηκεύονται εκτός τοποθεσίας και μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση από οποιονδήποτε υπολογιστή με δυνατότητα Internet), αλλά εάν θέλετε να επιδιορθώσετε τα Windows XP σύντομα, θα επιλέξατε τοπικό αντίγραφο ασφαλείας απλά επειδή το online backup είναι μια μακρά διαδικασία (πολλά αρχεία πρέπει να μεταφορτωθούν, τα οποία τυπικά χρειάζονται πολύ χρόνο).

Αν κάτι πάει στραβά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επιδιόρθωσης των Windows XP και τα αρχεία σας εξαφανιστούν, μπορείτε να επαναφέρετε ορισμένα ή όλα τα δεδομένα σας χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε μέθοδο που χρησιμοποιήσατε για την δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Για παράδειγμα, αν χρησιμοποιήσατε το COMODO Backup για να αποθηκεύσετε τα αρχεία σας σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο, μπορείτε να ανοίξετε ξανά αυτό το πρόγραμμα και να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία επαναφοράς για να επαναφέρετε τα δεδομένα σας. Το ίδιο ισχύει και για τις online υπηρεσίες backup όπως το CrashPlan ή το Backblaze .

Μια άλλη επιλογή, η οποία σίγουρα εξοικονομεί χρόνο, είναι να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας με μη αυτόματο τρόπο τα αρχεία που γνωρίζετε ότι δεν θέλετε να χάσετε, όπως εικόνες, έγγραφα, αντικείμενα στην επιφάνεια εργασίας κ.λπ. Στη συνέχεια, μπορείτε απλά να αντιγράψετε / επικολλήσετε αυτά τα αρχεία στον υπολογιστή σας αν η διαδικασία επισκευής διαγράψει τα πρωτότυπα.