Φορολογικά ζητήματα τηλεργασίας

Φορολογικοί κανόνες και νομικά ζητήματα που αφορούν τους τηλεμεταφορείς και τους εργοδότες τους

Οι εργαζόμενοι που εργάζονται από το σπίτι απολαμβάνουν μεγαλύτερη ισορροπία εργασίας-ζωής και άλλα οφέλη και υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα της τηλεργασίας για τους εργοδότες . Αλλά η τηλεδιάσκεψη έρχεται επίσης με ορισμένα φορολογικά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου του θόρυβου σχετικά με τα στοιχεία που μπορούν να αφαιρέσουν οι τηλεπικοινωνιακοί φορείς, τα διασυνοριακά φορολογικά θέματα και άλλα. Εδώ είναι μια ματιά σε ό, τι τηλεμεταφορείς και τους εργοδότες τους πρέπει να εξετάσουν κατά τη φορολογική ώρα.

Φορολογική αφαίρεση για τηλεμεταφορείς

Η έκπτωση φόρου στο γραφείο μπορεί να προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση, καθώς σας επιτρέπει να αφαιρέσετε ένα μέρος των εξόδων που έχετε για ολόκληρο το σπίτι σας (π.χ. τόκος στεγαστικών δανείων, ενοίκια, υπηρεσίες κοινής ωφέλειας κ.λπ.). Προκειμένου να τύχουν της έκπτωσης (τουλάχιστον στις ΗΠΑ), οι τηλεμεταφορείς πρέπει να πληρούν τις ίδιες απαιτήσεις με τους ανεξάρτητους εργολάβους και τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που εργάζονται από το σπίτι - και μια επιπλέον απαίτηση. Εκτός από το γραφείο στο σπίτι σας είναι:

... Οι τηλεμεταφορείς πρέπει επίσης να αποδείξουν ότι η συμφωνία εργασίας από το σπίτι είναι για την ευκολία του εργοδότη , για παράδειγμα, εάν ο εργοδότης είναι μια εικονική εταιρεία με διασκορπισμένες ομάδες και κανένα γραφείο δεν παρέχεται στους υπαλλήλους (ή σας προσλαμβάνουν από το κράτος ). Εάν εργάζεστε από το σπίτι για λόγους ευκολίας (για να αποφύγετε μακρόχρονη μετακίνηση, για παράδειγμα), το IRS δεν θα επιτρέψει την έκπτωση.

Εάν εργάζεστε από το σπίτι ως υπάλληλος και επίσης τρέχετε τη δική σας επιχείρηση από το ίδιο γραφείο στο σπίτι ορισμένες φορές, η κατάστασή σας είναι ακόμα πιο δύσκολη και ίσως απαιτεί να δημιουργήσετε ξεχωριστούς χώρους εργασίας.

Περισσότερες πηγές:

Άλλα έξοδα τηλεμεταφοράς και φορολογικές εκπτώσεις

Τι συμβαίνει με τα άλλα έξοδα που χρησιμοποιούνται κατά την εργασία από το σπίτι για τον εργοδότη σας, όπως τα είδη γραφείου, το τηλέφωνο ή η υπηρεσία Internet ή τα έπιπλα και ο εξοπλισμός υπολογιστών; Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και οι ατομικοί ιδιοκτήτες μπορούν να αφαιρέσουν αυτά τα στοιχεία ως λειτουργικά έξοδα στο Πρόγραμμα Γ του IRS, μειώνοντας τη φορολογική τους υποχρέωση. Οι τηλεμεταφορείς μπορούν να αφαιρέσουν τα τμήματα αυτών των δαπανών που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για εργασία στον εργοδότη, αλλά πρέπει να διεκδικηθούν ως διάφορες αναλυτικές παρακρατήσεις. Μόνο τα έξοδα που υπερβαίνουν το 2% του προσαρμοσμένου ακαθάριστου εισοδήματός σας στην πραγματικότητα υπολογίζονται με τη διαφορετική αναλυτική παρακράτηση, οπότε σε πολλές περιπτώσεις η επιστροφή των εξόδων εργασίας σας από τον εργοδότη σας θα είναι πιο πολύτιμη.

Περισσότερες πηγές:

Εργασία από το σπίτι για έναν εργοδότη σε άλλο κράτος ή χώρα

Τα φορολογικά ζητήματα που αφορούν τη διασυνοριακή τηλεργασία μπορεί να είναι δύσκολα και ενδεχομένως επιζήμια για την πρόοδο της τηλεργασίας γενικά. Τον Ιούλιο του 2010, μια απόφαση του φορολογικού δικαστηρίου του Νιου Τζέρσεϋ απαιτούσε από την Telebright Corporation με έδρα τη Μέριλαντ την υποβολή φορολογικών δηλώσεων για τις εταιρίες του Νιού Τζέρσεϊ μόνο και μόνο επειδή η εταιρεία είχε ένα τηλεμεταφορέα που εργάζονταν από τη NJ. Εάν και άλλα κράτη (και οι τοπικές κοινότητες) ακολουθήσουν το παράδειγμα, το πρόσθετο κόστος και η δυσκολία κατάθεσης συμπληρωματικών εταιρικών φορολογικών δηλώσεων ενδέχεται να αποτρέψουν τους εργοδότες από την πρόσληψη τηλεμεταφορέων σε άλλα κράτη ή από την τηλεργασία.

Για τους τηλεμεταφορείς, υπάρχει και το ζήτημα της διπλής φορολογίας. Οι τηλεμεταφορείς που εργάζονται από το σπίτι με μερική απασχόληση μπορούν να φορολογούνται από το κράτος τους - και επίσης 100% από το κράτος του εργοδότη τους (όχι μόνο για τους μισθούς που κερδίζουν όταν βρίσκονται στα γραφεία του εργοδότη τους), σύμφωνα με έναν κανόνα που ονομάζεται " εργοδότης". Η Νέα Υόρκη είναι μία από τις πολιτείες που εφαρμόζει αυστηρά αυτόν τον κανόνα. Ο νόμος περί δικαιοσύνης για τα τηλεπικοινωνιακά μέσα (HR 260) εισήχθη το 2009 για την κατάργηση αυτής της ποινής, αλλά από τη συγγραφή αυτή εξακολουθεί να εκκρεμεί στο Κογκρέσο.

Περισσότερες πηγές:

Φορολογικές πιστώσεις και κίνητρα για τηλεργασία

Από την πλευρά της προσφοράς, υπάρχουν μερικές φορές κίνητρα για τους εργοδότες να επιτρέπουν περισσότερη τηλεργασία και άλλα είδη ευέλικτης εργασίας. Ορισμένες κοινότητες και κυβερνητικές οργανώσεις, για παράδειγμα, προσφέρουν πιστώσεις σε επιχειρήσεις που υποστηρίζουν τηλεργασία, συχνά με την ελπίδα να μειωθεί περαιτέρω η ρύπανση και η κυκλοφορία .

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους φόρους και τα ζητήματα τηλεργασίας, δείτε τους Φορολογικούς Κανονισμούς και τον Κατάλογο άρθρων Τηλεργασίας.

Αποποίηση ευθυνών: Ο συντάκτης αυτού του τεκμηρίου δεν είναι φοροτεχνικός, οπότε είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε τον οικονομικό σύμβουλό σας και τις δημοσιεύσεις του IRS για συγκεκριμένες ερωτήσεις σχετικά με τους φόρους σας ή άλλα οικονομικά θέματα.