Πώς να επιλέξετε μια διάταξη προτύπου ιστολογίου

Ποια μορφή είναι σωστή για το ιστολόγιό σας;

Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε όταν ξεκινάτε ένα blog είναι να επιλέξετε μια διάταξη προτύπου ιστολογίου. Θέλετε το ιστολόγιό σας να μοιάζει με έναν παραδοσιακό ιστότοπο; Θέλετε να μοιάζει με ένα ηλεκτρονικό χαρτοφυλάκιο ή περιοδικό; Οι περισσότερες εφαρμογές blogging προσφέρουν μια ποικιλία από θέματα για να διαλέξετε. Εάν χρησιμοποιείτε το Blogger ή το WordPress, υπάρχουν ακόμα πιο δωρεάν και προσιτά πρότυπα Blogger και θέματα WordPress που είναι διαθέσιμα σε εσάς.

Ωστόσο, μέχρι να ξέρετε πώς θέλετε να εξετάσουμε τη διάταξη του ιστολογίου σας, δεν μπορείτε να επιλέξετε ένα πρότυπο. Παρακάτω είναι 10 δημοφιλείς τύποι επιλογών διαμόρφωσης προτύπου ιστολογίου για να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε ποια είναι σωστή για το ιστολόγιό σας.

Μία στήλη

Μια διάταξη στήλης ιστολογίου μίας στήλης περιλαμβάνει μία στήλη περιεχομένου χωρίς πλευρικές ράβδους εκατέρωθεν αυτού του περιεχομένου. Οι αναρτήσεις ιστολογίου εμφανίζονται κατά κανόνα σε αντίστροφη χρονολογική σειρά και μοιάζουν με ηλεκτρονικά περιοδικά. Μια διάταξη στήλης ιστολογίου μίας στήλης είναι συνήθως καλύτερο για ένα προσωπικό ιστολόγιο όπου ο blogger δεν χρειάζεται να παρουσιάσει πρόσθετες πληροφορίες σε έναν αναγνώστη πέρα ​​από το περιεχόμενο των δημοσιεύσεων.

Δύο στήλες

Μια διάταξη διάρθρωσης ιστολογίου δύο στηλών περιλαμβάνει μια μεγάλη κεντρική στήλη, η οποία συνήθως καταλαμβάνει τουλάχιστον τα τρία τέταρτα του πλάτους της οθόνης, καθώς και μία μόνο πλευρική γραμμή που μπορεί να εμφανιστεί στα αριστερά ή δεξιά της κύριας στήλης. Συνήθως, η κύρια στήλη περιλαμβάνει αναρτήσεις ιστολογίου σε αντίστροφη χρονολογική σειρά και η πλευρική γραμμή περιλαμβάνει πρόσθετα στοιχεία, όπως συνδέσμους σε αρχεία , διαφημίσεις, συνδέσεις συνδρομών RSS κ.λπ. Μία διάταξη ιστολογίου δύο στηλών είναι η πιο συνηθισμένη επειδή παρουσιάζει πρόσθετες πληροφορίες και λειτουργίες στην ίδια σελίδα με τις αναρτήσεις ιστολογίου.

Τρεις στήλες

Μια διάταξη ιστολογίου σε τρεις στήλες περιλαμβάνει μια κύρια στήλη που συνήθως εκτείνεται περίπου στα δύο τρίτα του πλάτους της οθόνης καθώς και δύο πλευρικές γραμμές. Οι πλευρικές ράβδους μπορούν να εμφανιστούν στα αριστερά και τα δεξιά, έτσι ώστε να πλευρίζουν την κύρια στήλη ή να εμφανιστούν δίπλα-δίπλα στα αριστερά ή δεξιά της κύριας στήλης. Οι αναρτήσεις ιστολογίου εμφανίζονται συνήθως στην κύρια στήλη και επιπρόσθετα στοιχεία εμφανίζονται στις δύο πλαϊνές γραμμές. Ανάλογα με το πόσα πρόσθετα στοιχεία θέλετε να εμφανίζονται σε κάθε σελίδα του ιστολογίου σας, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μια διάταξη ιστολογίου με τρεις στήλες για να ταιριάξετε τα πάντα.

Περιοδικό

Μια διάταξη του προτύπου του περιοδικού blog χρησιμοποιεί εμφανή διαστήματα για να επισημάνει συγκεκριμένο περιεχόμενο. Συχνά μπορείτε να διαμορφώσετε ένα πρότυπο ιστολογίου περιοδικών για να εμφανίσετε βίντεο, εικόνες και αναρτήσεις ιστολογίου κατά τρόπο που μοιάζει με μερικούς από τους δημοφιλέστερους σε απευθείας σύνδεση ιστοτόπους πολυμέσων. Χρησιμοποιώντας μια ποικιλία από κουτιά περιεχομένου, η αρχική σελίδα μοιάζει περισσότερο με μια σελίδα σε μια εφημερίδα παρά με ένα blog. Ωστόσο, οι εσωτερικές σελίδες μπορεί να μοιάζουν με παραδοσιακές σελίδες ιστολογίου. Μια διάταξη ιστολογίου blog περιοδικό είναι καλύτερο για ένα blog που δημοσιεύει ένα σημαντικό ποσό του περιεχομένου κάθε μέρα και χρειάζεται έναν τρόπο να εμφανίσει πολλά από αυτό το περιεχόμενο την ίδια στιγμή στην αρχική σελίδα.

Φωτογραφία, Πολυμέσα και Χαρτοφυλάκιο

Οι μορφοποιήσεις προτύπων ιστολογίων φωτογραφιών, πολυμέσων και χαρτοφυλακίου χρησιμοποιούνται για την εμφάνιση ποικιλίας εικόνων ή βίντεο με ελκυστικό τρόπο. Συνήθως, εικόνες ή βίντεο θα εμφανίζονται στην αρχική σελίδα και στις εσωτερικές σελίδες ενός ιστολογίου που χρησιμοποιεί μια διάταξη φωτογραφίας, πολυμέσων ή προτύπου χαρτοφυλακίου. Εάν η πλειοψηφία του περιεχομένου του ιστολογίου σας αποτελείται από εικόνες ή βίντεο, μια φωτογραφία, multimedia ή χαρτοφυλάκιο του προτύπου blog θα ήταν τέλεια για το σχεδιασμό του blog σας.

Ιστοσελίδα ή επιχείρηση

Μια ιστοσελίδα ή μια επιχειρηματική διάταξη προτύπου blog κάνει το ιστολόγιό σας να μοιάζει με έναν παραδοσιακό ιστότοπο. Για παράδειγμα, πολλοί ιστοχώροι επιχειρήσεων κατασκευάζονται με το WordPress, αλλά μοιάζουν με επιχειρηματικούς ιστότοπους, όχι με ιστολόγια. Αυτό συμβαίνει επειδή χρησιμοποιούν ένα επιχειρηματικό θέμα WordPress .

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

Μια διάταξη προτύπου ιστολογίου ηλεκτρονικού εμπορίου έχει σχεδιαστεί για να σας διευκολύνει να προβάλλετε προϊόντα χρησιμοποιώντας εικόνες και κείμενο. Περιλαμβάνουν συνήθως και μια χρησιμότητα καλαθιού αγορών. Εάν σχεδιάζετε να πουλάτε προϊόντα μέσω της ιστοσελίδας σας, μια διάταξη ηλεκτρονικού εμπορίου blog template θα μπορούσε να είναι μια καλή επιλογή για εσάς.

Σελίδα προορισμού

Μια διάταξη προτύπου blog σελίδας προορισμού μετατρέπει το ιστολόγιό σας σε μια σελίδα πωλήσεων που έχει σχεδιαστεί για να οδηγεί τις μετατροπές χρησιμοποιώντας κάποιο τύπο φόρμας ή άλλο μηχανισμό για να καταγράψει τα αποτελέσματα που θέλει ο εκδότης. Μια διάταξη προτύπου blog σελίδας προορισμού είναι τέλεια αν χρησιμοποιείτε το ιστολόγιό σας ως μέρος για να καταγράψετε τους οδηγούς, να πουλήσετε ένα ebook, να μετακινήσετε τις λήψεις για κινητές εφαρμογές κλπ.

Κινητό

Μια διάταξη διάθεσης προτύπων κινητού ιστολογίου έχει ως αποτέλεσμα έναν ιστότοπο που είναι εντελώς φιλικός προς το κινητό. Εάν γνωρίζετε ότι το κοινό σας θα προβάλλει τον ιστότοπό σας μέσω κινητών συσκευών (και πολλές από αυτές τις μέρες), τότε ίσως θελήσετε να χρησιμοποιήσετε μια διάταξη πρότυπου ιστοτόπου για κινητά, ώστε το περιεχόμενό σας να φορτώνεται γρήγορα και με ακρίβεια σε smartphones και tablet.

Ακόμη και αν δεν χρησιμοποιείτε πρότυπο συγκεκριμένο για κινητά, πολλοί άλλοι τύποι θεμάτων υποστηρίζουν χαρακτηριστικά σχεδίασης φιλικά προς το κινητό. Αναζητήστε πρότυπα φιλικά προς κινητά για να διασφαλίσετε ότι οι επισκέπτες smartphone θα απολαύσουν μια μεγάλη εμπειρία στο ιστολόγιό σας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Μια διάταξη βιογραφικού βιογραφικού βιογραφικού είναι δημοφιλής μεταξύ των αναζητούντων εργασία και των ανθρώπων που προσπαθούν να οικοδομήσουν τις μάρκες τους online. Για παράδειγμα, ένας ανεξάρτητος συγγραφέας ή σύμβουλος μπορεί να χρησιμοποιήσει μια διάταξη επαναφοράς του προτύπου ιστολογίου για να προωθήσει την εμπειρία του. Αν ψάχνετε για μια δουλειά ή χρειάζεστε έναν ιστότοπο για να γνωστοποιήσετε τις ικανότητες και την εμπειρία σας, ένα πρότυπο ιστολογίου βιογραφικού θα μπορούσε να λειτουργήσει πολύ καλά για εσάς.