Τι είναι ένα αρχείο CAP;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία CAP

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου CAP είναι πιθανότατα ένα αρχείο δέσμευσης πακέτων που δημιουργήθηκε από προγράμματα sniffing πακέτων. Αυτό το είδος του αρχείου CAP περιέχει τα ακατέργαστα δεδομένα που συλλέγονται από το πρόγραμμα sniffing ώστε να μπορεί να αναλυθεί αργότερα ή με διαφορετικό πρόγραμμα.

Ορισμένα αρχεία CAP ίσως αντί να είναι αρχεία Κατασκευάστε το Παιχνίδι Ανάπτυξης. Αυτά τα αρχεία CAP είναι αρχεία έργου για παιχνίδια DirectX που δημιουργήθηκαν με το λογισμικό επεξεργασίας παιχνιδιών Scirra Construct. Μπορούν να περιέχουν ήχους, γραφικά, μοντέλα και άλλα πράγματα που χρησιμοποιούνται από το παιχνίδι.

Η ASUS χρησιμοποιεί επίσης αρχεία CAP, ως αρχείο ενημέρωσης του BIOS. Αυτά τα αρχεία χρησιμοποιούνται για την ενημέρωση του BIOS σε μητρικές κάρτες της ASUS.

Το CAP είναι επίσης μια μορφή αρχείου υπότιτλων / υπότιτλων που αποθηκεύει κείμενο που προορίζεται να αναπαραχθεί μαζί με ένα βίντεο. Χρησιμοποιείται από ορισμένες εταιρείες μετάδοσης και μπορεί να ονομαστεί αρχείο Videotron Lambda.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο CAP

Τα αρχεία CAP που είναι αρχεία συλλογής πακέτων μπορούν να ανοίξουν με το δωρεάν πρόγραμμα Wireshark ή Microsoft Network Monitor. Παρόλο που δεν διαθέτουμε συνδέσεις λήψης για αυτές, μερικές άλλες εφαρμογές που υποστηρίζουν το άνοιγμα ενός αρχείου .CAP περιλαμβάνουν την ανίχνευση Sniffer NetScout και το Klos PacketView Pro και είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν και άλλοι.

Το Scirra Construct είναι ίσως το καλύτερο στοίχημά σας αν το αρχείο CAP είναι ένα αρχείο ανάπτυξης παιχνιδιού Construct.

Το ενημερωμένο αρχείο BIOS της ASUS που χρησιμοποιείται στη μορφή αρχείου CAP χρησιμοποιείται για την ενημέρωση του BIOS μόνο στις μητρικές πλακέτες ASUS. Πηγαίνετε εδώ για να δείτε πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στο BIOS της μητρικής πλακέτας ASUS. Ο ιστότοπος υποστήριξης της ASUS διαθέτει πρόσθετες πληροφορίες εάν χρειάζεστε ειδική βοήθεια για τη χρήση του αρχείου CAP.

Τα αρχεία υποτίτλων CAP μπορούν να ανοίξουν με το λογισμικό υποτίτλων EZTitles ή SST G1.

Συμβουλή: Ίσως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Notepad ή διαφορετικό πρόγραμμα επεξεργασίας ελεύθερου κειμένου για να ανοίξετε το αρχείο CAP. Πολλά αρχεία είναι μόνο αρχεία κειμένου που σημαίνουν ανεξάρτητα από την επέκταση αρχείου, ένας επεξεργαστής κειμένου μπορεί να είναι σε θέση να εμφανίσει σωστά τα περιεχόμενα του αρχείου. Αυτό μπορεί να συμβαίνει ή να μην συμβαίνει με το συγκεκριμένο σας αρχείο CAP αλλά αξίζει να το δοκιμάσετε.

Λαμβάνοντας υπόψη τους διάφορους τύπους αρχείων CAP που υπάρχουν και ότι ενδέχεται να εμπλέκονται πολλά διαφορετικά προγράμματα, ανάλογα με την πραγματική μορφή που χρησιμοποιείται στο αρχείο, μπορεί να διαπιστώσετε ότι το πρόγραμμα που προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τα Windows για να ανοίξει αρχεία τύπου CAP δεν είναι αυτό θα σου άρεσε. Ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για ένα συγκεκριμένο αρχείο επέκτασης αρχείου για βοήθεια σχετικά με την επίλυση αυτού του προβλήματος.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο CAP

Μπορείτε να μετατρέψετε ένα αρχείο δέσμευσης πακέτων στο HCCAP με hashcat ή σε CSV , TXT, PSML (XML Packet Summary), PDML (XML Packet Detail) ή C (C Arrays Packet Bytes) με το Wireshark.

Για να μετατρέψετε ένα αρχείο CAP με το Wireshark, πρέπει πρώτα να ανοίξετε το αρχείο μέσω του μενού Αρχείο> Άνοιγμα και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε την επιλογή του Αρχείου> Εξαγωγή πακέτων διατομών για να επιλέξετε μια μορφή εξόδου.

Δεν υπάρχει λόγος να γνωρίζω ότι έχει νόημα να μετατρέψετε ένα αρχείο ανάπτυξης παιχνιδιού Construct ή ένα αρχείο ενημέρωσης του BIOS σε άλλη μορφή.

Οι υπότιτλοι που τελειώνουν στην επέκταση αρχείου CAP μπορούν να μετατραπούν σε TXT, PAC, STL, SCR και άλλες μορφές αρχείων, χρησιμοποιώντας τα προγράμματα υποτιτλισμού που αναφέρονται παραπάνω.