Δημιουργία διαγραμμάτων από στοιχεία πίνακα

Οι διαφορετικές εκδόσεις του Microsoft Word υποστηρίζουν διαφορετικές μεθόδους μετατροπής των δεδομένων σε έναν πίνακα Word σε κάποιο είδος γραφικής μορφής. Για παράδειγμα, οι παλαιότερες εκδόσεις του Word σας επιτρέπουν να κάνετε δεξί κλικ μέσα σε έναν πίνακα για να μετατρέψετε αυτόματα τον πίνακα στα δεδομένα πίσω από ένα γράφημα.

Το Word 2016 δεν υποστηρίζει πλέον αυτήν τη συμπεριφορά. Όταν εισάγετε ένα γράφημα στο Word 2016, το εργαλείο ανοίγει ένα υπολογιστικό φύλλο Excel που υποστηρίζει το γράφημα.

Για να αναπαραγάγετε την παλαιότερη συμπεριφορά στο Word 2016, θα πρέπει να εισαγάγετε ένα αντικείμενο γραφήματος του Microsoft Graph.

01 από 08

Επιλογή πίνακα για το διάγραμμα

Κατασκευάστε το τραπέζι όπως είναι φυσιολογικό στο Word. Βεβαιωθείτε ότι τα δεδομένα καθαρίζονται σωστά σε σειρές και στήλες. Οι συγκεντρωμένες στήλες και τα δεδομένα που δεν έχουν ευθυγραμμιστεί, αν και μπορεί να φαίνονται ωραία σε μορφή πίνακα, μπορεί να μην μεταφράζονται καθαρά στο αντικείμενο του Microsoft Graph.

02 από 08

Εισαγωγή του Χάρτη

  1. Επισημάνετε ολόκληρο τον πίνακα .
  2. Από την καρτέλα Εισαγωγή , κάντε κλικ στην επιλογή Αντικείμενο στην ενότητα Κείμενο της κορδέλας.
  3. Επισημάνετε το γράφημα γραφήματος της Microsoft και κάντε κλικ στο κουμπί OK .

03 του 08

Το γράφημα τοποθετείται στο έγγραφό σας

Το Word θα εκκινήσει το Microsoft Graph, το οποίο δημιουργεί αυτόματα ένα γράφημα που βασίζεται στον πίνακα σας.

Το γράφημα εμφανίζεται με ένα φύλλο δεδομένων αμέσως κάτω από αυτό. Τροποποιήστε το φύλλο δεδομένων όπως είναι απαραίτητο.

Κατά την επεξεργασία του αντικειμένου Microsoft Graph, η κορδέλα εξαφανίζεται και το μενού και η γραμμή εργαλείων αλλάζουν στη μορφή Microsoft Graph.

04 του 08

Αλλαγή του τύπου γραφήματος

Ένα γράφημα στήλης είναι ο προεπιλεγμένος τύπος γραφήματος. Αλλά δεν περιορίζεστε στην επιλογή αυτή. Για να αλλάξετε τύπους γραφημάτων, κάντε διπλό κλικ στο γράφημά σας. Κάντε δεξί κλικ στο διάγραμμα - στον λευκό χώρο που περιβάλλει το γραφικό - και επιλέξτε Τύπος γραφήματος .

05 του 08

Αλλαγή του στυλ γραφήματος

Το παράθυρο διαλόγου Τύπος γραφήματος σας παρέχει πολλά διαφορετικά στυλ γραφήματος. Επιλέξτε τον τύπο του γραφήματος που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες σας και κάντε κλικ στο OK .

Το Word επιστρέφει στο έγγραφό σας. το γράφημα ενημερώνεται αυτόματα.

06 του 08

Προβολή του φύλλου δεδομένων χάρτη

Όταν δημιουργείτε ένα γράφημα, το Word ανοίγει ένα δελτίο δεδομένων που σας επιτρέπει να τροποποιήσετε τις πληροφορίες γραφήματος. Η πρώτη στήλη του δελτίου δεδομένων περιέχει τη σειρά δεδομένων. Αυτά τα στοιχεία παρουσιάζονται γραφικά στο γράφημα.

Η πρώτη σειρά του δελτίου δεδομένων περιέχει τις κατηγορίες. Οι κατηγορίες εμφανίζονται κατά μήκος του οριζόντιου άξονα του διαγράμματος.

Οι τιμές περιέχονται στα κελιά όπου τέμνονται οι σειρές και οι στήλες.

07 του 08

Αλλαγή της ρύθμισης των δεδομένων γραφημάτων

Αλλάξτε τον τρόπο με τον οποίο το Word οργανώνει τα δεδομένα του γραφήματος. Απλά κάντε διπλό κλικ στο διάγραμμα και επιλέξτε Δεδομένα από το μενού και επιλέξτε Σειρά σε Στήλες ή Σειρές σε Γραμμές.

08 από 08

Ο τελικός πίνακας

Αφού κάνετε τις αλλαγές σας στον τρόπο εμφάνισης του γραφήματος, το Word το ενημερώνει αυτόματα στο έγγραφό σας.