Εργασία με πίνακες στο Microsoft Word

Χρησιμοποιήστε πίνακες για να ευθυγραμμίσετε στήλες και σειρές κειμένου

Η ευθυγράμμιση κειμένου σε ένα έγγραφο επεξεργασίας κειμένου μπορεί να είναι κουραστική αν προσπαθήσετε να το κάνετε χρησιμοποιώντας καρτέλες και κενά. Με το Microsoft Word, μπορείτε να εισάγετε πίνακες στο έγγραφό σας για να ευθυγραμμίσετε τις στήλες και τις σειρές του κειμένου με ευκολία.

Αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ τα πινάκια του Word 's, μπορεί να είναι εκφοβιστικό, γνωρίζοντας από πού να ξεκινήσετε. Ακόμα και αν έχετε χρησιμοποιήσει τη λειτουργία των πινάκων, μπορείτε να βρείτε νέους τρόπους για να το χρησιμοποιήσετε πιο αποτελεσματικά.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι εισαγωγής ενός πίνακα στο Microsoft Word. Οι τρεις που είναι οι πιο εύκολοι για χρήση από τους αρχαρίους είναι οι μέθοδοι γραφικών πλέγματος, πληκτρολογίου και σχεδίασης πίνακα.

Μέθοδος γραφικών πλέγματος

  1. Με ανοιχτό έγγραφο του Word, κάντε κλικ στην επιλογή Εισαγωγή στην κορδέλα και κάντε κλικ στο εικονίδιο Πίνακας για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου Εισαγωγή πίνακα, το οποίο περιέχει ένα πλέγμα.
  2. Κάντε κλικ στην επάνω αριστερή γωνία του πλέγματος και σύρετε τον κέρσορα για να τονίσετε τον αριθμό των στηλών και των γραμμών που θέλετε στον πίνακα.
  3. Όταν απελευθερώνετε το ποντίκι, ο πίνακας εμφανίζεται στο έγγραφο και δύο νέες καρτέλες προστίθενται στην κορδέλα: Σχεδίαση και διάταξη πίνακα.
  4. Στην καρτέλα " Σχεδίαση πίνακα ", στυλίζετε τον πίνακα, προσθέτοντας σκίαση σε ορισμένες σειρές και στήλες, επιλέγετε ένα στυλ, μέγεθος και χρώμα των περιθωρίων και πολλές άλλες επιλογές που ελέγχουν την εμφάνιση του πίνακα.
  5. Στην καρτέλα Διάταξη , μπορείτε να αλλάξετε το ύψος και το πλάτος των κελιών, των γραμμών ή των στηλών, να εισαγάγετε επιπλέον γραμμές και στήλες ή να διαγράψετε επιπλέον γραμμές και στήλες και να συγχωνεύσετε κελιά.
  6. Χρησιμοποιήστε τις καρτέλες Σχεδίαση και αντιστοίχιση πίνακα για να σχεδιάσετε το πλέγμα ακριβώς όπως θέλετε.

Εισαγωγή μεθόδου πίνακα

  1. Ανοίξτε ένα έγγραφο του Word.
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Πίνακας στη γραμμή μενού.
  3. Επιλέξτε Insert> Table από το αναπτυσσόμενο μενού για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου Autofit.
  4. Καταχωρίστε τον αριθμό των στηλών που θέλετε στον πίνακα στο παρεχόμενο πεδίο.
  5. Καταχωρίστε τον αριθμό των γραμμών που θέλετε στον πίνακα.
  6. Καταχωρίστε μια μέτρηση πλάτους για τις στήλες στην ενότητα Συμπεριφορά Autofit του παραθύρου εισαγωγής πίνακα ή αφήστε το πεδίο που έχει οριστεί για αυτόματη ταξινόμηση για να δημιουργηθεί ένας πίνακας το πλάτος του εγγράφου.
  7. Ο κενός πίνακας εμφανίζεται στο έγγραφο. Εάν θέλετε να προσθέσετε ή να διαγράψετε γραμμές ή στήλες, μπορείτε να το κάνετε από το αναπτυσσόμενο μενού Table > Insert .
  8. Για να αλλάξετε το πλάτος ή το ύψος του πίνακα, κάντε κλικ στην κάτω δεξιά γωνία και σύρετε για να το αλλάξετε το μέγεθος.
  9. Οι καρτέλες Σχεδίαση και διαμόρφωση πίνακα εμφανίζονται στην κορδέλα. Χρησιμοποιήστε τα για στυλ ή αλλαγές στο τραπέζι.

Σχεδίαση πίνακα

  1. Με ανοιχτό έγγραφο του Word, κάντε κλικ στην επιλογή Εισαγωγή στην κορδέλα.
  2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Πίνακας και επιλέξτε Σχεδίαση πίνακα , που μετατρέπει τον κέρσορα σε μολύβι.
  3. Σύρετε προς τα κάτω και πέρα ​​από το έγγραφο για να σχεδιάσετε ένα πλαίσιο για τον πίνακα. Οι διαστάσεις δεν είναι κρίσιμες γιατί μπορείτε εύκολα να τις τροποποιήσετε.
  4. Κάντε κλικ στο πλαίσιο με το δρομέα και σύρετε κάθετες γραμμές για κάθε στήλη και οριζόντιες γραμμές για κάθε γραμμή που θέλετε στον ολοκληρωμένο πίνακα. Τα Windows τοποθετούν ευθείες γραμμές στο έγγραφο για σας.
  5. Σχεδιάστε τον πίνακα χρησιμοποιώντας τις καρτέλες " Σχεδίαση και αντιστοίχιση πίνακα ".

Εισαγωγή κειμένου σε πίνακα

Ανεξάρτητα από το ποια από αυτές τις μεθόδους χρησιμοποιείτε για να σχεδιάσετε το κενό σας τραπέζι, εισάγετε κείμενο με τον ίδιο τρόπο. Απλά κάντε κλικ σε ένα κελί και πληκτρολογήστε. Χρησιμοποιήστε το πλήκτρο καρτελών για να μετακινηθείτε στο επόμενο κελί ή τα πλήκτρα βέλους για να μετακινηθείτε πάνω-κάτω ή πλάγια μέσα στον πίνακα.

Εάν χρειάζεστε πιο προχωρημένες επιλογές ή αν έχετε δεδομένα στο Excel, μπορείτε να ενσωματώσετε ένα υπολογιστικό φύλλο Excel στο έγγραφό σας Word στη θέση ενός πίνακα.