Πώς να χτίσετε μια εφαρμογή Facebook για τη σελίδα σας

Θέλετε να δημιουργήσετε μια εφαρμογή Facebook, αλλά δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε; Ή έχετε ακούσει για τις εφαρμογές του Facebook, αλλά δεν γνωρίζετε καν τι είναι. Οι εφαρμογές Facebook είναι παντού στον ιστότοπο και οι περισσότερες από τις συνηθέστερες είναι στην πραγματικότητα γραμμένες από τους δικούς του προγραμματιστές του Facebook. Οι φωτογραφίες, τα γεγονότα και πολλές άλλες βασικές λειτουργίες του Facebook είναι πραγματικά ξεχωριστές εφαρμογές. Και υπάρχουν χιλιάδες άλλες εφαρμογές τρίτων που είναι διαθέσιμες για εγκατάσταση στον προσωπικό λογαριασμό σας στο Facebook.

Τι είναι μια εφαρμογή;

Σημειώστε ότι είπα "εγκατάσταση" και όχι "λήψη". Μια "εφαρμογή" (δεν πρέπει να συγχέεται με την παρόμοια εφαρμογή που δεν ονομάζεται "Applet") δεν είναι πραγματικά μια "εφαρμογή" - κάτι που θα ήταν γνωστό στους χρήστες Mac και απλά μια λέξη στους χρήστες των Windows, αλλά οι "εφαρμογές" και τα "προγράμματα" είναι σχεδόν συνώνυμες μεταξύ τους ως αυτό που ονομάζεται λογισμικό σε έναν προσωπικό υπολογιστή. Εγκαθίστανται από δίσκο ή μεταφορτώνονται, αλλά με κάθε τρόπο, εγγράφονται πραγματικά στον σκληρό σας δίσκο. Μια εφαρμογή δεν το κάνει. Είναι μια λειτουργία σε έναν ιστότοπο που δεν πηγαίνει πέρα ​​από το πρόγραμμα περιήγησής σας. Έτσι, εάν χρησιμοποιούσατε ένα App για να παίξετε Scrabble με έναν φίλο στο Facebook, κάθε κίνηση που κάνετε αποθηκεύεται στους διακομιστές του Facebook, όχι στους υπολογιστές του εαυτού σας ή του φίλου σας. Και η σελίδα ενημερώνεται όταν συνδεθείτε ξανά ή ανανεώσετε ξανά το πρόγραμμα περιήγησης. Αυτός είναι ο πυρήνας του τι κάνει κάτι κάτι "app".

Ποια είναι η πλατφόρμα Facebook;

Το Facebook ξεκίνησε την πλατφόρμα Facebook στις 24 Μαΐου 2007, παρέχοντας ένα πλαίσιο για τους προγραμματιστές λογισμικού για τη δημιουργία εφαρμογών που αλληλεπιδρούν με τις βασικές λειτουργίες του Facebook . Οι πληροφορίες χρηστών μπορούν να μοιραστούν από κοινότητες ιστού σε εξωτερικές εφαρμογές, παρέχοντας νέες λειτουργίες στην κοινότητα του ιστού που μοιράζεται τα δεδομένα χρήστη μέσω ενός ανοιχτού API. Ένα API είναι μια διεπαφή προγραμματισμού εφαρμογών, η οποία είναι μια προδιαγραφή που προορίζεται να χρησιμοποιηθεί ως διεπαφή από τα στοιχεία του λογισμικού για να επικοινωνούν μεταξύ τους. Στην πραγματικότητα, η πλατφόρμα εφαρμογών Facebook είναι ένα από τα πιο γνωστά API. Η πλατφόρμα Facebook προσφέρει ένα σύνολο API και εργαλείων που επιτρέπουν στους προγραμματιστές τρίτων να ενσωματωθούν με το " ανοικτό γράφημα " - είτε μέσω εφαρμογών στο Facebook.com είτε σε εξωτερικούς ιστότοπους και συσκευές.

Γιατί θέλετε μια εφαρμογή στο Facebook;

Τι μπορεί να κάνει η επιχείρησή σας χρησιμοποιώντας ένα παιχνίδι όπως το Scrabble; Πολύ λίγα, αλλά τα παιχνίδια, ενώ εξαιρετικά δημοφιλή, δεν είναι η μόνη χρήση των εφαρμογών. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν από οποιαδήποτε οντότητα που θέλει το όνομά της να μοιραστεί σε μια σφαίρα κοινωνικών μέσων. Σκεφτείτε το κοινό παράπονο ορισμένων ανθρώπων που δημοσιεύουν ενημερωμένες ενημερώσεις σχετικά με την κατάσταση "σάντουιτς για το μεσημεριανό γεύμα. Και σκεφτείτε τη σελίδα Facebook που δημιουργήσατε για το εστιατόριο που έχετε στην κατοχή σας. Είναι αρκετά δημοφιλές, αλλά δεν φαίνεται να είναι ότι πολλοί τακτικοί πελάτες "αρέσουν" τη σελίδα στο Facebook. Τώρα φανταστείτε ότι η σελίδα έχει μια εφαρμογή όπου τα στοιχεία του μενού με πολύ ωραίες εικόνες είναι δυνατές και μπορούν να μοιραστούν. Αντί για μια βαρετή ενημέρωση για την κατάσταση ή για έναν απλό σύνδεσμο προς τη σελίδα σας, με έναν αριθμό τηλεφώνου και μια διεύθυνση, μια εφαρμογή μπορεί να αφήσει τον χρήστη να μοιραστεί με την τροφή ειδήσεών της έναν πιο εντυπωσιακό τρόπο από ό, τι μόλις έφαγε στο εστιατόριο σας. Και οι χρήστες θα είναι πιο διατεθειμένοι να κάνουν κλικ στην εικόνα από απλώς το κανονικό μπλε κείμενο. Και ο χρήστης της εφαρμογής δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα. Δεδομένου ότι έκαναν ήδη την εφαρμογή να μοιράζεται το προφίλ τους, είναι ακόμα απλούστερη από την καταγραφή της φράσης για το τι έτρωγαν.

Αν ψάχνετε για ιδέες ή έμπνευση για την εφαρμογή Facebook που πρέπει να δημιουργήσετε, περιηγηθείτε στο Facebook App Center .

Πώς να ξεκινήσετε την οικοδόμηση μιας εφαρμογής

Για να ξεκινήσετε, πρέπει να έχετε λογαριασμό στο Facebook. Χρησιμοποιήστε το προσωπικό σας λογαριασμό στο Facebook για να δημιουργήσετε μια σελίδα στο Facebook για την επιχείρηση ή τον οργανισμό σας. Τα προσωπικά σας στοιχεία είναι ασφαλή και δεν συνδέονται με τη σελίδα αν δεν θέλετε ο δημιουργός να είναι δημόσια γνωστός, αλλά το Facebook επιμένει σε όλες τις σελίδες που δημιουργούνται από άτομα και όχι από τις ίδιες τις εταιρείες από το ξεκίνημα.

Το πρώτο βήμα στη σύνταξη μιας εφαρμογής είναι η λήψη μιας εφαρμογής. Με τον υπάρχοντα λογαριασμό σας στο Facebook, προσθέστε την εφαρμογή Προγραμματιστής στο προφίλ σας στο Facebook και μετά κάντε κλικ στην επιλογή "Ρύθμιση νέας εφαρμογής". Στη συνέχεια, απλά περάστε τα καθήκοντα της ονοματοδοσίας, της αποδοχής ορισμένων τυπικών Όρων Παροχής Υπηρεσιών και μεταφορτώστε μια εικόνα για το λογότυπό της (Μπορείτε να την αλλάξετε αργότερα).

Δεν χρειάζεται να είσαι "geek" για τη σύνταξη βασικών εφαρμογών στο Facebook. Θα χρειαστεί κάποιες πολύ βασικές γνώσεις των γλωσσών προγραμματισμού Ιστού και κάποιου ελεύθερου χώρου σε έναν web server όπου θα φιλοξενήσετε την εφαρμογή Facebook, η οποία θα γραφτεί ως απλά αρχεία PHP. Το MySQL είναι ένα πολύ δημοφιλές σύστημα διαχείρισης βάσεων δεδομένων ανοιχτού κώδικα για την εκτέλεση των σεναρίων PHP που θα χρειαστεί να γράψετε. Μην ανησυχείτε για το τι σημαίνει PHP, καθώς το αρχικό του όνομα δεν είναι πλέον έγκυρο και τώρα σημαίνει κάτι που ξεκινά με την ίδια την PHP. Τα επαναληπτικά αρκτικόλεξα είναι ένα κοινό αστείο ανάμεσα στους προγραμματιστές. Εκτός από την PHP: Hypertext Preprocessor κάποια άλλα κοινά που ίσως έχετε δει πριν είναι GNU's Not Unix και PNG's Not GIF.

Από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής, επιλέξτε καμβά και ορίστε HTML ως μέθοδο αποτύπωσης. Ίσως έχετε ακούσει για το FBML (Facebook Markup Language, σε αντίθεση με την Hyper Text Markup Language), αλλά από τον Ιούνιο του 2012, οι προγραμματιστές Facebook σταμάτησαν να υποστηρίζουν την FBML και όλες οι εφαρμογές είναι γραμμένες σε HTML, JavaScript και CSS.

Χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε WYSIWYG (Αυτό που βλέπετε είναι αυτό που λαμβάνετε - ουσιαστικά οποιοσδήποτε επεξεργαστής κειμένου χωρίς αυτόματη μορφοποίηση [όπως το Microsoft Word] όπως το Notepad) HTML editor, γράψτε το περιεχόμενο που θέλετε να εμφανίζεται μέσα στην εφαρμογή Facebook σας.

Τι είναι μια σελίδα καμβά; Απλά η κύρια σελίδα της εφαρμογής σας που βλέπει ο χρήστης κάθε φορά που κάνει κλικ στην εφαρμογή σας. Ρυθμίστε μια νέα εφαρμογή, δώστε της ένα όνομα. Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία:

URL καμβά - το μοναδικό όνομα για την εφαρμογή σας @http: //apps.facebook.com/. Μπορείτε να το σαρώνετε με εικονίδια, περιγραφές, κ.λπ.

Διεύθυνση URL καλέσματος καμπάνιας - η πλήρης διεύθυνση URL της σελίδας καμβά που θα αποθηκευτεί στον διακομιστή MySQL. Συνδεθείτε στο διακομιστή ιστού όπου θα φιλοξενείτε την εφαρμογή Facebook και δημιουργήστε έναν υποκατάλογο που ονομάζεται "facebook". Επομένως, αν ο τομέας σας είναι example.com, η εφαρμογή Facebook μπορεί να προσπελαστεί από το παράδειγμα / facebook.

Τώρα πρέπει να δημιουργήσουμε μια σελίδα εγκατάστασης για χρήστες που επιθυμούν να προσθέσουν την εφαρμογή σας. Ένας αρχάριος πρέπει να χρησιμοποιεί τον επίσημο πελάτη PHP. Αυτό που θα κάνουμε είναι να δείξουμε μια απλή εικόνα.

Αυτό πρέπει να είναι ένα βασικό σενάριο PHP. Μεταβείτε στο αρχείο που καταχωρίσατε ως διεύθυνση URL καλέσματος ανάκλησης καναλιού - αυτό είναι το σημείο αναπήδησης για όλες τις κλήσεις από το Facebook στην εφαρμογή σας.

// Συμπεριλάβετε τη βιβλιοθήκη πελατών του Facebook
require_once ('facebook.php');
// Ορίστε τις μεταβλητές ελέγχου ταυτότητας
$ appapikey = '';
$ appsecret = '';
$ facebook = νέο Facebook ($ appapikey, $ appsecret);
// Θα είμαι επίσης πρόσβαση στην δική μου βάση δεδομένων σε σχεδόν κάθε κλήση, έτσι θα θέσει db επάνω εδώ
$ username = "";
$ password = "";
$ database = "";
mysql_connect (localhost, $ username, $ password);
@mysql_select_db ($ βάσης δεδομένων) ή πεθαίνουν ("Δεν είναι δυνατή η επιλογή βάσης δεδομένων")?
Τώρα είστε έτοιμοι να αλληλεπιδράσετε με το API του Facebook.

Χρησιμοποιώντας το API Facebook

Το Graph API είναι ο πυρήνας της πλατφόρμας Facebook, που επιτρέπει στους προγραμματιστές να διαβάζουν και να γράφουν δεδομένα στο Facebook. Το API γραφήματος παρουσιάζει μια απλή, συνεπή προβολή του κοινωνικού γραφήματος Facebook, ομοιόμορφα αντιπροσωπεύει αντικείμενα στο γράφημα (π.χ. άτομα, φωτογραφίες, γεγονότα και σελίδες) και τις συνδέσεις μεταξύ τους (π.χ. φιλικές σχέσεις, κοινόχρηστο περιεχόμενο και ετικέτες φωτογραφιών ). Μαζί με ίσως τον κατάλογο εφαρμογών, αυτή είναι η πιο ισχυρή πτυχή της πλατφόρμας Facebook για προγραμματιστές. Λαμβάνοντας υπόψη τα σωστά κίνητρα / μάρκετινγκ / branding / οτιδήποτε θέλετε να το ονομάσετε, οι εφαρμογές στο Facebook μπορούν να εξαπλωθούν σαν πυρκαγιά. Δύο χαρακτηριστικά που συνήθως χρησιμοποιούνται από τους προγραμματιστές του Facebook για να προσεγγίσουν ένα ευρύτερο κοινό είναι οι προσκλήσεις εφαρμογών και οι ιστορίες των ειδήσεων ειδήσεων.

Και οι δύο πραγματοποιούνται κανονικά κατά την ώρα εγγραφής της εφαρμογής και χρησιμοποιούνται για την ενημέρωση των μελών του προσωπικού δικτύου του χρήστη. Αλλά διαφέρουν από το ότι μια πρόσκληση είναι μια ρητή ερώτηση που απευθύνεται στους φίλους της επιλογής του χρήστη, ενώ η επιλογή newsfeed είναι μια παθητική επιλογή για τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν την αίτησή σας. Είναι πιο δύσκολο για έναν χρήστη να στείλει προσκλήσεις επειδή δεν είναι πάντοτε ευπρόσδεκτοι, αλλά αν κάποιος χρήστης τους στοχεύσει με επιτυχία, μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερο ποσοστό εγγραφής στους φίλους τους.

Αυτό είναι. Οποιοσδήποτε μπορεί τώρα να προσθέσει την εφαρμογή σας στο Facebook στα προφίλ του είτε στην καρτέλα "Κουτιά" (Boxes) είτε στην πλαϊνή μπάρα της κύριας σελίδας προφίλ.

Συμβουλές App του Facebook & amp; Κόλπα

Επίσης, υπάρχουν μερικά επιπλέον κόλπα που μπορείτε να αφαιρέσετε από το μανίκι σας για να θαμπώσουν τους επισκέπτες σας:

Μη φοβάσαι! Θυμηθείτε ότι το Facebook έχει συνήθεις ερωτήσεις και πώς να σας βοηθήσει κατά μήκος του δρόμου! Εάν αυτό εξακολουθεί να φαίνεται πολύ περίπλοκο, υπάρχουν εταιρείες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, όπως OfferPop και Wildfire, οι οποίες διαθέτουν προ-ενσωματωμένες εφαρμογές που μπορείτε να προσαρμόσετε για τη σελίδα σας στο Facebook έναντι αμοιβής. Αλλά δώστε μια απλή δοκιμή πριν χρησιμοποιήσετε χρήματα σε μια υπηρεσία ή προγραμματιστή για να δημιουργήσετε μια εφαρμογή Facebook.