Βάλτε το Blog Blogger στον ιστότοπό σας

01 από 10

Να είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε

Blogger. commons.wikimedia.org

Θέλετε να τοποθετήσετε το ιστολόγιό σας στο Blogger ακριβώς στον προσωπικό σας ιστότοπο. Ας υποθέσουμε ότι έχετε έναν ιστότοπο σε μια υπηρεσία φιλοξενίας ιστότοπου που προσφέρει FTP. Εάν η υπηρεσία φιλοξενίας σας δεν προσφέρει FTP τότε αυτό δεν θα λειτουργήσει. Θέλετε να εμφανίζεται το ιστολόγιο του Blogger σας στον ιστότοπό σας, αντί να κάνετε κλικ στο blog σας και, στη συνέχεια, ελπίζετε να επιστρέψουν ξανά στον ιστότοπό σας. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο προσθέτετε το ιστολόγιο Blogger στον ιστότοπό σας.

Πρώτον, θα πρέπει να μάθετε τι είναι οι ρυθμίσεις FTP σας. Θα χρειαστείτε το όνομα του διακομιστή που μοιάζει με: ftp.servername.com. Θα χρειαστείτε επίσης το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποιείτε για να συνδεθείτε στην υπηρεσία φιλοξενίας σας.

Πριν ξεκινήσουμε θα πρέπει να συνδεθείτε στην υπηρεσία φιλοξενίας που κρατάτε την ιστοσελίδα σας και να δημιουργήσετε ένα νέο αρχείο που ονομάζεται "blog" ή οτιδήποτε άλλο θέλετε να καλείται. Αυτό θα είναι το αρχείο στο οποίο θα τοποθετηθεί το Blogger στις σελίδες του ιστολογίου σας αφού τελειώσετε να συνδυάζετε τα δύο.

02 από 10

Ανοίξτε τη σελίδα πληροφοριών FTP

Συνδεθείτε στο Blogger. Μόλις συνδεθείτε, κάντε κλικ στην καρτέλα "Ρυθμίσεις" στη συνέχεια στη σύνδεση κάτω από την καρτέλα "Δημοσίευση". Όταν εμφανιστεί η σελίδα δημοσίευσης του Blogger, κάντε κλικ στον σύνδεσμο που αναφέρει το μήνυμα "FTP". Είστε έτοιμοι να αρχίσετε να προσθέτετε τις πληροφορίες FTP του ιστότοπού σας, ώστε να μπορείτε να συνδυάσετε τον ιστότοπό σας με το ιστολόγιό σας στο Blogger.

03 από 10

Καταχωρίστε το Όνομα διακομιστή

FTP Server: Το πρώτο πράγμα που πρέπει να εισαγάγετε είναι το όνομα του διακομιστή που πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να FTP κάτι. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να πάρετε από την υπηρεσία φιλοξενίας του ιστοτόπου σας. Εάν η υπηρεσία φιλοξενίας του ιστότοπού σας δεν προσφέρει FTP τότε δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό. Το όνομα του διακομιστή θα μοιάζει με αυτό: ftp.servername.com

04 από 10

Εισάγετε τη διεύθυνση του ιστολογίου σας

Διεύθυνση URL ιστολογίου: Αυτό είναι το αρχείο στο διακομιστή φιλοξενίας όπου θέλετε να εισαχθούν τα αρχεία ιστολογίου σας. Εάν δεν έχετε ήδη δημιουργήσει ένα αρχείο που ονομάζεται "blog", ή ό, τι θέλετε να καλείται, μόνο για το σκοπό αυτό. Αν δεν έχετε δημιουργήσει το αρχείο, συνδεθείτε στην υπηρεσία φιλοξενίας του ιστοτόπου σας και δημιουργήστε ένα νέο φάκελο για το ιστολόγιό σας. Αφού δημιουργήσετε αυτόν το φάκελο, καταχωρίστε τη διεύθυνση εδώ. Η διεύθυνση του ιστολογίου θα φαίνεται κάπως έτσι: http://servername.com/blog

05 από 10

Εισαγάγετε το μονοπάτι FTP του Blog

Διαδρομή FTP: Η διαδρομή για το ιστολόγιό σας θα είναι το όνομα του αρχείου που δημιουργήσατε στον ιστότοπό σας για να ζήσει το ιστολόγιο. Εάν ονομάσατε το νέο σας φάκελο "blog" τότε η διαδρομή FTP θα μοιάζει με αυτό: / blog /

06 από 10

Εισαγάγετε το όνομα αρχείου του ιστολογίου σας

Blog Όνομα αρχείου: Θα δημιουργήσετε ένα αρχείο ευρετηρίου για το ιστολόγιό σας που θα εμφανίζεται στον ιστότοπό σας. Αυτή η σελίδα θα απαριθμήσει όλες τις καταχωρίσεις του ιστολογίου σας, ώστε οι χρήστες να μπορούν να τις μετακινηθούν εύκολα. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε ήδη μια σελίδα με το ίδιο όνομα ή ότι θα αντικατασταθεί. Μπορείτε να καλέσετε τη σελίδα ευρετηρίου index.html ή κάτι άλλο εάν θέλετε το όνομα να είναι πιο προσωπικό.

07 από 10

Εισαγάγετε το όνομα χρήστη FTP

Όνομα χρήστη FTP: Εδώ εισάγετε το όνομα χρήστη που χρησιμοποιείτε όταν συνδέεστε στο διακομιστή του ιστοτόπου σας. Αυτό επιλέξατε όταν καταχωρήσατε την υπηρεσία φιλοξενίας σας. Μερικές φορές είναι το κύριο μέρος της διεύθυνσης του ιστότοπού σας, δηλαδή: αν η διεύθυνση του ιστοτόπου σας είναι mywebsite.hostingservice.com τότε το όνομα χρήστη σας μπορεί να είναι mywebsite.

08 από 10

Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης FTP

Κωδικός πρόσβασης FTP: Εδώ εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποιείτε για να συνδεθείτε στην υπηρεσία φιλοξενίας του ιστοτόπου σας. Ο κωδικός πρόσβασης είναι κάτι προσωπικός, οπότε μπορεί να είναι οτιδήποτε. Επιλέξατε αυτόν τον κωδικό πρόσβασης όταν εγγραφθήκατε για την υπηρεσία φιλοξενίας σας ταυτόχρονα επιλέξατε το όνομα χρήστη σας.

09 από 10

Το Blog σας στο Weblogs.com;

Notify Weblogs.com: Εξαρτάται από εσάς. Εάν θέλετε το ιστολόγιό σας να είναι δημοφιλές και δημόσιο, τότε πιθανότατα θέλετε να το έχετε συνδέσει με το Weblogs.com και θα πρέπει να πείτε ναι εδώ. Αν θέλετε να είναι πιο ιδιωτικός και δεν θέλουν όλοι να το δουν τότε ίσως θέλετε να μην πείτε εδώ.

10 από 10

Πεπερασμένος

Όταν ολοκληρώσετε την εισαγωγή όλων των πληροφοριών FTP από τον ιστότοπό σας, κάντε κλικ στο κουμπί "Αποθήκευση ρυθμίσεων". Τώρα όταν δημοσιεύετε μια ανάρτηση ιστολογίου στο Blogger, οι σελίδες σας θα εμφανίζονται στον ιστότοπό σας.