Πώς να προστατεύσετε τις ψηφιακές σας φωτογραφίες από την αντιγραφή τους

Εάν τραβήξετε φωτογραφίες (και ποιος με ένα smartphone δεν λαμβάνει φωτογραφίες αυτές τις μέρες;), πιθανότατα έχετε δημοσιεύσει τις ηλεκτρονικές τους συνδέσεις, είτε στον ιστότοπό σας είτε σε έναν ιστότοπο κοινωνικών μέσων, για παράδειγμα. Μπορεί να είναι αρκετά εύκολο για τους θεατές να σώσουν αυτές τις εικόνες στον υπολογιστή τους - και αυτό μπορεί να είναι κάτι που προτιμάτε να μην κάνουν. Η κλοπή της εικόνας - ειδικά εάν είστε φωτογράφος ή σχεδιαστής - είναι ένα οικείο πρόβλημα και είναι πιθανώς κάτι που θα θέλατε να αποφύγετε.

Υπάρχουν μερικά μέτρα που μπορείτε να λάβετε για να κάνετε πιο δύσκολη την αντιγραφή των εικόνων σας από τον ιστότοπό σας. Ωστόσο, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα μέτρα ασφαλείας στην τεχνολογία, αυτά μπορούν να ξεπεραστούν με κάποια προσπάθεια.

Χρησιμοποιώντας το & # 34; No-Right-Click & # 34; Σενάρια

Ένας από τους απλούστερους τρόπους για να αποτρέψετε την αντιγραφή των εικόνων σας χωρίς την άδειά σας είναι να τοποθετήσετε ένα script χωρίς δεξί κλικ. Όταν οι άνθρωποι κάνουν δεξί κλικ στη σελίδα σας, είτε δεν θα έχουν επιλογές για να κατεβάσουν την εικόνα, είτε θα λάβουν ένα αναδυόμενο μήνυμα λάθους (ανάλογα με τον τρόπο κωδικοποίησης του σεναρίου).

Αυτό είναι πολύ εύκολο να το κάνεις, αλλά είναι επίσης εύκολο να φτάσεις.

Συρρίκνωση εικόνων

Η συρρίκνωση μιας εικόνας είναι μια τεχνική JavaScript, στην οποία εμφανίζετε την εικόνα σας με μια άλλη, διαφανή εικόνα που επικαλύπτεται στην κορυφή. Όταν ένας επισκέπτης προσπαθεί να κατεβάσει την εικόνα, παίρνουν κάτι άλλο - συνήθως μια κενή εικόνα.

Για κάποιον που είναι αποφασισμένος, αυτή η μέθοδος μπορεί επίσης να καταστρατηγηθεί.

Το υδατογράφημα είναι αποτελεσματικό αποτρεπτικό

Το υδατογράφημα είναι το σημείο όπου τοποθετείτε μια επικάλυψη απευθείας στην εικόνα. Αυτό συνήθως επηρεάζει την ποιότητα της εικόνας, έτσι ώστε οι δυνητικοί κλέφτες να μην το κλέψουν. Αυτός είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για την προστασία των online εικόνων σας, αν δεν σας πειράζει το κείμενο σε όλη την κορυφή τους.

Χρησιμοποιώντας το Flash για να προστατεύσετε τις εικόνες σας

Είναι επίσης δυνατό να ρυθμίσετε μια παρουσίαση διαφανειών στο Flash για να εμφανίσετε τις εικόνες σας. Αυτό καθιστά αδύνατο για τους κλέφτες να κατεβάσουν απευθείας τις εικόνες. Δυστυχώς, η χρήση του Flash μπορεί να αποτρέψει μερικούς από τους επισκέπτες σας να βλέπουν τις εικόνες σας αν τα συστήματά τους δεν υποστηρίζουν Flash. Για παράδειγμα, τα προϊόντα της Apple, όπως iPads και iPhones, δεν εκτελούν Flash, οπότε οι εικόνες σας δεν θα είναι ορατές από αυτούς τους επισκέπτες.

Η πλήρης προστασία των εικόνων σας είναι αδύνατη

Εάν δημοσιεύσετε τις εικόνες σας στο διαδίκτυο, είναι πιθανό κάποιος να τους κλέψει και να τις χρησιμοποιήσει κάπου αλλού, ανεξάρτητα από το τι κάνετε για να τις προστατεύσετε.

Κανένα δεξί κλικ σε δέσμες ενεργειών μπορεί να αποτραπεί με την προβολή του πηγαίου κώδικα και την περιήγηση στην εικόνα απευθείας. Η συρρίκνωση των εικόνων μπορεί να ξεπεραστεί με παρόμοιο τρόπο.

Τα υδατογραφήματα μπορούν να αφαιρεθούν , αν και αυτό είναι πιο δύσκολο.

Ακόμη και αν ενσωματώσετε τις εικόνες σας σε ένα αντικείμενο Flash για να τις προστατεύσετε, είναι δυνατό να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης της εικόνας που εμφανίζεται στην οθόνη τους. Ωστόσο, η ποιότητα μπορεί να μην είναι τόσο καλή όσο το πρωτότυπο.

Εάν η εικόνα σας είναι τόσο πολύτιμη που θέλετε να είστε βέβαιοι ότι κανείς δεν την κλέβει ποτέ, ο μόνος τρόπος για να την αποτρέψετε είναι να μην δημοσιεύσετε μια εικόνα online.