Πώς να καθαρίσετε τα διαγραμμένα μηνύματα από το IMAP στο Outlook

Καθαρίστε τον Κάδο απορριμμάτων και άλλα μηνύματα IMAP στο MS Outlook

Τα Windows διαθέτουν ένα δοχείο ανακύκλωσης, η κουζίνα σας έχει ένα σκουπιδοτενεκέ και το Outlook έχει το φάκελο " Διαγραμμένα αντικείμενα " για να απαλλαγούμε από παλιά και περιττά αντικείμενα. Αυτό δεν συμβαίνει με τους λογαριασμούς IMAP , ωστόσο.

Εάν "διαγράψετε" ένα μήνυμα σε έναν λογαριασμό IMAP στον οποίο γίνεται πρόσβαση μέσω του Outlook, ούτε διαγράφεται αμέσως ούτε το μετακινεί το Outlook στο φάκελο " Διαγραμμένα στοιχεία ".

Αντίθετα, αυτά τα μηνύματα απλώς επισημαίνονται για διαγραφή. Το Outlook συνήθως υποδεικνύει ότι με το γρασίδι τους, αλλά αυτά τα μηνύματα είναι μερικές φορές κρυμμένα σε σκοπό, δεδομένου ότι δεν χρειάζεται πραγματικά να τα δούμε. Ακόμα, πρέπει να "καθαρίσετε" το ημιδιαφανές μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να τα διαγράψετε πραγματικά από το διακομιστή.

Σημείωση: Για να αποφύγετε να κάνετε κάτι τέτοιο, μπορείτε να ρυθμίσετε το Outlook για να καθαρίσει αυτόματα τα διαγραμμένα μηνύματα .

Πώς να καθαρίσετε τα διαγραμμένα μηνύματα στο Outlook

Ακολουθεί ο τρόπος με τον οποίο το Outlook θα πρέπει να διαγράφει αμέσως και μόνιμα τα μηνύματα που έχουν επισημανθεί για να καταργηθούν σε λογαριασμούς email IMAP:

Outlook 2016 και 2013

  1. Ανοίξτε την ταινία FOLDER από την κορυφή του Outlook. Κάντε κλικ σε αυτό εάν δεν μπορείτε να δείτε την κορδέλα.
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Καθαρισμός από την ενότητα Καθαρισμός .
  3. Επιλέξτε μια κατάλληλη επιλογή από το αναπτυσσόμενο μενού.
    1. Κάντε κλικ σε αντικείμενα που έχουν επισημανθεί με καθαρισμό σε όλους τους λογαριασμούς για να εξαλείψετε τα διαγραμμένα μηνύματα από όλους τους λογαριασμούς IMAP, αλλά μπορείτε φυσικά να επιλέξετε να καθαρίσετε μόνο τα μηνύματα σε αυτόν τον φάκελο ή λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αν προτιμάτε.

Outlook 2007

  1. Ανοίξτε το μενού Επεξεργασία .
  2. Επιλέξτε Εκκαθάριση .
  3. Επιλέξτε Στοιχεία που έχουν επισημανθεί με καθαρισμό σε όλους τους λογαριασμούς ή επιλέξτε το στοιχείο του μενού που αντιστοιχεί μόνο σε αυτόν το φάκελο ή λογαριασμό.

Outlook 2003

  1. Κάντε κλικ στο μενού Επεξεργασία .
  2. Επιλέξτε Εκκαθαρισμένα μηνύματα καθαρισμού . Λάβετε υπόψη ότι αυτή η εντολή καταργεί τα διαγραμμένα στοιχεία μόνο από τον τρέχοντα φάκελο.
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Ναι .

Πώς να δημιουργήσετε ένα στοιχείο μενού κορδέλας για την εξάλειψη μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Αντί να χρησιμοποιείτε πάντοτε αυτά τα κουμπιά μενού για διαγραμμένα μηνύματα, σκεφτείτε την προσαρμογή του μενού κορδέλας.

Για να γίνει αυτό, κάντε δεξί κλικ στην Κορδέλα και επιλέξτε Προσαρμογή της Κορδέλας .... Από το αναπτυσσόμενο μενού Όλες οι εντολές , προσθέστε οποιαδήποτε από τις επιλογές καθαρισμού στο μενού επιλέγοντάς το και επιλέγοντας Προσθήκη >> .

Οι επιλογές σας περιλαμβάνουν τα πάντα προσβάσιμα μέσω του μενού στα παραπάνω βήματα, όπως τα Purge, τα αντικείμενα που έχουν επισημανθεί με καθαρισμό σε όλους τους λογαριασμούς, τα αντικείμενα που έχουν επισημανθεί με καθαρισμό στον τρέχοντα λογαριασμό, τα αντικείμενα που έχουν επισημανθεί με καθαρισμό στον τρέχοντα φάκελο και οι επιλογές καθαρισμού.

Τι συμβαίνει εάν δεν διαγράψω αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου;

Εάν δεν διαγράφετε τακτικά αυτά τα μηνύματα, είναι πιθανό ότι ο ηλεκτρονικός σας λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα συλλέξει πάρα πολλά από αυτά τα μηνύματα που θα διαγραφούν ακόμα και ουσιαστικά θα γεμίσει το λογαριασμό σας. Από την οπτική γωνία του διακομιστή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα μηνύματα εξακολουθούν να υπάρχουν.

Μερικοί λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν επιτρέπουν μεγάλο χώρο αποθήκευσης, οπότε η παράλειψη να καθαρίσετε τα διαγραμμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα υπερβεί γρήγορα το επιτρεπόμενο χώρο αποθήκευσης και ενδεχομένως θα σας αποτρέψει από το να λάβετε νέα μηνύματα.

Ενώ άλλοι σας δίνουν πολλά αποθηκευτικό χώρο, μπορεί να προσθέσει αργά με την πάροδο του χρόνου, αν δεν καταργήσετε πραγματικά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το διακομιστή που ζητάτε να καταργηθεί από το Outlook.