Πώς να αποθηκεύσετε και να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Outlook Express

Εάν χρησιμοποιείτε συχνά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ειδικά για εργασία ή άλλες σημαντικές αλληλεπιδράσεις και χρησιμοποιείτε το Outlook Express ως πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ίσως θέλετε να αποθηκεύσετε αντίγραφα ασφαλείας των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Δυστυχώς, το Outlook Express στερείται αυτοματοποιημένης δυνατότητας δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας , αλλά η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων αλληλογραφίας είναι ακόμα εύκολη.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ή αντιγραφή αρχείων αλληλογραφίας στο Outlook Express

Για να δημιουργήσετε αντίγραφο ασφαλείας ή να αντιγράψετε το Outlook Express mail:

  1. Ξεκινήστε ανοίγοντας τον φάκελο του Outlook Express Store στην Εξερεύνηση των Windows . Βεβαιωθείτε ότι έχετε ρυθμίσει τα Windows ώστε να εμφανίζουν κρυφά αρχεία, αν δεν έχουν ήδη οριστεί.
  2. Ενώ βρίσκεστε στο φάκελο Κατάστημα, επιλέξτε Επεξεργασία > Επιλογή όλων από το μενού αυτού του φακέλου. Εναλλακτικά, μπορείτε να πατήσετε το πλήκτρο Ctrl + A ως συντόμευση για να επιλέξετε όλα τα αρχεία. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα αρχεία, συμπεριλαμβανομένου του Folders.dbx ειδικότερα, επισημαίνονται.
  3. Επιλέξτε Επεξεργασία > Αντιγραφή από το μενού για να αντιγράψετε τα αρχεία. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση πληκτρολογίου για να αντιγράψετε τα αρχεία επιλογής πατώντας Ctrl + C
  4. Ανοίξτε το φάκελο στον οποίο θέλετε να διατηρήσετε τα αντίγραφα ασφαλείας στην Εξερεύνηση των Windows. Αυτό μπορεί να συμβαίνει σε άλλον σκληρό δίσκο, σε εγγράψιμο CD ή DVD ή σε μονάδα δίσκου δικτύου, για παράδειγμα.
  5. Επιλέξτε Επεξεργασία > Επικόλληση από το μενού για να επικολλήσετε τα αρχεία στον φάκελο αντιγράφων ασφαλείας . Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το πληκτρολόγιο για να επικολλήσετε αρχεία πατώντας Ctrl + V.

Μόλις δημιουργήσατε ένα αντίγραφο ασφαλείας όλων των μηνυμάτων και των φακέλων σας στο Outlook Express.

Μπορείτε να επαναφέρετε αργότερα τα αντίγραφα ασφαλείας σας στο Outlook Express μέσω μιας διαδικασίας που είναι σχετικά εύκολη επίσης.