Πώς να μετατρέψετε οποιοδήποτε φορητό υπολογιστή σε ένα Clonebook με το Chromixium

01 από 09

Τι είναι το Chromixium;

Γυρίστε έναν φορητό υπολογιστή σε ένα Clonebook.

Το Chromixium είναι μια νέα διανομή Linux που έχει σχεδιαστεί για να μοιάζει με το ChromeOS, το οποίο είναι το προεπιλεγμένο λειτουργικό σύστημα στα Chromebook.

Η ιδέα του ChromeOS είναι ότι όλα γίνονται μέσω του προγράμματος περιήγησης ιστού. Υπάρχουν πολύ λίγες εφαρμογές εγκατεστημένες φυσικά στον υπολογιστή.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε τις Εφαρμογές Chrome από το κατάστημα ιστού, αλλά είναι βασικά εφαρμογές ιστού και ποτέ δεν είναι εγκατεστημένες στον υπολογιστή.

Τα Chromebook είναι εξαιρετική αξία για τα χρήματα με εξαρτήματα υψηλών προδιαγραφών για χαμηλή τιμή.

Το λειτουργικό σύστημα ChromeOS είναι ιδανικό για χρήστες υπολογιστών που περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους στο διαδίκτυο και επειδή οι εφαρμογές δεν έχουν εγκατασταθεί στο μηχάνημα, οι πιθανότητες εμφάνισης ιών είναι σχεδόν μηδενικές.

Εάν έχετε ένα τέλεια καλό φορητό υπολογιστή το οποίο είναι μερικά χρόνια, αλλά φαινομενικά γίνεται πιο αργός και πιο αργός και διαπιστώνετε ότι το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου χρήσης σας είναι web based τότε ίσως είναι καλή ιδέα να εγκαταστήσετε το ChromeOS.

Το πρόβλημα είναι βέβαια ότι το ChromeOS έχει κατασκευαστεί για Chromebook. Το να το εγκαταστήσετε σε ένα συμβατό φορητό υπολογιστή δεν λειτουργεί. Εκεί μπαίνει το Chromixium.

Αυτός ο οδηγός δείχνει πώς να εγκαταστήσετε το Chromixium σε φορητό υπολογιστή για να μετατρέψετε τον υπολογιστή σας σε βιβλίο Clonebook. (Σκόπιμο δεν είπε το Chromebook, επειδή η Google μπορεί να μηνύσει κάποιον).

02 του 09

Πώς να πάρετε το Chromixium

Αποκτήστε το Chromixium.

Μπορείτε να κατεβάσετε το Chromixium από το http://chromixium.org/

Για κάποιο λόγο, το Chromixium είναι μόνο ένα λειτουργικό σύστημα 32 bit. Είναι σαν δίσκους βινυλίου σε έναν κόσμο μετά CD. Αυτό καθιστά το Chromixium καλό για τους παλαιότερους υπολογιστές, αλλά όχι τόσο μεγάλο για τους σύγχρονους υπολογιστές που βασίζονται στο UEFI.

Για να εγκαταστήσετε το Chromixium θα χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα bootable USB drive. Αυτός ο οδηγός δείχνει πώς να χρησιμοποιήσετε το UNetbootin για να το κάνετε ακριβώς αυτό.

Αφού δημιουργήσετε τη μονάδα USB, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας με τη συνδεδεμένη μονάδα USB και όταν εμφανιστεί το μενού εκκίνησης, επιλέξτε "Προεπιλογή".

Αν το μενού εκκίνησης δεν εμφανίζεται αυτό μπορεί να σημαίνει ένα από τα δύο πράγματα. Εάν εκτελείτε σε έναν υπολογιστή ο οποίος εκτελεί Windows XP, Vista ή 7 τότε είναι πιθανό ότι η αιτία είναι ότι η μονάδα USB βρίσκεται πίσω από το σκληρό δίσκο κατά τη σειρά εκκίνησης. Αυτός ο οδηγός δείχνει πώς μπορείτε να αλλάξετε τη σειρά εκκίνησης ώστε να μπορείτε πρώτα να εκκινήσετε από USB .

Εάν χρησιμοποιείτε έναν υπολογιστή με Windows 8 ή παραπάνω, το πρόβλημα είναι πιθανό να είναι το γεγονός ότι ο φορητός υπολογιστής εκκίνησης UEFI παρεμβάλλεται.

Αν αυτή είναι η περίπτωση, δοκιμάστε πρώτα αυτή τη σελίδα, η οποία δείχνει τον τρόπο απενεργοποίησης της γρήγορης εκκίνησης . Τώρα ακολουθήστε αυτή τη σελίδα για να επιχειρήσετε να εκκινήσετε τη μονάδα USB . Εάν αυτό αποτύχει, το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να μεταβείτε από το UEFI σε κατάσταση κληρονομιάς. Θα χρειαστεί να ελέγξετε τον ιστότοπο των κατασκευαστών για να διαπιστώσετε εάν έχουν έναν οδηγό για να γίνει αυτό, καθώς η μέθοδος είναι διαφορετική για κάθε μάρκα και μοντέλο.

( Εάν θέλετε απλώς να δοκιμάσετε το Chromixium σε ζωντανή λειτουργία, θα χρειαστεί να γυρίσετε πίσω από την κληρονομιά στη λειτουργία UEFI για να ξεκινήσετε ξανά τα Windows ).

03 του 09

Πώς να εγκαταστήσετε το Chromixium

Εγκαταστήστε το Chromixium.

Μετά την ολοκλήρωση της φόρτωσης της επιφάνειας εργασίας του Chromixium, κάντε κλικ στο εικονίδιο του εγκαταστάτη που μοιάζει με δύο μικρά πράσινα βέλη.

Υπάρχουν διαθέσιμες 4 επιλογές εγκατάστασης:

  1. αυτόματο διαχωρισμό
  2. χειροκίνητο διαχωρισμό
  3. απευθείας
  4. κληρονομιά

Αυτόματη διαμέριση σκουπίζει το σκληρό δίσκο σας και δημιουργεί ένα swap και ριζικό διαμέρισμα στο σκληρό σας δίσκο.

Το μη αυτόματο διαμέρισμα επιτρέπει την επιλογή του τρόπου διαμοιρασμού του σκληρού σας δίσκου και θα χρησιμοποιηθεί για διπλή εκκίνηση με άλλα λειτουργικά συστήματα .

Η άμεση επιλογή παραλείπει το διαχωρισμό και πηγαίνει απευθείας στον εγκαταστάτη. Εάν έχετε ήδη δημιουργήσει διαμερίσματα, τότε αυτή είναι η επιλογή επιλογής.

Το πρόγραμμα εγκατάστασης παλαιού τύπου χρησιμοποιεί systemback.

Αυτός ο οδηγός ακολουθεί την πρώτη επιλογή και υποθέτει ότι θέλετε να εγκαταστήσετε το Chromixium στη μονάδα σκληρού δίσκου ως το μόνο λειτουργικό σύστημα.

04 του 09

Εγκατάσταση του Chromixium - Ανίχνευση σκληρού δίσκου

Ανίχνευση σκληρού δίσκου.

Κάντε κλικ στην επιλογή "Αυτόματη διαμέριση" για να ξεκινήσετε την εγκατάσταση.

Το πρόγραμμα εγκατάστασης εντοπίζει αυτόματα τον σκληρό σας δίσκο και σας προειδοποιεί ότι όλα τα δεδομένα στη μονάδα θα διαγραφούν.

Εάν δεν είστε σίγουροι αν θέλετε να ακυρώσετε την εγκατάσταση τώρα.

Εάν είστε έτοιμοι να συνεχίσετε, κάντε κλικ στην επιλογή "Προώθηση".

Ωχ, απλά κάνατε κλικ στο "Προώθηση" κατά λάθος;

Αν πατήσατε κατά λάθος "Προώθηση" και ξαφνικά είχατε μια κρίση εμπιστοσύνης, μην ανησυχείτε, ενώ ακόμα εμφανίζεται ένα άλλο μήνυμα που σας ρωτάει αν είστε πραγματικά βέβαιοι ότι θέλετε να σκουπίσετε όλα τα δεδομένα από το σκληρό σας δίσκο.

Εάν είστε πραγματικά σίγουροι, εννοώ πραγματικά πολύ βέβαιος, κάντε κλικ στο "Ναι".

Θα εμφανιστεί τώρα ένα μήνυμα που σας δηλώνει ότι έχουν δημιουργηθεί δύο κατατμήσεις:

Το μήνυμα σας λέει επίσης ότι στην επόμενη οθόνη θα χρειαστεί να ορίσετε το σημείο προσάρτησης στο / για το ριζικό διαμέρισμα.

Κάντε κλικ στην επιλογή "Προώθηση" για να συνεχίσετε.

05 του 09

Εγκατάσταση του Chromixium - Κατατμήσεις

Ρυθμίσεις διαμερισμάτων Chromixium.

Όταν εμφανιστεί η οθόνη διαχωρισμού, κάντε κλικ στο / dev / sda2 και στη συνέχεια κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού "Mount Point" και επιλέξτε "/".

Κάντε κλικ στο πράσινο βέλος που δείχνει αριστερά και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί "Επόμενο" για να συνεχίσετε.

Τα αρχεία Chromixium θα αντιγραφούν και θα εγκατασταθούν στον υπολογιστή σας.

06 του 09

Εγκατάσταση του Chromixium - Δημιουργία χρήστη

Chromixium - Δημιουργία χρηστών.

Τώρα πρέπει να δημιουργήσετε έναν προεπιλεγμένο χρήστη για να χρησιμοποιήσετε το Chromixium.

Εισαγάγετε το όνομά σας και ένα όνομα χρήστη.

Πληκτρολογήστε έναν κωδικό πρόσβασης που θα συσχετιστεί με το χρήστη και θα το επαναλάβετε.

Σημειώστε ότι υπάρχει η επιλογή να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης root. Δεδομένου ότι το Chromixium βασίζεται στο Ubuntu, γενικά δεν θα το κάνετε αυτό, καθώς αποκτώνται δικαιώματα διαχειριστή εκτελώντας την εντολή sudo. Επομένως, συνιστούμε να μην ορίσετε τον κωδικό πρόσβασης ρίζας.

Εισαγάγετε ένα όνομα κεντρικού υπολογιστή. Το όνομα κεντρικού υπολογιστή είναι το όνομα του υπολογιστή σας καθώς θα εμφανίζεται στο οικιακό σας δίκτυο.

Κάντε κλικ στο κουμπί "Επόμενο" για να συνεχίσετε.

07 του 09

Ρύθμιση διάταξης πληκτρολογίου και ζωνών ώρας μέσα στο Chromixium

Γεωγραφική περιοχή.

Εάν βρίσκεστε στις ΗΠΑ τότε ίσως να μην χρειαστεί να ορίσετε διατάξεις πληκτρολογίου ή ζώνες ώρας, αλλά θα το συνιστούσα να το κάνετε αλλιώς μπορεί να διαπιστώσετε ότι το ρολόι σας εμφανίζει εσφαλμένη ώρα ή το πληκτρολόγιό σας δεν λειτουργεί όπως το περιμένετε.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε τη γεωγραφική περιοχή σας. Επιλέξτε την κατάλληλη επιλογή από την αναπτυσσόμενη λίστα. Κάντε κλικ στην επιλογή "Προώθηση" για να συνεχίσετε.

Στη συνέχεια θα σας ζητηθεί να επιλέξετε μια ζώνη ώρας εντός αυτής της γεωγραφικής περιοχής. Για παράδειγμα, εάν βρίσκεστε στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα επιλέξετε το Λονδίνο. Κάντε κλικ στην επιλογή "Προώθηση" για να συνεχίσετε.

08 από 09

Πώς να επιλέξετε το πληκτρολόγιό σας μέσα στο Chromixium

Ρύθμιση παραμέτρων κλειδιών.

Όταν εμφανιστεί η επιλογή ρύθμισης παραμέτρων των κλειδιών, επιλέξτε το και κάντε κλικ στο κουμπί "Προώθηση".

Θα εμφανιστεί μια οθόνη διαμόρφωσης πληκτρολογίου. Επιλέξτε την κατάλληλη διάταξη πληκτρολογίου από την αναπτυσσόμενη λίστα και κάντε κλικ στο κουμπί "Προώθηση".

Στην επόμενη οθόνη επιλέξτε την τοπική ρύθμιση του πληκτρολογίου. Για παράδειγμα, αν ζείτε στο Λονδίνο, επιλέξτε το Ηνωμένο Βασίλειο. (Υποθέτοντας φυσικά ότι δεν αγοράσατε τον υπολογιστή στην Ισπανία ή τη Γερμανία, καθώς τα κλειδιά μπορεί να βρίσκονται σε τελείως διαφορετικό χώρο). Κάντε κλικ στο κουμπί "Προώθηση"

Η επόμενη οθόνη σάς επιτρέπει να επιλέξετε ένα κλειδί στο πληκτρολόγιο που θα χρησιμοποιηθεί στο Alt-GR. Εάν το πληκτρολόγιό σας έχει ήδη ένα πλήκτρο Alt-GR, τότε θα πρέπει να αφήσετε αυτό το σύνολο στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις για τη διάταξη πληκτρολογίου. Αν δεν επιλέξετε ένα κλειδί στο πληκτρολόγιο από τη λίστα.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα πλήκτρο σύνθεσης ή να μην έχετε καθόλου πλήκτρο συνθέσεως. Κάντε κλικ στο κουμπί "Προώθηση"

Τέλος, επιλέξτε τη γλώσσα και τη χώρα σας από τη λίστα που παρέχεται και κάντε κλικ στο κουμπί "Προώθηση".

09 του 09

Ολοκλήρωση της εγκατάστασης

Το Chromixium έχει εγκατασταθεί.

Αυτό είναι. Το Chromixium πρέπει τώρα να εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επανεκκινήσετε και να αφαιρέσετε τη μονάδα USB.

Ο εγκαταστάτης του Chromixium είναι εντάξει, αλλά είναι λίγο περίεργος σε μέρη. Για παράδειγμα, το γεγονός ότι χωρίζει τη μονάδα δίσκου σας αλλά στη συνέχεια δεν ρυθμίζει αυτόματα το ριζικό διαμέρισμα και υπάρχουν πολλές οθόνες για απλή ρύθμιση των διατάξεων και των ζωνών ώρας.

Ας ελπίσουμε ότι έχετε τώρα μια λειτουργική έκδοση του Chromixium. Αν δεν μου αφήσετε μια σημείωση μέσω του Google+ χρησιμοποιώντας τον παραπάνω σύνδεσμο και θα προσπαθήσω και θα βοηθήσω.