Μορφή και λειτουργία στο σχεδιασμό και τη δημοσίευση

Η μορφή που ακολουθεί είναι η αρχή που δηλώνει ότι το σχήμα (μορφή) που παίρνει κάτι πρέπει να επιλέγεται με βάση τον προορισμό και τη λειτουργία του.

Συχνά εφαρμόζεται στην αρχιτεκτονική, τη μηχανική και το βιομηχανικό σχεδιασμό, η παρακάτω δήλωση ακολουθεί τη λειτουργία ισχύει τόσο για το σχεδιασμό γραφικών όσο και για την εκτύπωση επιτραπέζιων υπολογιστών. Για τους σχεδιαστές, η μορφή είναι τα στοιχεία που αποτελούν τα σχέδια μας και τις σελίδες μας. Λειτουργία είναι ο στόχος του σχεδιασμού είτε πρόκειται για ένα σημάδι δίνοντας οδηγίες είτε ένα βιβλίο που διασκεδάζει με μια ιστορία.

Η έννοια της φόρμας

Στον σχεδιασμό της εκτύπωσης, η μορφή είναι τόσο η γενική εμφάνιση όσο και η αίσθηση της σελίδας καθώς και η μορφή και η εμφάνιση των επιμέρους στοιχείων - οι χαρακτήρες , τα γραφικά στοιχεία, η υφή του χαρτιού . Μορφή είναι επίσης η μορφή είτε το κομμάτι είναι μια αφίσα, ένα φυλλάδιο τριπλάσιο, ένα βιβλίο ραμμένο με σέλα ή ένα ενημερωτικό δελτίο με αυτο-μαχαίρι.

Η έννοια της λειτουργίας

Για τους σχεδιαστές, η λειτουργία είναι το πρακτικό μέρος της διαδικασίας σχεδιασμού και εκτύπωσης σε επιτραπέζιους υπολογιστές. Λειτουργία είναι ο σκοπός του κομμάτι εάν πρόκειται να πουλήσει, να ενημερώσει ή να εκπαιδεύσει, να εντυπωσιάσει, ή να διασκεδάσει. Περιλαμβάνει το μήνυμα copywriting, το κοινό και το κόστος της εκτύπωσης του έργου.

Μορφή και λειτουργία που λειτουργούν από κοινού

Η λειτουργία χρειάζεται μορφή για να επιτευχθεί ο στόχος της, καθώς η μορφή χωρίς λειτουργία είναι απλά ένα αρκετά κομμάτι χαρτί.

Η λειτουργία είναι να αποφασίσει ότι μια αφίσα που θα επικαλυφθεί γύρω από την πόλη θα είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενημερωθεί το ευρύ κοινό σχετικά με την επερχόμενη απόδοση της λέσχης. Η λειτουργία καθορίζει το ποσό που μπορεί να δαπανήσει η ζώνη στην αφίσα. Το έντυπο επιλέγει το μέγεθος, τα χρώματα, τις γραμματοσειρές και τις εικόνες με βάση τη λειτουργία και την οργάνωση του κειμένου και των γραφικών έτσι ώστε η αφίσα να προσελκύει την προσοχή και να φαίνεται καλή.

Για να εξασκήσετε τον κανόνα της φόρμας ακολουθεί τη λειτουργία, ξεκινήστε τη διαδικασία σχεδιασμού, αρχικά να πάρετε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σκοπό του έργου που δημιουργείτε. Δώστε ερωτήσεις σχετικά με το πώς θα χρησιμοποιηθεί το κομμάτι, όπως:

Μόλις γνωρίσετε τη λειτουργία του κομματιού και τις πρακτικές παραμέτρους και τους περιορισμούς για τη θέση εργασίας, μπορείτε να το βάλετε σε μια φόρμα που υποστηρίζει τη λειτουργία χρησιμοποιώντας τις γνώσεις σας για τις αρχές σχεδιασμού, τους κανόνες της εκτύπωσης επιτραπέζιων υπολογιστών και του γραφικού σχεδιασμού, και το δημιουργικό όραμά σας.