Τι είναι ένα αρχείο MPEG;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία MPEG

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου MPEG (προφέρεται ως "em-peg") είναι ένα αρχείο βίντεο MPEG (Moving Picture Experts Group).

Τα βίντεο σε αυτή τη μορφή συμπιέζονται είτε με συμπίεση MPEG-1 ή MPEG-2. Αυτό καθιστά τα αρχεία MPEG δημοφιλή για διανομή στο διαδίκτυο. μπορούν να μεταδοθούν και να μεταφορτωθούν πιο γρήγορα από κάποιες άλλες μορφές βίντεο.

Σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το MPEG

Σημειώστε ότι το "MPEG" δεν μιλά μόνο για μια επέκταση αρχείου (όπως το. MPEG), αλλά και για ένα είδος συμπίεσης.

Ένα συγκεκριμένο αρχείο μπορεί να είναι ένα αρχείο MPEG, αλλά στην πραγματικότητα δεν χρησιμοποιεί την επέκταση αρχείου MPEG. Υπάρχουν περισσότερα σχετικά με αυτό παρακάτω, αλλά για τώρα, θεωρήστε ότι ένα αρχείο βίντεο MPEG ήχου δεν χρειάζεται απαραίτητα να χρησιμοποιήσει την επέκταση αρχείου MPEG, MPG ή MPE για να θεωρηθεί MPEG.

Για παράδειγμα, ένα αρχείο βίντεο MPEG2 μπορεί να χρησιμοποιήσει την επέκταση αρχείου MPG2 ενώ τα αρχεία ήχου που είναι συμπιεσμένα με τον κωδικοποιητή MPEG-2 χρησιμοποιούν συνήθως MP2. Ένα αρχείο βίντεο MPEG-4 φαίνεται συνήθως να τελειώνει με την επέκταση αρχείου MP4 . Και οι δύο επεκτάσεις αρχείων υποδεικνύουν ένα αρχείο MPEG αλλά ούτε χρησιμοποιούν την επέκταση αρχείου .MPEG.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο MPEG

Τα αρχεία που έχουν στην πραγματικότητα την επέκταση αρχείου .MPEG μπορούν να ανοίξουν με πολλές διαφορετικές συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων, όπως το Windows Media Player, το VLC, το QuickTime, το iTunes και το Winamp.

Ορισμένα εμπορικά λογισμικά που υποστηρίζουν αναπαραγωγή αρχείων .MPEG περιλαμβάνουν το Roxio Creator NXT Pro, το CyberLink PowerDirector και το CyberLink PowerDVD.

Ορισμένα από αυτά τα προγράμματα μπορούν επίσης να ανοίξουν αρχεία MPEG1, MPEG2 και MPEG4.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο MPEG

Το καλύτερο στοίχημά σας για τη μετατροπή ενός αρχείου MPEG είναι να αναζητήσετε αυτή τη λίστα των προγραμμάτων Free Video Converter και Online Services για να βρείτε ένα που υποστηρίζει αρχεία MPEG, όπως Any Video Converter .

Το Zamzar είναι ένας δωρεάν ηλεκτρονικός μετατροπέας MPEG που τρέχει σε ένα web browser για να μετατρέψει τα MPEG σε MP4, MOV , AVI , FLV , WMV και άλλες μορφές βίντεο, συμπεριλαμβανομένων των μορφών MP3 , FLAC , WAV και AAC .

Το FileZigZag είναι ένα άλλο παράδειγμα ενός online και ελεύθερου μετατροπέα αρχείων που υποστηρίζει τη μορφή MPEG.

Εάν θέλετε να εγγράψετε ένα MPEG σε ένα DVD, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Freemake Video Converter . Τοποθετήστε το αρχείο MPEG σε αυτό το πρόγραμμα και επιλέξτε το κουμπί σε DVD είτε για να εγγράψετε το βίντεο απευθείας σε ένα δίσκο είτε για να δημιουργήσετε ένα αρχείο ISO από αυτό.

Συμβουλή: Αν έχετε μεγαλύτερο βίντεο MPEG που χρειάζεστε για μετατροπή, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε ένα από τα προγράμματα που πρέπει να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Διαφορετικά, μπορεί να χρειαστεί αρκετός χρόνος για να ανεβάσετε το βίντεο σε έναν ιστότοπο όπως το Zamzar ή το FileZigZag - και στη συνέχεια θα πρέπει να μεταφορτώσετε το αρχείο που έχει μετατραπεί στον υπολογιστή σας, το οποίο θα μπορούσε επίσης να διαρκέσει λίγο.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το MPEG

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μορφές αρχείων που μπορούν να χρησιμοποιούν συμπίεση MPEG-1, MPEG-2, MPEG-3 ή MPEG-4 για την αποθήκευση ήχου και / ή βίντεο. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτά τα συγκεκριμένα πρότυπα στη σελίδα MPEG Wikipedia.

Ως εκ τούτου, αυτά τα συμπιεσμένα αρχεία MPEG δεν χρησιμοποιούν την επέκταση αρχείου MPEG, MPG ή MPE, αλλά μάλιστα ένα με το οποίο ίσως είστε περισσότερο εξοικειωμένοι. Ορισμένοι τύποι αρχείων ήχου και βίντεο MPEG περιλαμβάνουν MP4V , MP4, XVID , M4V , F4V , AAC, MP1, MP2, MP3, MPG2, M1V, M1A, M2A, MPA, MPV, M4A και M4B .

Αν ακολουθήσετε αυτούς τους συνδέσμους, μπορείτε να δείτε ότι τα αρχεία M4V, για παράδειγμα, είναι αρχεία βίντεο MPEG-4, που σημαίνει ότι ανήκουν στο πρότυπο συμπίεσης MPEG-4. Δεν χρησιμοποιούν την επέκταση αρχείου MPEG επειδή έχουν συγκεκριμένη χρήση με τα προϊόντα της Apple και επομένως είναι πιο εύκολα αναγνωρισμένα με την επέκταση αρχείου M4V και μπορούν να ανοίξουν με προγράμματα που έχουν εκχωρηθεί για να χρησιμοποιήσουν αυτό το συγκεκριμένο κατάληξη. Ωστόσο, εξακολουθούν να είναι αρχεία MPEG.

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας;

Μπορεί να μπερδευτεί αρκετά όταν ασχολείστε με τους κωδικοποιητές αρχείων ήχου και βίντεο και τις αντίστοιχες επεκτάσεις αρχείων. Εάν το αρχείο σας δεν ανοίγει με τις παραπάνω προτάσεις, είναι πιθανό να ανακατεύετε εσφαλμένα την επέκταση αρχείου ή να μην κατανοήσετε πλήρως το είδος του αρχείου MPEG που έχετε να κάνετε.

Ας χρησιμοποιήσουμε ξανά το παράδειγμα M4V. Αν προσπαθείτε να μετατρέψετε ή να ανοίξετε ένα αρχείο βίντεο MPEG που έχετε κατεβάσει μέσω του iTunes Store, πιθανόν να χρησιμοποιήσετε την επέκταση αρχείου M4V. Κατά την πρώτη ματιά, θα μπορούσατε να πείτε ότι προσπαθείτε να ανοίξετε ένα αρχείο βίντεο MPEG, επειδή αυτό είναι αλήθεια, αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι το συγκεκριμένο αρχείο βίντεο MPEG που διαθέτετε είναι προστατευμένο βίντεο το οποίο μπορεί να ανοιχτεί μόνο εάν ο υπολογιστής σας έχει εξουσιοδοτηθεί να παίξετε το αρχείο .

Ωστόσο, για να πείτε ότι έχετε μόνο ένα γενικό αρχείο βίντεο MPEG που πρέπει να ανοίξετε, δεν σημαίνει απαραίτητα πολλά. Θα μπορούσε να είναι το M4V, όπως είδαμε, ή θα μπορούσε να είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, όπως ένα MP4, το οποίο δεν έχει την ίδια προστασία αναπαραγωγής με τα αρχεία M4V.

Το σημείο εδώ είναι να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό που λέει η επέκταση αρχείου. Αν πρόκειται για ένα MP4, ακολουθήστε το ως αυτό και χρησιμοποιήστε ένα MP4 player, αλλά βεβαιωθείτε ότι κάνετε το ίδιο για οτιδήποτε άλλο μπορεί να έχετε, είτε πρόκειται για αρχείο MPEG ήχου ή βίντεο.

Κάτι άλλο που πρέπει να εξετάσετε εάν το αρχείο σας δεν ανοίγει με ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων είναι ότι έχετε ανακατεύει εσφαλμένα την επέκταση αρχείου και αντί να έχετε ένα αρχείο που μοιάζει με ένα αρχείο MPEG. Βεβαιωθείτε ότι η επέκταση αρχείου διαβάζεται ως αρχείο βίντεο ή ήχου ή χρησιμοποιεί στην πραγματικότητα την επέκταση αρχείου MPEG ή MPG και όχι κάτι που γράφεται παρόμοια με ένα αρχείο MEG ή MEGA.