Τι είναι το αρχείο ERF;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία ERF

Ένα αρχείο με επέκταση αρχείου ERF είναι πιθανότατα ένα αρχείο εικόνας Raw Image της Epson. Αυτές οι φωτογραφίες είναι ασυμπίεστες και ανεπεξέργαστες, πράγμα που σημαίνει ότι είναι οι πραγματικές φωτογραφίες που έχουν τραβήξει η φωτογραφική μηχανή Epson προτού γίνουν οποιεσδήποτε τροποποιήσεις.

Εάν το αρχείο ERF δεν είναι αρχείο εικόνας Epson, μπορεί να είναι ένα αρχείο Encapsulated Resource που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση περιεχομένου βίντεο παιχνιδιών όπως ήχους, μοντέλα και υφές και χρησιμοποιείται από μηχανές παιχνιδιών όπως Aurora, Eclipse και Odyssey.

Μπορεί να δείτε αρχεία ERF που χρησιμοποιούνται από παιχνίδια όπως Neverwinter Nights , The Witcher , Dragon Age: Origins και Star Wars: Ιππότες της Παλαιάς Δημοκρατίας .

Αυτός ο τύπος αρχείου πόρων μπορεί επίσης να αναφέρεται ως αρχείο πόρων BioWare Entity Resource ή αρχείο πόρων Active Media Eclipse.

Το ERF αντιπροσωπεύει επίσης την Εκτεταμένη Μορφή Εγγραφής. Είναι μια εγγενής μορφή αρχείου που χρησιμοποιείται από το υλικό παρακολούθησης δικτύου Endace για την αποθήκευση αρχείων πακέτων. Μπορείτε να διαβάσετε λίγο περισσότερο σε αυτή τη μορφή στο Wireshark.org.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο ERF

Τα αρχεία ERF που λαμβάνονται από μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Epson μπορούν να ανοίξουν με προγράμματα όπως το PhotoRAW που συνοδεύουν τη φωτογραφική μηχανή Epson.

Τα προγράμματα τρίτων χρηστών λειτουργούν επίσης με αρχεία ERF, όπως τα Windows Photos, Adobe Photoshop, Adobe Photoshop Elements, Canvas ACD Systems και ACDSee, MacPhun ColorStrokes και πιθανώς και άλλα δημοφιλή εργαλεία φωτογραφίας και γραφικών.

Το αρχείο ERF σας είναι ένα αρχείο Encapsulated Resource; Μπορείτε να επεξεργαστείτε ένα από αυτά τα αρχεία ERF με ένα εργαλείο που ονομάζεται Επεξεργαστής ERF, το οποίο είναι μέρος του Dragon Age Tools του BioWare. Δείτε το Nexus Wiki εάν χρειάζεστε βοήθεια για την εξαγωγή αρχείων από ένα αρχείο ERF για να τα χρησιμοποιήσετε με το Dragon Age.

Μπορείτε επίσης να αποσυσκευάσετε ή να εξαγάγετε αρχεία ERF χρησιμοποιώντας το ERF / RIM Editor. Υποστηρίζει και άλλες παρόμοιες μορφές, όπως τα αρχεία MOD, SAV και RIM, ακόμα και σας επιτρέπει να συσκευάσετε ή να δημιουργήσετε αρχεία ERF.

Σημείωση: Για να βρείτε τον Επεξεργαστή ERF / RIM μέσω του παραπάνω συνδέσμου, βρείτε την ενότητα "Γενικά Εργαλεία Τροποποίησης" και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τη σύνδεση "Λήψη έκδοσης <έκδοση #> εδώ" για να κάνετε λήψη του προγράμματος σε αρχείο RAR . Για να ανοίξετε το αρχείο RAR θα χρειαστείτε 7-Zip ή άλλο ελεύθερο εξολκέα αρχείων.

Δείτε τον ορισμό του ERF του BioWare για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτήν τη μορφή.

Για τα αρχεία μορφής εκτεταμένης εγγραφής που χρησιμοποιούνται από το υλικό Endace, είναι πιθανό τα δικά τους προϊόντα να μπορούν να ανοίξουν το αρχείο. Ανατρέξτε στο Endace.com για μια λίστα με το λογισμικό τους.

Συμβουλή: Εάν το αρχείο σας δεν ανοίγει χρησιμοποιώντας τα προγράμματα που αναφέρονται εδώ, ενδέχεται να μην ασχολείστε με ένα αρχείο ERF. Μπορεί να είναι απλώς ένα αρχείο του οποίου η επέκταση μοιάζει με το .ERF, όπως ένα αρχείο SRF , ORF , DRF , ER (AOL Organizer) ή ERB (Ruby on Rails Script).

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο ERF

Το Zamzar είναι ίσως ο ευκολότερος τρόπος να μετατρέψετε ένα αρχείο ERF σε JPG , PNG , TIFF , TGA , GIF , BMP και σε αρκετές άλλες μορφές εικόνας. Πρόκειται για ένα online μετατροπέα αρχείων , το οποίο σημαίνει ότι το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φορτώσετε το αρχείο ERF στο Zamzar, να επιλέξετε τη μορφή εξόδου και στη συνέχεια να αποθηκεύσετε την εικόνα που έχει μετατραπεί στον υπολογιστή σας.

Δεν φαντάζομαι ότι τα αρχεία Encapsulated Resource μπορούν να μετατραπούν σε άλλη μορφή, αλλά αν αυτό είναι δυνατό, είμαι βέβαιος ότι η επιλογή για να το κάνετε αυτό μπορεί να βρεθεί σε ένα από τα προγράμματα για τα οποία μιλάω παραπάνω.

Τα τερματικά αρχεία ERF μπορούν να μετατραπούν σε PCAP (Packet Data Capture) με τις οδηγίες εδώ.