Τι είναι ένα αρχείο XLM;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία XLM

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου XLM είναι ένα αρχείο μακροεντολών του Excel 4.0. Οι μακροεντολές επιτρέπουν την αυτοματοποίηση έτσι ώστε οι επαναλαμβανόμενες εργασίες να μπορούν να "παιχτούν" για να εξοικονομήσουν χρόνο και να μειώσουν την πιθανότητα σφαλμάτων.

Οι νεότερες μορφές του Excel, όπως το XLSM και το XLTM , είναι παρόμοιες με αυτές του XLM, επειδή μπορούν να αποθηκεύουν μακροεντολές, αλλά σε αντίθεση με τα αρχεία XLM, είναι πραγματικά αρχεία υπολογιστικών φύλλων που περιλαμβάνουν μακροεντολές. Ένα αρχείο XLM είναι μια ξεπερασμένη μορφή που είναι, αφ 'εαυτής, ένα αρχείο μακροεντολών.

Σημείωση: Μπορεί να φαίνεται ότι οι μορφές XLM και XML είναι παρόμοιες, καθώς οι επεκτάσεις αρχείων τους μοιάζουν όμοιες, αλλά είναι στην πραγματικότητα δύο εντελώς διαφορετικές μορφές αρχείων.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο XLM

Προσοχή: Προσέξτε πολύ όταν ανοίγετε μορφές εκτελέσιμων αρχείων όπως τα αρχεία .XLM που ενδέχεται να έχετε λάβει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή να τα λάβετε από ιστότοπους με τους οποίους δεν είστε εξοικειωμένοι. Δείτε τη λίστα των εκτελέσιμων αρχείων επεκτάσεων για μια λίστα με επεκτάσεις αρχείων για να αποφύγετε και γιατί.

Παρόλο που η Microsoft υποδεικνύει ότι δεν τις χρησιμοποιείτε πλέον, μπορείτε να ανοίξετε αρχεία XLM με το Microsoft Excel. Δείτε τη μακροεντολή "Εργασία με το Excel 4.0 της Microsoft" για να βοηθήσετε το Excel να εκτελέσει μακροεντολές XLM.

Το δωρεάν πρόγραμμα προβολής Excel της Microsoft σάς επιτρέπει να ανοίξετε αρχεία XLM χωρίς το Microsoft Excel, όπως και το LibreOffice Calc.

Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο XLM, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία XLM, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο XLM

Ενδέχεται να μπορείτε να ανοίξετε ένα αρχείο XLM στο Microsoft Excel ή το LibreOffice Calc και, στη συνέχεια, να αποθηκεύσετε το ανοιχτό αρχείο σε μια άλλη παρόμοια μορφή.

Σημείωση: Εάν προσπαθείτε να υπολογίσετε πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο XML, ανατρέξτε στην ενότητα Τι είναι ένα αρχείο XML; για πληροφορίες σχετικά με αυτό.

Περισσότερα βοήθεια με αρχεία XLM

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου XLM και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.