Πώς να εντοπίσετε μια απάτη τεχνικής υποστήριξης

"Γεια σας, είμαι από τα Windows. Ο υπολογιστής σας μας στείλει λάθη"

Μήπως κάνατε ένα τηλεφώνημα από ένα ευχάριστο ηχητικό άτομο με ξένη διάλεκτο που σας έδειξε ότι έχουν εντοπίσει σφάλματα στον υπολογιστή σας; Θα προσφέρουν ακόμη και να σας δείξουν τι είναι λάθος και να το «διορθώσετε» για εσάς.

Έχετε μόλις γίνει στόχος και πιθανό θύμα μιας απάτης υποστήριξης PC. Αυτή η απάτη είναι γνωστή με πολλά ονόματα, ονομάζεται Fake Tech Support Call Scam, η απάτη του προγράμματος προβολής συμβάντων, η απάτη Ammyy και η απάτη TeamViewer (τα τελευταία δύο ονόματα υποδηλώνουν το όνομα του νόμιμου εργαλείου απομακρυσμένης σύνδεσης που χρησιμοποιούν οι απατεώνες συνδεθείτε και παίρνετε τον έλεγχο στον υπολογιστή σας).

Αυτή η απάτη είναι παγκόσμια και έχει πιθανώς πλήξει εκατομμύρια δολάρια από τα θύματα παγκοσμίως. Η απάτη έχει περάσει εδώ και αρκετά χρόνια και δεν φαίνεται να χάνει κανένα ατμό. Αν κάτι φαίνεται να γίνεται όλο και πιο διαδεδομένο, με νέες παραλλαγές που καλλιεργούνται καθημερινά,

Πώς μπορείτε να εντοπίσετε μια προσπάθεια απάτης υποστήριξης PC; Εδώ είναι μερικές ενδείξεις για να σας βοηθήσει:

Ένδειξη # 1: Σας τηλεφώνησαν

Αυτή είναι η μεγαλύτερη απόρριψη της απάτης. Η Microsoft, η Dell ή οποιοσδήποτε άλλος σημαντικός οργανισμός τεχνικής υποστήριξης δεν είναι πιθανό να σπαταλήσει τους πόρους για να σας καλέσει. Αν έχετε προβλήματα τεχνικής υποστήριξης, γνωρίζουν ότι θα τους καλέσετε. Δεν πρόκειται να ψάξουν για κόπο. Οι απατεώνες θα σας πουν ότι κάνουν αυτό είναι μια "δημόσια υπηρεσία". Μην αγοράζετε σε αυτό, είναι πλήρες BS.

Ένδειξη # 2: Το αναγνωριστικό καλούντος λέει MICROSOFT, TECH SUPPORT, ή κάτι παρόμοιο και φαίνεται να προέρχεται από έναν νόμιμο αριθμό

Αυτό είναι ένα άλλο βασικό μέρος της απάτης. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που ελέγχετε όταν χτυπά το τηλέφωνο; Οι πληροφορίες ταυτότητας καλούντος, βέβαια. Αυτές οι πληροφορίες είναι αυτό που βοηθά τον απατεώνα να καθιερώσει νομιμότητα. Ο εγκέφαλός σας σας λέει ότι οι πληροφορίες ταυτότητας καλούντος επικυρώνουν τις αξιώσεις του καλούντος, ώστε να είναι πραγματικές, σωστά; ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟΣ. Οι απατεώνες προσπαθούν να χτίσουν ένα πρόσχημα για την απάτη τους.

Αν κάποιος προσπαθούσε να σας εξαπατήσει αυτοπροσώπως, θα φορούσε ένα σήμα τεχνικής υποστήριξης. Οι απατεώνες πληροφορίες ταυτότητας καλούντος είναι ακριβώς όπως η τοποθέτηση ενός ψεύτικου σήματος, φαίνεται νόμιμη, τόσοι πολλοί το πιστεύουν. Το Spoofing Caller ID info είναι εξαιρετικά εύκολο μέσω της τεχνολογίας Voice Over IP, ανατρέξτε στο άρθρο μας σχετικά με την Αναγνώριση Κλήσεων (Caller ID Spoofing) για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της διαδικασίας.

Ένδειξη # 3: Έχουν μια παχιά εξωτερική έμφαση, αλλά χρησιμοποιούν ένα όνομα που είναι συνήθως δυτικής προέλευσης

Αυτό είναι ένα από τα πιο αστεία μέρη της απάτης για μένα. Ο απατεώνας θα έχει συνήθως μια εξαιρετικά παχιά ξένη προφορά, αλλά θα ισχυρίζεται ότι το όνομά τους είναι κάτι αποφασιστικά δυτικό όπως το "Brad". Αν τους λέω ότι δεν μοιάζουν με "Brad", τότε συνήθως αντιτίθενται με κάτι σαν "το όνομά μου είναι τόσο δύσκολο να πω ότι χρησιμοποιώ Brad αντί για να διευκολύνω τους ανθρώπους". Ναι, είμαι σίγουρος ότι αυτός είναι ο λόγος.

Ένδειξη # 4: Υποστηρίζουν ότι ο υπολογιστής σας στέλνει σφάλματα & # 34 ;, & # 34; αποβάλλει SPAM & # 34 ;, & # 34; μολυνθεί με νέο ιό που είναι ανιχνεύσιμο από τρέχοντες σαρωτές & # 34; , ή κάτι παρόμοιο

Κανείς δεν θέλει να προκαλέσει προβλήματα στους άλλους ή να έχει πρόβλημα επειδή έχει έναν υπολογιστή που κάνει κακά πράγματα και κανείς δεν θέλει έναν ιό. Αυτό το μέρος της απάτης φοβίζει τον χρήστη να θέλει να έχει το scammer να αναλάβει δράση. Σκοπός τους είναι να δημιουργήσετε φόβο στο μυαλό σας ότι ο υπολογιστής σας είναι μολυσμένος και προσπαθεί να κάνει κακά πράγματα σε άλλους υπολογιστές.

Ένδειξη # 5: Σας ζητούν να ανοίξετε το πρόγραμμα προβολής καταγραφών συμβάντων των Windows για να σας δείξει το πρόβλημα & # 34;

Οι απατεώνες θέλουν να πιστεύετε ότι είναι ενημερωμένοι και ότι υπάρχει ένα πρόβλημα με το να σας δείξουμε ότι το σύστημά σας έχει "Λάθη". Το κάνουν αυτό με το άνοιγμα του προγράμματος προβολής καταγραφής συμβάντων των Windows, ώστε να μπορούν να επιχειρήσουν να αποδείξουν την περίπτωσή τους,

News flash: σχεδόν πάντα πρόκειται να υπάρξει κάποιο είδος δευτερεύοντος σφάλματος ή προειδοποίησης στο πρόγραμμα προβολής καταγραφής συμβάντων. Αυτό δεν σημαίνει ότι το σύστημά σας αντιμετωπίζει πραγματικά προβλήματα ή έχει μολυνθεί από οτιδήποτε. Μπορούν να σας ζητήσουν να εκτελέσετε κάποια άλλα βήματα όπως περιγράφονται λεπτομερώς σε αυτό το άρθρο από το Malwarebytes Unpacked.

Ένδειξη # 6: Σας ζητούν να μεταβείτε σε έναν ιστότοπο και να εγκαταστήσετε ένα εργαλείο έτσι ώστε να μπορούν να συνδεθούν από απόσταση στον υπολογιστή σας για να επιδιορθώσουν. Το πρόβλημα.

Αυτό είναι το μέρος όπου η απάτη γίνεται επικίνδυνη. Οι απατεώνες θέλουν να πάρουν τον έλεγχο του υπολογιστή σας, αλλά όχι με σκοπό να το καθορίσουν όπως ισχυρίζονται. Οι απατεώνες θέλουν να μολύνουν τον υπολογιστή σας με κακόβουλο λογισμικό, rootkits, keyloggers κλπ. Για να το κάνουν, χρειάζονται έναν τρόπο.

Υπάρχουν αρκετά δωρεάν πακέτα λογισμικού απομακρυσμένης σύνδεσης τα οποία είναι εντελώς νόμιμα εργαλεία που έχουν σχεδιαστεί για τεχνική υποστήριξη από απόσταση. Ορισμένοι από τους πιο δημοφιλείς που χρησιμοποιούν οι απατεώνες περιλαμβάνουν Ammyy, TeamViewer, LogMeIn Rescue και GoToMyPC. Οι απατεώνες θα σας ζητήσουν να εγκαταστήσετε ένα από αυτά τα εργαλεία και να τους δώσετε έναν αριθμό ταυτότητας ή κάποια άλλη πιστοποίηση που παράγεται από το εργαλείο απομακρυσμένης σύνδεσης , Στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες για να αποκτήσουν πρόσβαση στον υπολογιστή σας. Σε αυτό το σημείο ο υπολογιστής σας έχει παραβιαστεί. Ελέγξτε τα παρακάτω άρθρα, εάν έχετε ήδη συμβιβαστεί με υπολογιστή

Ο πιο γρήγορος τρόπος να αποκτήσετε αυτά τα ηλίθια από το τηλέφωνο είναι να τους πείτε ότι δεν έχετε καθόλου υπολογιστή.

Όπως και με οποιαδήποτε απάτη, θα υπάρξουν νέες παραλλαγές καθώς η απάτη είναι εκλεπτυσμένη, οπότε πρέπει να ψάχνετε για νέες τακτικές, αλλά οι βασικές ενδείξεις παραπάνω πιθανότατα θα παραμείνουν αμετάβλητες.