Η πραγματική ιστορία του Twitter, συνοπτικά

Πώς οι πόλεμοι μικρο-μηνυμάτων κερδίστηκαν.

Φανταστείτε ένα σενάριο όπου εργάζεστε επικερδώς, αλλά ξοδεύετε τις νύχτες σας και τα σαββατοκύριακα που εργάζονται σε ένα πλευρικό έργο. Είναι απλώς κάτι που παίζετε μαζί στον ελεύθερο χρόνο σας με λίγους φίλους στην δουλειά.

Τώρα, προσποιηθείτε να επισκεφθείτε τον εαυτό σας πέντε χρόνια στο μέλλον και να δείτε ότι το μικρό σας έργο πλευρά μετατράπηκε σε μία από τις μεγαλύτερες τεχνολογίες επικοινωνιών των τελευταίων 100 ετών.Αυτή είναι η ιστορία του Twitter.

Το Twitter ξεκίνησε ως μια ιδέα που ο συν-ιδρυτής του Twitter Jack Dorsey (@Jack) είχε το 2006. Η Dorsey είχε αρχικά φανταστεί το Twitter ως πλατφόρμα επικοινωνίας με βάση το SMS . Οι ομάδες φίλων θα μπορούσαν να κρατούν καρτέλες για το τι έκαναν ο ένας ο άλλος με βάση τις ενημερώσεις κατάστασης. Όπως και τα γραπτά μηνύματα, αλλά όχι.

Κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης προβληματισμού στην εταιρεία podcasting Odeo. Ο Jack Dorsey πρότεινε αυτήν την πλατφόρμα βασισμένη σε SMS στον συνιδρυτή του Odeo Evan Williams (@Ev). Ο Evan και ο συνιδρυτής του Biz Stone (@Biz) επέτρεψαν στον Jack να προχωρήσει περισσότερο για να περάσει περισσότερο χρόνο στο έργο και να το αναπτύξει περαιτέρω.

Στις πρώτες της ημέρες, το Twitter αναφέρεται ως "twttr". Την εποχή εκείνη, μια δημοφιλής τάση, μερικές φορές για να κερδίσει το πλεονέκτημα του ονόματος τομέα , ήταν η πτώση των φωνηέντων στο όνομα των εταιρειών και των υπηρεσιών τους. Ο προγραμματιστής λογισμικού Noah Glass (@Noah) πιστώνεται με την προσθήκη του αρχικού ονόματος twttr καθώς και την τελική ενσάρκωση του ως Twitter.

Για να ανακαλύψουμε, μερικοί από τους βασικούς πρώτους παίκτες στην ιστορία του Twitter είναι ο Jack Dorsey, ο Noah Glass, ο Biz Stone και ο Evan Williams. Πολλοί θα συμφωνούσαν ότι είναι και η κατάλληλη σειρά συμμετοχής.

Το πρώτο Tweet

Ο Jack έστειλε το πρώτο μήνυμα στο Twitter στις 21 Μαρτίου 2006, 9:50 μ.μ. Διάβασε, "απλά να ρυθμίσω το twttr μου".

Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του Twitter, τα μέλη της ομάδας θα έπαιζαν συχνά εκατοντάδες δολάρια σε χρεώσεις SMS στους λογαριασμούς των προσωπικών τους τηλεφώνων.

Ενώ η αρχική ιδέα του Twitter ήταν δοκιμασμένη στο Odeo, η εταιρεία περνούσε από ένα τραχύ patch. Αντιμετωπίζοντας την άγρια ​​πραγματικότητα ότι η Apple είχε μόλις κυκλοφορήσει τη δική της πλατφόρμα podcasting που ουσιαστικά σκότωσε το επιχειρηματικό μοντέλο του Odeo, οι ιδρυτές αποφάσισαν να αγοράσουν την εταιρεία τους πίσω από τους επενδυτές.

Ο Jack Dorsey, η Biz Stone, ο Evan Williams και άλλα μέλη του προσωπικού του Odeo διευκόλυναν την εξαγορά.

Κάνοντας αυτό, απέκτησαν τα δικαιώματα στην πλατφόρμα Twitter. Υπάρχει κάποια διαμάχη γύρω από το πώς όλα αυτά έλαβαν χώρα. Είναι αμφισβητήσιμο εάν οι επενδυτές Odeo γνώριζαν το πλήρες πεδίο εφαρμογής της πλατφόρμας Twitter.

Επίσης, τα βασικά μέλη της ομάδας ανάπτυξης του Twitter δεν είχαν μεταφερθεί στη νέα εταιρεία, κυρίως Noah Glass.

Ως διατύπωση, η Obvious Corporation (@obviouscorp) δημιουργήθηκε μετά την εξαγορά επενδυτών του Odeo για να στεγάσει το Twitter.

Το Twitter επιτυγχάνει εκρηκτική ανάπτυξη

Το Twitter ήταν τώρα στο κατώτατο σημείο της μεγαλύτερης ανάπτυξής του. Το διαδραστικό συνέδριο South by Southwest (@sxsw) του 2007 είδε μια τεράστια έκρηξη χρήσης του Twitter. Περισσότεροι από 60 χιλιάδες Tweets στάλθηκαν καθημερινά στο γεγονός. Η ομάδα Twitter είχε μια τεράστια παρουσία στην εκδήλωση και εκμεταλλεύτηκε την ιογενή φύση της διάσκεψης και των παρευρισκομένων της.

Ως δευτερεύουσα σημείωση, μπήκα στο Twitter ένα μήνα αργότερα στο πρώτο Web 2.0 Expo (@ w2e) στο Σαν Φρανσίσκο. Αφού διαπίστωσε ότι οι Tweets που παρευρέθηκαν σε μια μεγάλη οθόνη στο λόμπι, πέρασα με ενθουσιασμό όλη μέρα προσπαθώντας να καταλάβω πώς να βάλω τα λόγια μου στα φώτα. Ποτε δεν εκανα. Όχι εκείνη την ημέρα, ούτως ή άλλως.

Είναι ασφαλές να πούμε ότι το Twitter είχε το δίκαιο μερίδιο των αυξανόμενων πόνων του κατά τη διάρκεια των σχηματικών του χρόνων. Η βάση χρηστών του Twitter αυξήθηκε με εκπληκτικά ποσοστά και πολύ συχνά η υπηρεσία θα ήταν πάνω από την ικανότητα.

Όταν συνέβη αυτό, εμφανίστηκε στην οθόνη μια απεικόνιση από τον καλλιτέχνη Yiying Lu (@YiyingLu). Η απεικόνιση χαρακτήρισε μια φάλαινα που ανυψώνεται από το νερό από οκτώ πουλιά στην ασφάλεια. Η ομάδα του Twitter χρησιμοποίησε αυτήν την εικόνα επειδή νόμιζε ότι συμβόλιζε την αναγνώριση του προβλήματος και ότι εργάζονταν σε αυτό. Αυτή η σελίδα σφάλματος έγινε ιό στην κοινότητα Twitter και σύντομα ονομάστηκε "Fail Whale".

Είναι ένα όριο 140 χαρακτήρων ή 280 χαρακτήρες;

Σε ένα σημείο, μπορεί να έχετε αμφισβητήσει γιατί μπορείτε να προσθέσετε μόνο 280 χαρακτήρες .

Ο λόγος για έναν τέτοιο συγκεκριμένο περιορισμό είναι ότι το Twitter σχεδιάστηκε αρχικά ως πλατφόρμα SMS με κινητό τηλέφωνο. Στις πρώτες της ημέρες, 140 χαρακτήρες ήταν το όριο που επέβαλαν οι φορείς κινητής τηλεφωνίας με πρότυπο πρωτόκολλο SMS, έτσι ώστε το Twitter απλώς δημιουργήθηκε περιοριστικά. Καθώς το Twitter τελικά εξελίχθηκε σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα, το όριο των 140 χαρακτήρων παρέμεινε ως θέμα branding.

Το 2017, ωστόσο, το Twitter αποφάσισε ότι το όριο των 140 χαρακτήρων δεν ήταν πλέον σχετικό στην εποχή του smartphone και αύξησε το όριο των tweet σε 280 χαρακτήρες έναντι των μικρών διαμαρτυριών. Τα περισσότερα tweets, εξηγεί η εταιρεία, πετούν περίπου 50 χαρακτήρες. όταν οι άνθρωποι χρειάζονταν περισσότερους χαρακτήρες, απλά έστειλαν περισσότερα tweets. Η αύξηση χαρακτήρων έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους χρήστες Twitter να ξοδεύουν λιγότερο χρόνο για να συμπυκνώσουν τις σκέψεις τους και να μιλήσουν περισσότερο χρόνο.

Καινοτομία χρηστών στο Twitter

Καθώς η βάση χρηστών του Twitter άρχισε να αναπτύσσεται, ένα αστείο πράγμα άρχισε να συμβαίνει. Οι χρήστες δημιούργησαν νέα ορολογία και διαφορετικούς τρόπους χρήσης της υπηρεσίας. Σκεφτείτε το ως καινοτομία που γεννιέται από αναγκαιότητα.

Αρχικά, οι χρήστες δεν είχαν τρόπο να απαντήσουν ή να φωνάζουν μεταξύ τους στο Twitter. Ορισμένοι χρήστες θα συμπεριλάμβαναν ένα σύμβολο @ πριν από το όνομα χρήστη τους για να αναγνωρίσουν έναν άλλο χρήστη μέσα σε ένα Tweet. Αυτό έγινε ένας τόσο διαδεδομένος τρόπος να αναγνωριστεί ένας άλλος χρήστης ότι η ομάδα του Twitter πρόσθεσε τη λειτουργικότητα εγγενώς στην πλατφόρμα του Twitter. Το ίδιο συνέβη με τα hashtags, τα οποία αποτελούν πλέον αναπόσπαστο μέρος του οικοσυστήματος Twitter.

Αυτή η λειτουργικότητα που βασίζεται στον χρήστη ισχύει επίσης για τον τρόπο με τον οποίο δημιουργήσαμε τα retweets. Οι χρήστες ήθελαν έναν τρόπο να ξαναδημοσιεύσουν ένα μήνυμα από έναν χρήστη του Twitter, ενώ να συμπεριλαμβάνουν πίστωση στο χρήστη που το αρχικά το tweeted.

Οι χρήστες άρχισαν να προσθέτουν RT πριν από την αποστολή του μηνύματος , σηματοδοτώντας στους οπαδούς τους ότι το ακόλουθο tweet ήταν μια αναφορά. Τον Αύγουστο του 2010, αυτή η λειτουργικότητα προστέθηκε επίσημα στην πλατφόρμα. Σε έξι χρόνια, η βάση χρηστών Twitters έχει αυξηθεί σε πάνω από 200 εκατομμύρια ενεργούς μηνιαίους χρήστες. Και πιο πρόσφατα τον Μάρτιο του 2013, ο Jack και ο Biz απονεμήθηκαν το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το οποίο υπέβαλαν αίτηση το 2007, το οποίο εξασφαλίζει ολόκληρο το οικοσύστημα Twitter.