Είναι η περιοχή Nintendo 3DS XL ελεύθερη ή κλειδωμένη;

Η Nintendo προσαρμόζει το 3DS XL και τα παιχνίδια του σε συγκεκριμένες περιοχές

Όπως και το αρχικό Nintendo 3DS, το Nintendo 3DS XL είναι κλειδωμένο. Αν αγοράσετε το σύστημα Nintendo 3DS XL στη Βόρεια Αμερική, θα πρέπει να αγοράσετε τα παιχνίδια σας στις αγορές της Βορείου Αμερικής.

Διαφορά μεταξύ περιοχής ελεύθερης και κλειστής περιοχής

Όλα τα 3DS XL είναι κλειδωμένα. Ιαπωνικά παιχνίδια και ευρωπαϊκά παιχνίδια δεν λειτουργούν σωστά σε ένα North American 3DS XL εάν δουλεύουν καθόλου. Αυτός ο περιορισμός ισχύει για όλες τις εκδόσεις του Nintendo 3DS XL και τα παιχνίδια του.

Τα Ιαπωνικά παιχνίδια δεν λειτουργούν σε ένα Ευρωπαϊκό Nintendo 3DS XL, τα παιχνίδια της Βόρειας Αμερικής δεν λειτουργούν σε ένα ιαπωνικό Nintendo 3DS XL και ούτω καθεξής.

Τα συστήματα που είναι σε θέση να επικοινωνούν με συμβατά παιχνίδια ανεξάρτητα από την επικράτεια στην οποία κατασκευάζονται, αναφέρονται ως ελεύθερα περιοχών, τα οποία το 3DS XL δεν είναι.

Γιατί η περιφέρεια της Nintendo κλειδώνει το 3DS XL

Η Nintendo έχει εμπλακεί σε πολλή πυρκαγιά για την περιοχή που κλειδώνει το υλικό της, αλλά η εταιρεία υπερασπίστηκε την απόφασή της σε άρθρο VG247 που δημοσιεύθηκε το 2011:

"Η Nintendo έχει αναπτύξει διαφορετικές εκδόσεις του υλικού Nintendo 3DS για να λάβει υπόψη τις διαφορετικές γλώσσες, τις απαιτήσεις για την ηλικία και τη λειτουργικότητα του γονικού ελέγχου, καθώς και να διασφαλίσει τη συμμόρφωση με τους τοπικούς νόμους σε κάθε περιοχή. .. θέλουμε να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία παιχνιδιού για τους χρήστες μας και υπάρχει η πιθανότητα το λογισμικό Nintendo 3DS που πωλείται σε μια περιοχή να μην λειτουργεί σωστά όταν τρέχει σε υλικό Nintendo 3DS που πωλείται σε άλλο.

Υπάρχουν αδράνεια που σας επιτρέπουν να καταργήσετε το κλείδωμα της περιοχής Nintendo 3DS XL, αλλά συχνά γρήγορα παρακάμπτονται από ενημερώσεις υλικού. Μπορούν επίσης να είναι ασταθή, επομένως τα χρησιμοποιείτε με δική σας ευθύνη.