Κρυπτογράφηση αποθήκευσης αρχείων

Ορισμός κρυπτογράφησης αποθήκευσης αρχείων

Τι είναι η κρυπτογράφηση αποθήκευσης αρχείων;

Η κρυπτογράφηση αποθήκευσης αρχείων είναι απλώς η κρυπτογράφηση των αποθηκευμένων δεδομένων, συνήθως με σκοπό την προστασία των ευαίσθητων πληροφοριών από την προβολή τους από άτομα που δεν θα έχουν πρόσβαση σε αυτά.

Η κρυπτογράφηση θέτει τα αρχεία σε κρυπτογραφημένο μορφότυπο που ονομάζεται κρυπτογραφημένο κείμενο, το οποίο δεν είναι αναγνώσιμο από τον άνθρωπο και επομένως δεν μπορεί να γίνει κατανοητό χωρίς να αποκρυπτογραφηθεί πρώτα σε μια κανονική αναγνώσιμη κατάσταση που ονομάζεται κείμενο ή καθαρό κείμενο .

Η κρυπτογράφηση αποθήκευσης αρχείων είναι διαφορετική από την κρυπτογράφηση μεταφοράς αρχείων , η οποία είναι κρυπτογράφηση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά όταν μεταφέρονται δεδομένα από το ένα μέρος στο άλλο.

Πότε χρησιμοποιείται κρυπτογράφηση αποθήκευσης αρχείων;

Η κρυπτογράφηση αποθήκευσης αρχείων είναι πιθανότερο να χρησιμοποιηθεί εάν τα δεδομένα αποθηκεύονται ηλεκτρονικά ή σε εύκολα προσπελάσιμη θέση, όπως σε εξωτερική μονάδα δίσκου ή μονάδα flash .

Οποιοδήποτε κομμάτι λογισμικού μπορεί να εφαρμόσει την κρυπτογράφηση αποθήκευσης αρχείων, αλλά είναι συνήθως χρήσιμο χαρακτηριστικό μόνο εάν αποθηκεύονται προσωπικές πληροφορίες.

Για προγράμματα που δεν έχουν ενσωματωμένη κρυπτογράφηση αποθήκευσης αρχείων, τα εργαλεία τρίτων μπορούν να κάνουν τη δουλειά. Για παράδειγμα, υπάρχουν πολλά δωρεάν προγράμματα κρυπτογράφησης πλήρους δίσκου τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κρυπτογράφηση ολόκληρης της μονάδας δίσκου.

Είναι συνηθισμένο να χρησιμοποιείται η κρυπτογράφηση από εταιρείες στους δικούς τους διακομιστές όταν αποθηκεύονται τα προσωπικά σας στοιχεία, όπως πληροφορίες πληρωμής, φωτογραφίες, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή πληροφορίες τοποθεσίας.

Bit-κρυπτογράφηση κρυπτογράφησης αποθήκευσης αρχείων

Ο αλγόριθμος κρυπτογράφησης AES διατίθεται σε διάφορες παραλλαγές: 128-bit, 192-bit και 256-bit. Ο υψηλότερος ρυθμός δυαδικών ψηφίων θα παρέχει τεχνικά μεγαλύτερη ασφάλεια από μικρότερη, αλλά για πρακτικούς λόγους, ακόμη και η επιλογή κρυπτογράφησης 128-bit επαρκεί για την ασφαλή φύλαξη ψηφιακών πληροφοριών.

Το Blowfish είναι ένας άλλος ισχυρός αλγόριθμος κρυπτογράφησης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ασφαλή αποθήκευση δεδομένων. Το Blowfish χρησιμοποιεί μήκος κλειδιού οπουδήποτε από 32 bits μέχρι 448 bits.

Η κύρια διαφορά μεταξύ αυτών των ρυθμών bit είναι ότι τα μεγαλύτερα μεγέθη κλειδιών χρησιμοποιούν περισσότερους γύρους από τους μικρότερους. Για παράδειγμα, η κρυπτογράφηση 128-bit χρησιμοποιεί 10 γύρους, ενώ η κρυπτογράφηση 256-bit χρησιμοποιεί 14 γύρους και ο Blowfish χρησιμοποιεί 16. Έτσι χρησιμοποιούνται 4 ή 6 γύροι στα μεγαλύτερα μεγέθη των πλήκτρων, γεγονός που μεταφράζεται σε επιπρόσθετες επαναλήψεις στη μετατροπή του απλού κειμένου σε cliphertext. Όσο περισσότερες επαναλήψεις συμβαίνουν, τόσο πιο μπερδεμένα τα δεδομένα γίνονται, καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολο να σπάσουν.

Ωστόσο, παρόλο που η κρυπτογράφηση 128-bit δεν επαναλαμβάνει τον κύκλο όσες φορές τα άλλα ποσοστά δυαδικών ψηφίων, εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά ασφαλής και θα χρειαζόταν τεράστιο δυναμικό επεξεργασίας και πολύ χρόνο για να σπάσει τη σημερινή τεχνολογία.

Κρυπτογράφηση αποθήκευσης αρχείων με το λογισμικό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας

Σχεδόν όλες οι υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση αποθήκευσης αρχείων. Αυτό είναι απαραίτητο, δεδομένου ότι ιδιωτικά δεδομένα όπως βίντεο, εικόνες και έγγραφα αποθηκεύονται σε διακομιστές που είναι προσβάσιμοι μέσω του Διαδικτύου.

Μόλις κρυπτογραφηθούν, τα δεδομένα δεν μπορούν να διαβαστούν από κανέναν, εκτός εάν ο κωδικός πρόσβασης που χρησιμοποιείται για την κρυπτογράφηση τους χρησιμοποιείται στη συνέχεια για να αναστρέψει την κρυπτογράφηση ή να την αποκρυπτογραφήσει, δίνοντάς σας τα αρχεία.

Ορισμένα παραδοσιακά εργαλεία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας εκτός σύνδεσης ενσωματώνουν κρυπτογράφηση αποθήκευσης αρχείων, έτσι ώστε τα αρχεία που δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας σε μια φορητή μονάδα δίσκου, όπως ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος , δίσκος ή μονάδα flash, να μην έχουν τη μορφή που μπορεί να έχει ο καθένας που έχει την κατοχή της μονάδας δίσκου στο.

Σε αυτήν την περίπτωση, παρόμοια με την επιγραμμική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, τα αρχεία είναι δυσανάγνωστα, εκτός και αν το ίδιο λογισμικό, συνοδευόμενο με τον κωδικό αποκρυπτογράφησης, χρησιμοποιείται για την επιστροφή των αρχείων στο απλό κείμενο.