Κρυπτογράφηση μεταφοράς αρχείων

Ορισμός κρυπτογράφησης μεταφοράς αρχείων

Τι είναι η κρυπτογράφηση μεταφοράς αρχείων;

Η κρυπτογράφηση δεδομένων καθώς μετακινείται από μια συσκευή σε άλλη ονομάζεται κρυπτογράφηση μεταφοράς αρχείων.

Η κρυπτογράφηση μεταφοράς αρχείων βοηθάει στην αποτροπή κάποιου που μπορεί να ακούει ή να συλλέγει πληροφορίες κατά τη μεταφορά δεδομένων, να μπορεί να διαβάζει και να κατανοεί τι μεταφέρεται.

Αυτό το είδος κρυπτογράφησης επιτυγχάνεται με την κρυπτογράφηση των δεδομένων σε μη αναγνώσιμη από άνθρωπο μορφή και, στη συνέχεια, την αποκρυπτογράφηση σε μια ευανάγνωστη μορφή μόλις φτάσει στον προορισμό της.

Η κρυπτογράφηση μεταφοράς αρχείων είναι διαφορετική από την κρυπτογράφηση αποθήκευσης αρχείων , η οποία είναι η κρυπτογράφηση αρχείων που είναι αποθηκευμένα σε μια συσκευή, σε αντίθεση με όταν μετακινούνται μεταξύ συσκευών.

Πότε χρησιμοποιείται η κρυπτογράφηση μεταφοράς αρχείων;

Η κρυπτογράφηση μεταφοράς αρχείων χρησιμοποιείται συνήθως μόνο όταν τα δεδομένα μετακινούνται από έναν υπολογιστή σε έναν άλλο υπολογιστή ή διακομιστή μέσω του Διαδικτύου, αν και μπορεί να δει και σε πράγματα πολύ λιγότερο μεγάλες αποστάσεις, όπως κάρτες ασύρματης πληρωμής.

Παραδείγματα δραστηριοτήτων μεταφοράς δεδομένων που είναι συνήθως κρυπτογραφημένες περιλαμβάνουν τις μεταφορές χρημάτων, την αποστολή / λήψη μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τις ηλεκτρονικές αγορές, τη σύνδεση σε ιστότοπους και όλο και περισσότερο ακόμα και κατά τη διάρκεια της τυπικής περιήγησης στο διαδίκτυο.

Σε κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις, μπορεί να επιβληθεί κρυπτογράφηση μεταφοράς αρχείων, ώστε τα δεδομένα να μην μπορούν να διαβαστούν από κανέναν ενώ μετακινείται από το ένα μέρος στο άλλο.

Bit-Rate κρυπτογράφησης μεταφοράς αρχείων

Μια εφαρμογή είναι πιθανό να χρησιμοποιήσει έναν αλγόριθμο κρυπτογράφησης μεταφοράς αρχείων που χρησιμοποιεί ένα κλειδί κρυπτογράφησης που έχει 128 ή 256 bit μήκος. Και οι δύο είναι εξαιρετικά ασφαλείς και είναι απίθανο να παραβιαστούν από τις σημερινές τεχνολογίες, αλλά υπάρχει μια διαφορά μεταξύ αυτών που πρέπει να γίνει κατανοητή.

Η πιο σημαντική διαφορά σε αυτά τα ποσοστά δυαδικών ψηφίων είναι πόσες φορές επαναλαμβάνουν τον αλγόριθμό τους για να καταστήσουν τα δεδομένα δυσανάγνωστα. Η επιλογή 128-bit θα τρέξει 10 γύρους ενώ ο 256-bit επαναλαμβάνει τον αλγόριθμό του 14 φορές.

Όλα τα πράγματα που εξετάζονται, δεν πρέπει να βασίσετε αν θα χρησιμοποιήσετε μία εφαρμογή πάνω σε μια άλλη απλώς και μόνο επειδή κάποιος χρησιμοποιεί 256-bit κρυπτογράφηση και ο άλλος δεν το κάνει. Και οι δύο είναι εξαιρετικά ασφαλείς, απαιτούν τεράστιο δυναμικό υπολογιστή και πολύ χρόνο για να σπάσουν.

Κρυπτογράφηση μεταφοράς αρχείων με λογισμικό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας

Οι περισσότερες υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο θα χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση μεταφοράς αρχείων για ασφαλή δεδομένα καθώς μεταφορτώνουν αρχεία στο διαδίκτυο. Αυτό είναι σημαντικό επειδή τα δεδομένα που δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας μπορεί να είναι πολύ προσωπικά και όχι κάτι που θα είχατε άνετα μόνο σε όποιον έχει πρόσβαση.

Χωρίς κρυπτογράφηση μεταφοράς αρχείων, οποιοσδήποτε με την τεχνική τεχνογνωσία θα μπορούσε να παρακολουθήσει και να αντιγράψει για τον εαυτό του, ανεξάρτητα από τα δεδομένα που μετακινούνται μεταξύ του υπολογιστή σας και εκείνου που θα αποθηκεύει τα αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας.

Με την ενεργοποίηση της κρυπτογράφησης, οποιαδήποτε παρακράτηση των αρχείων σας θα ήταν άσκοπη επειδή τα δεδομένα δεν θα είχαν νόημα.