Τι είναι τα σχέδια κινητής τηλεφωνίας;

Κατανοήστε πώς τα σχέδια κινητού τηλεφώνου λειτουργούν για να επιλέξετε το σχέδιο που είναι το καλύτερο για σας

Ένα σχέδιο κινητού τηλεφώνου είναι μια πληρωμένη συμφωνία με έναν φορέα κινητής τηλεφωνίας που επιτρέπει στο κινητό σας τηλέφωνο να χρησιμοποιεί το δίκτυό του για τηλεφωνικές κλήσεις, μηνύματα κειμένου και κινητά δεδομένα (πρόσβαση στο διαδίκτυο).

Κατανόηση των φορέων κινητής τηλεφωνίας

Στις ΗΠΑ, υπάρχουν τέσσερις μεγάλες εθνικές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας: Verizon, Sprint, T-Mobile και AT & T. Στον κλάδο, κάθε μία από αυτές τις εταιρείες χαρακτηρίζεται ως φορέας κινητής τηλεφωνίας ( Mobile Operator Network - MNO). Κάθε ΜΝΔ πρέπει να διαθέτει άδεια ραδιοσυχνοτήτων από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC), καθώς και να διαθέτει και να διατηρεί τη δική του υποδομή δικτύου για την παροχή κυψελοειδούς υπηρεσίας, όπως πομποί και πύργοι κινητής τηλεφωνίας.
Σημείωση: Η US Cellular είναι επίσης ένα MNO. Ωστόσο, παρέχει μόνο περιφερειακή κάλυψη και όχι εθνική κάλυψη. Οι αναφορές στους τέσσερις μεγάλους μεταφορείς σε αυτό το άρθρο αποκλείουν την US Cellular για αυτόν τον λόγο.

Η ιστορία των μεταπωλητών
Ίσως αναρωτιέστε για άλλες εταιρείες που έχετε δει (ή ίσως ακόμη και να χρησιμοποιήσετε). Γιατί δεν είναι το Cricket Wireless, το Boost Mobile, το Straight Talk Wireless και το Ting που αναφέρονται παραπάνω;

Όλοι οι μεταφορείς κινητής τηλεφωνίας που δεν ταξινομούνται ως ΜΝ είναι στην πραγματικότητα μεταπωλητές. Αγοράζουν πρόσβαση δικτύου από έναν ή περισσότερους από τους τέσσερις μεγάλους μεταφορείς και μεταπωλούν την πρόσβαση ως κινητή υπηρεσία στους δικούς τους πελάτες. Ένας μεταπωλητής κινητής υπηρεσίας ονομάζεται Mobile Virtual Operator Network (MVNO). Αυτοί οι μεταφορείς είναι μικρότεροι και συχνά προσφέρουν υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας σε χαμηλότερες τιμές από τους τέσσερις μεγάλους μεταφορείς, επειδή εξοικονομούν χρήματα αποφεύγοντας το κόστος της διατήρησης της υποδομής του δικτύου και της δαπανηρής αδειοδότησης. Οι μεταφορείς MVNO προσφέρουν κατά κύριο λόγο προπληρωμένες / μη συμβατικές υπηρεσίες και σχέδια.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε έναν μεταπωλητή;
Είναι συχνά λιγότερο δαπανηρή παρά τη χρήση των ίδιων δικτύων. Ναί. Δεν ακούγεται σαν να έχει νόημα, αλλά αυτό αποδεικνύεται συχνά.

Τα οφέλη της επιλογής ενός σημαντικού εθνικού μεταφορέα

Ίσως αναρωτιέστε τι πλεονεκτήματα υπάρχουν για την επιλογή ενός από τους τέσσερις εθνικούς μεταφορείς αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο δίκτυο για λιγότερο μέσω ενός MVNO. Εδώ είναι μερικά μόνο:

Τα οφέλη της επιλογής ενός μεταπωλητή κινητής υπηρεσίας

Εκτός από τις φτηνές τιμές, υπάρχουν και άλλα οφέλη για την επιλογή ενός σχεδίου κινητού τηλεφώνου που προσφέρεται από έναν μεταπωλητή κινητής υπηρεσίας ή από το MVNO. Εδώ είναι μερικά μόνο:

Πώς να επιλέξετε ένα σχέδιο κινητού τηλεφώνου

Οι φορείς κινητής τηλεφωνίας προσφέρουν σχέδια σε διάφορα σημεία τιμών ανάλογα με το χρόνο ομιλίας, τον αριθμό των κειμένων και τον όγκο των δεδομένων κινητής τηλεφωνίας που επιτρέπονται ανά μήνα ή 30 ημερών. Για να καθορίσετε ποιες επιλογές σχεδίου θα ήταν κατάλληλες για εσάς, σκεφτείτε τα εξής:

Τύποι κινητών τηλεφώνων

Εδώ είναι οι κύριες κατηγορίες των κυτταρικών τηλεφωνικών σχεδίων που είναι πιο πιθανό να δείτε καθώς περιορίζετε τις επιλογές σας: