Τι είναι ο φορέας κινητής τηλεφωνίας MVNO;

Σε MVNO ή όχι;

Το ακρωνύμιο MVNO σημαίνει φορητό εικονικό δίκτυο . Ένα MVNO είναι ένας φορέας κινητής τηλεφωνίας (όπως ένας προπληρωμένος ασύρματος φορέας ) που συνήθως δεν διαθέτει τη δική του υποδομή δικτύου και το ραδιοφάσμα με άδεια. Αντ 'αυτού, ένα MVNO έχει μια επιχειρηματική σχέση με έναν φορέα κινητής τηλεφωνίας (MNO). Ένα MVNO καταβάλλει χρεώσεις χονδρικής για λεπτά και στη συνέχεια πωλεί τα λεπτά σε λιανικές τιμές με το δικό του σήμα.

Το "εικονικό" στο MVNO σημαίνει ότι λειτουργεί "ουσιαστικά" στο "πραγματικό" δίκτυο ενός άλλου μεταφορέα.

Υπάρχουν τέσσερις πρωτεύοντες ΠΜΣ στις Ηνωμένες Πολιτείες, που μερικές φορές ονομάζονται "Big Four": AT & T, T-Mobile, Verizon και Sprint.

Ορισμένα γνωστά MVNO περιλαμβάνουν Boost Mobile , Virgin Mobile , Straight Talk και Consumer Cellular .

Τι σημαίνει το MVNO για εσάς;

Επειδή ένα MVNO είναι μεταπωλητής του MNO, ίσως να πιστεύετε ότι τα τέλη MVNO θα είναι υψηλότερα. Οχι τόσο. Συνήθως, τα τέλη MVNO προσφέρουν φθηνότερα σχέδια από ό, τι τα Big Four - μερικές φορές σημαντικά λιγότερο δαπανηρά.

Επιπλέον, τα MVNO είναι συνήθως μια προπληρωμένη υπηρεσία, επομένως δεν απαιτούν συμβόλαια. Αλλά τα MVNOs δεν είναι για όλους. Ακολουθούν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα από την άποψη του καταναλωτή:

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Πριν μεταβείτε σε ένα MVNO, φροντίστε να μιλήσετε με την εξυπηρέτηση πελατών του και να είστε σαφής σε όλη τη λεπτή εκτύπωση σχετικά με τυχόν στραγγαλισμό ή περιορισμούς στα χαρακτηριστικά.

Γιατί τα MVNOs είναι καλά για την κυτταρική βιομηχανία

Ένα παραδοσιακό MNO διαθέτει την δικτυακή του υποδομή και ως εκ τούτου πληρώνει για να το διατηρήσει και να το επεκτείνει - ένα ακριβό κόστος επιχειρηματικής δραστηριότητας. Για ένα MNO, μπορεί να έχει νόημα να ενσωματωθεί ένας εταίρος μεταπωλητή, όπως ένα MVNO, καθώς αυτό μπορεί να τους βοηθήσει να επεκτείνουν την εμβέλειά τους στην αγορά για να φέρουν νέους πελάτες. Για παράδειγμα, εάν ένα MNO έχει κάποια πλεονάζουσα χωρητικότητα δικτύου, τότε μπορεί να καλύψει ένα μέρος του κόστους της υποδομής μισθώνοντάς το, αντί να το αφήσει να παραμείνει αδρανής.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, στην πραγματικότητα, ένα δίκτυο Big Four στην πραγματικότητα κατέχει ένα MVNO ολοκληρωτικά. Αυτό συμβαίνει με το Cricket Wireless, για παράδειγμα, το οποίο ανήκει εξ ολοκλήρου στην AT & T.

Από την άποψη της MVNO, μια εκκίνηση MVNO μπορεί να κερδίσει γρήγορα ένα κέρδος, αφού δεν έχει κόστος υποδομής και μπορεί να λειτουργήσει στο μαύρο με πολύ λιγότερους πελάτες από ένα MNO.

Κατάλογος των MVNOs και των συνδεδεμένων τους ΠΜΝ

Δεν υπάρχει πλήρης, ενημερωμένος κατάλογος των MVNOs, επειδή τα νέα MVNOs φτάνουν στην αγορά όλη την ώρα. Ακολουθεί μια λίστα με μερικά από τα πιο δημοφιλή και εξέχοντα MVNO.

Μεταφορέας MVNO Δίκτυο MNO
Airvoice Wireless AT & T
Ενισχύστε το κινητό

Τρέχω

Καταναλωτής Cellular AT & T, T-Mobile
Ασύρματο Κρίκετ AT & T
MetroPCS Τ κινητό
Net10 Wireless AT & T, Sprint, T-Mobile, Verizon
Project Fi (Google) Sprint, T-Mobile
Δημοκρατία Wireless Sprint, T-Mobile
StraightTalk Ασύρματη σύνδεση (Tracfone) AT & T, Sprint, T-Mobile, Verizon
Virgin Mobile ΗΠΑ Τρέχω