Τι είναι το Arduino;

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ:

Έχετε ποτέ θελήσει να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα που θα μπορούσε να κάνει κυριολεκτικά τον καφέ σας για σας; Εάν ναι, μπορεί να ενδιαφέρεστε για την ανάπτυξη μικροελεγκτών.

Οι μικροελεγκτές είναι διαβόητοι επειδή είναι δύσκολο να προγραμματιστούν. ο στόχος του Arduino είναι να δημιουργήσει έναν προσπελάσιμο τρόπο για τους προγραμματιστές λογισμικού να μπουν στον κόσμο του προγραμματισμού μικροελεγκτών. Το Arduino είναι μια διεπαφή μικροελεγκτή που είναι χτισμένη γύρω από έναν επεξεργαστή Atmel ATmega, σε συνδυασμό με γλώσσα και περιβάλλον προγραμματισμού για τη δημιουργία λογικής στο τσιπ.

Λογισμικό και υλικό:

Το Arduino είναι ανοικτού κώδικα, τόσο στο λογισμικό όσο και στο υλικό του, έτσι ώστε οι hobbyists να μπορούν να συγκεντρώσουν τις χειρότερες μονάδες Arduino απλά. Πιο εξελιγμένες προ-συναρμολογημένες μονάδες Arduino μπορούν να αγοραστούν και είναι σε χαμηλές τιμές. Το υλικό διατίθεται σε πολλές προδιαγραφές μορφοποίησης, από μια μικρή φορητή συσκευή, σε μεγαλύτερες επιφανειακά τοποθετημένες μονάδες. Ο κύριος τρόπος σύνδεσης του υπολογιστή είναι μέσω USB, αν και υπάρχουν και μορφές Bluetooth, σειριακά και Ethernet.

Το λογισμικό Arduino είναι δωρεάν και ανοιχτό. Η πλατφόρμα προγραμματισμού βασίζεται στη δημοφιλή γλώσσα καλωδίωσης. Το IDE βασίζεται στην επεξεργασία, η οποία είναι μια πολύ γνωστή γλώσσα μεταξύ των σχεδιαστών και πρωτοτύπων. Σε αντίθεση με τις περισσότερες διεπαφές μικροελεγκτών, το Arduino είναι cross-platform. μπορεί να εκτελεστεί σε Windows, Linux και Macintosh OS X.

Εφαρμογές:

Το Arduino επιτρέπει στους χρήστες μια απλή διαδρομή για τη δημιουργία διαδραστικών αντικειμένων που μπορούν να λαμβάνουν εισροές από διακόπτες και αισθητήρες και να ελέγχουν φυσικές εξόδους όπως φώτα, κινητήρες ή ενεργοποιητές. Επειδή η γλώσσα βασίζεται σε καλά χρησιμοποιούμενα πλαίσια, ο Arduino μπορεί να αλληλεπιδράσει με άλλο λογισμικό στον υπολογιστή όπως το Flash ή ακόμα και τα API ιστού όπως το Twitter .

Εργα:

Η πλατφόρμα έχει ήδη προωθήσει μια κοινότητα προγραμματιστών που μοιράζονται πολλές εργασίες ανοιχτού κώδικα. Οι λάτρεις το έχουν χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσουν ένα ευρύ φάσμα πρωτοποριακών έργων, από ελεγκτές θερμοστάτη λογισμικού, έως οθόνες μωρών που στέλνουν μηνύματα SMS , σε ένα όπλο που πυρπολώνει κάθε φορά που χρησιμοποιείται ένα συγκεκριμένο hashtag στο Twitter. Και ναι, υπάρχει ακόμη μια ολόκληρη σελίδα έργων Arduino για τον έλεγχο των συσκευών καφέ.

Σημασία του Arduino:

Ενώ ορισμένα από αυτά τα έργα του Arduino μπορεί να φαίνονται επιπόλαια, η τεχνολογία βγαίνει πραγματικά σε μια σειρά από τάσεις που θα την καταστήσουν μια δυνητικά σημαντική δύναμη στον κλάδο. Το " Διαδίκτυο των πραγμάτων " είναι μια δημοφιλής φράση που χρησιμοποιείται στην τεχνολογική κοινότητα για την περιγραφή καθημερινών αντικειμένων που είναι συνδεδεμένα με το Διαδίκτυο και μπορούν να μοιράζονται πληροφορίες. Οι έξυπνοι μετρητές ενέργειας είναι ένα συχνά χρησιμοποιούμενο παράδειγμα, το οποίο μπορεί να ρυθμίσει τη χρήση της συσκευής για εξοικονόμηση χρημάτων στην ενέργεια. Πολλοί θεωρούν το Διαδίκτυο των πραγμάτων σημαντικό μέρος του χαλαρά καθορισμένου φαινομένου που ονομάζεται Web 3.0

Επίσης, η έννοια της πανταχού παρούσας πληροφορικής γίνεται γρήγορα πολιτιστικός κανόνας. Η δημόσια αντίληψη και το επίπεδο άνεσης μετατοπίζονται προς την ενσωμάτωση της τεχνολογίας στον ιστό της καθημερινής ζωής. Ο μικρός μορφοποιητής του Arduino επιτρέπει την εφαρμογή του σε όλα τα είδη καθημερινών αντικειμένων. Στην πραγματικότητα, ο συντελεστής μορφής Arduino LilyPad επιτρέπει φορητές συσκευές Arduino.

Εργαλείο καινοτομίας:

Τα έργα ανοιχτού κώδικα όπως το Arduino μειώνουν το εμπόδιο εισόδου για προγραμματιστές που προσπαθούν να πειραματιστούν με διαδραστικά αντικείμενα. Αυτό θα δημιουργήσει μια ευκαιρία για ένα νέο κύμα ενέργειας και ξεκινήματα για τη δημιουργία του Διαδικτύου των πραγμάτων. Αυτοί οι πρωτοπόροι θα είναι σε θέση να δοκιμάσουν γρήγορα και να πειραματιστούν με διαδραστικές συσκευές χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα Arduino, πριν δημιουργήσουν μια προσφορά έτοιμη για παραγωγή. Ο επόμενος Mark Zuckerberg ή Steve Jobs μπορεί να βρεθεί μια μέρα δημιουργώντας νέους τρόπους για να διασυνδέσουν τους υπολογιστές με τον φυσικό κόσμο. Θα ήταν καλό να δώσουμε προσοχή σε αυτό το χώρο και ο Arduino είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να «βουτήξετε τα δάκτυλα των ποδιών» στις δυνατότητες των διαδραστικών αντικειμένων.