Τι είναι ένα ιδιωτικό κλειδί κρυπτογράφησης;

Όταν είναι διαθέσιμο, ένα ιδιωτικό κλειδί κρυπτογράφησης είναι σχεδόν πάντα μια καλή ιδέα

Ένα ιδιωτικό κλειδί κρυπτογράφησης είναι ένας αλγόριθμος κρυπτογράφησης επιπλέον στρώματος ο οποίος χρησιμοποιείται από ορισμένες υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας online για την περαιτέρω προστασία του λογαριασμού σας.

Με ένα ιδιωτικό κλειδί κρυπτογράφησης, τα αρχεία που δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας δεν μπορούν να προβληθούν από κανέναν εκτός αν μπορούν να δώσουν τον κωδικό πρόσβασης που αποκρυπτογραφεί το κλειδί, αποκαλύπτοντας έτσι τα δεδομένα.

Είναι η ρύθμιση μιας ιδιωτικής κρυπτογράφησης κλειδί μια καλή ιδέα;

Με μια λέξη? Ναί.

Γνωρίζατε ότι οποιοσδήποτε λογαριασμός αντιγράφων σύννεφο χωρίς ιδιωτική ρύθμιση κλειδιού κρυπτογράφησης είναι ανοικτός για να εξετάσει η υπηρεσία οποιαδήποτε στιγμή θέλει; Είναι αλήθεια. Στην πράξη, έχουν καλύτερα πράγματα να κάνουν από ό, τι βλέπουν τις φωτογραφίες σκύλου ενός ατόμου αλλά θα μπορούσε να συμβεί.

Ωστόσο, εάν τα αρχεία σας είναι κρυπτογραφημένα με ιδιωτικό κλειδί κρυπτογράφησης, ούτε η υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας online μπορεί να προβάλλει και να ξεκλειδώνει τα αρχεία σας. Αυτοί, όπως οποιοσδήποτε άλλος, συμπεριλαμβανομένου του NSA, θα πρέπει να γνωρίζουν τη σωστή φράση πρόσβασης πριν δουν κάποιο από τα αρχεία σας.

Και ποιος ξέρει αυτή τη φράση πρόσβασης; Ακριβώς εσείς ... και ο καθένας που λέτε, φυσικά.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση ιδιωτικού κλειδιού κρυπτογράφησης

Ένα πολύ σημαντικό πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε για τα ιδιωτικά κλειδιά κρυπτογράφησης, ή ακριβέστερα η φράση που ορίσατε για τη δική σας, είναι ότι δεν μπορείτε, σε καμία περίπτωση, να το ξεχάσετε ποτέ!

Κανονικά, αν έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασης στο λογαριασμό σας, μπορείτε εύκολα να το επαναφέρετε σε έναν καινούργιο και πιθανόν να το κάνετε αυτό όσες φορές θέλετε. Ωστόσο, επειδή χρησιμοποιώντας ένα ιδιωτικό κλειδί κρυπτογράφησης σημαίνει ότι εσείς και μόνο εσείς έχετε πρόσβαση στο κλειδί και κατ 'επέκταση στα αρχεία που δημιουργήσατε αντίγραφα ασφαλείας, σημαίνει επίσης ότι θα χάσετε την πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα σας εάν ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασης.

Επομένως ... είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην ξεχνάμε ποτέ τη φράση πρόσβασης που χρησιμοποιήσατε όταν ρυθμίσατε το ιδιωτικό κλειδί κρυπτογράφησης. Κανείς δεν μπορεί να το επαναφέρει για εσάς, ποτέ, ακόμα και την ίδια την υπηρεσία backup.

Επίσης, ένα ιδιωτικό κλειδί κρυπτογράφησης μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο εάν δεν υπάρχουν ήδη δεδομένα στο λογαριασμό σας. Αυτό σημαίνει ότι αν αποφασίσετε ότι θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα ιδιωτικό κλειδί κρυπτογράφησης αφού αρχίσετε να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων, πρέπει να σκουπίσετε το λογαριασμό σας καθαρό και να ξεκινήσετε ξανά.

Ποιες ηλεκτρονικές υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας έχουν ιδιωτική επιλογή κλειδιού κρυπτογράφησης;

Αυτός ο Πίνακας Σύγκρισης Online Backup δείχνει ποιες από τις αγαπημένες μου online υπηρεσίες backup έχουν την επιλογή να χρησιμοποιήσετε ένα ιδιωτικό κλειδί κρυπτογράφησης για να διατηρήσετε τα αρχεία σας εμπιστευτικά.

Το Backblaze και το Carbonite είναι μόνο δύο παραδείγματα δημοφιλών υπηρεσιών δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που προσφέρουν ιδιωτικά κλειδιά κρυπτογράφησης ως επιλογές για τουλάχιστον ορισμένα από τα σχέδιά τους.