Τι είναι ένα αρχείο KEY;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία KEY

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου .KEY μπορεί να είναι ένα απλό κείμενο ή κρυπτογραφημένο αρχείο κλειδιού γενικής άδειας χρήσης που χρησιμοποιείται για την καταχώρηση ενός προγράμματος λογισμικού. Οι διαφορετικές εφαρμογές χρησιμοποιούν διαφορετικά αρχεία KEY για να καταχωρίσουν το αντίστοιχο λογισμικό και να αποδείξουν ότι ο χρήστης είναι ο νόμιμος αγοραστής.

Μια παρόμοια μορφή αρχείου χρησιμοποιεί την επέκταση αρχείου KEY ως τρόπο αποθήκευσης γενικών πληροφοριών εγγραφής. Αυτό πιθανότατα δημιουργείται από το πρόγραμμα όταν χρησιμοποιείται ένα κλειδί προϊόντος και μπορεί να μεταφερθεί σε άλλους υπολογιστές σε περίπτωση που ο χρήστης χρειάζεται να επανεγκαταστήσει το λογισμικό αλλού.

Ένα άλλο είδος αρχείου KEY είναι ένα αρχείο Keynote Presentation που δημιουργήθηκε από το λογισμικό Apple Keynote. Αυτός είναι ένας τύπος αρχείου παρουσίασης που μπορεί να περιλαμβάνει διαφάνειες που περιέχουν εικόνες, σχήματα, πίνακες, κείμενο, σημειώσεις, αρχεία πολυμέσων, δεδομένα που σχετίζονται με την XML κτλ. Όταν αποθηκεύεται στο iCloud χρησιμοποιείται αντί αυτού ".KEY-TEF".

Τα αρχεία ορισμού πληκτρολογίου αποθηκεύονται επίσης με την επέκταση αρχείου .KEY. Αποθηκεύουν πληροφορίες σχετικά με πληκτρολόγια , όπως πλήκτρα συντόμευσης ή διατάξεις.

Σημείωση: Άσχετο με ένα αρχείο KEY είναι ένα κλειδί μητρώου στο μητρώο των Windows . Ορισμένα αρχεία άδειας ή εγγραφής ίσως απλώς καλούνται κλειδί και δεν χρησιμοποιούν συγκεκριμένη επέκταση αρχείου. Ακόμα άλλοι μπορεί να είναι σε μορφή PEM που αποθηκεύουν δημόσια / ιδιωτικά κλειδιά κρυπτογράφησης.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο KEY

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε σε ποια μορφή αρχείου βρίσκεται το αρχείο KEY πριν αποφασίσετε πώς να το ανοίξετε. Παρόλο που όλα τα προγράμματα που αναφέρονται παρακάτω μπορούν να ανοίξουν KEY αρχεία, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να ανοίξουν KEY αρχεία που ανήκουν σε άλλα προγράμματα.

Άδεια ή Εγγραφή αρχείων KEY

Για παράδειγμα, εάν το πρόγραμμα προστασίας από ιούς σας κάνει να χρησιμοποιήσετε ένα αρχείο KEY για να καταχωρίσετε το λογισμικό και να αποδείξετε ότι είστε αυτός που τον αγόρασε, τότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτό το πρόγραμμα για να ανοίξετε το κλειδί σας.

Το LightWave είναι ένα παράδειγμα ενός προγράμματος που χρησιμοποιεί ένα αρχείο KEY για να το καταχωρήσει ως νόμιμο αντίγραφο.

Αν είναι στην πραγματικότητα ένα αρχείο κλειδιού άδειας χρήσης που έχετε, ίσως έχετε επίσης τη δυνατότητα να διαβάσετε τις πληροφορίες άδειας χρήσης με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου όπως το Notepad ++.

Σημείωση: Είναι σημαντικό να επαναλάβετε ότι δεν είναι δυνατό να ανοίξει κάθε αρχείο KEY με το ίδιο πρόγραμμα και αυτό ισχύει και στο πλαίσιο των κλειδιών άδειας λογισμικού. Για παράδειγμα, αν το πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας αρχείων απαιτεί ένα αρχείο KEY, δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να καταχωρήσετε το πρόγραμμα προστασίας από ιούς (ή ακόμα και οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που δεν ανήκει στο αρχείο KEY).

Τα βασικά αρχεία που είναι αρχεία εγγραφής πιθανόν να είναι κρυπτογραφημένα και δεν μπορούν να προβληθούν και πιθανότατα δεν χρειάζεται να είναι ποτέ. Μπορεί να αντιγραφούν αλλού εάν προκύψει το σενάριο ότι το πρόγραμμα που το χρησιμοποιεί είναι εγκατεστημένο αλλού και ότι το παλιό είναι απενεργοποιημένο.

Δεδομένου ότι είναι ειδικά για κάθε πρόγραμμα που τα χρησιμοποιεί, επικοινωνήστε με τον προγραμματιστή λογισμικού, αν δεν μπορείτε να πάρετε τη δική σας να δουλέψει όπως πρέπει. Θα έχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν.

Βασικές παρουσιάσεις KEY αρχεία

Μπορείτε να ανοίξετε KEY αρχεία σε macOS χρησιμοποιώντας Keynote ή Preview. Οι χρήστες του iOS μπορούν να χρησιμοποιήσουν KEY αρχεία με την εφαρμογή Keynote.

Ορισμός πληκτρολογίου KEY αρχεία

Το άνοιγμα των αρχείων KEY που σχετίζονται με το πληκτρολόγιο είναι χρήσιμο μόνο σε ένα πρόγραμμα που υποστηρίζει προσαρμοσμένες συντομεύσεις πληκτρολογίου. Εάν δεν διαθέτετε ένα πρόγραμμα που μπορεί να χρησιμοποιήσει το αρχείο KEY, ίσως να μπορείτε να διαβάσετε τις οδηγίες του με έναν επεξεργαστή κειμένου.

Πώς να μετατρέψετε τα βασικά αρχεία

Από τις μορφές αρχείων που αναφέρονται παραπάνω που χρησιμοποιούν την επέκταση αρχείου KEY, έχει νόημα μόνο να μετατρέψετε ένα αρχείο Keynote Presentation, το οποίο μπορείτε με το πρόγραμμα Keynote για το macOS.

Με αυτό, τα αρχεία KEY μπορούν να εξαχθούν σε μορφές PDF , MS PowerPoint όπως PPT ή PPTX , HTML , M4V και μορφές αρχείων εικόνας όπως PNG , JPG και TIFF .

Η έκδοση iOS της εφαρμογής Keynote μπορεί να εξάγει τα βασικά αρχεία σε PPTX και PDF.

Μια άλλη μέθοδος είναι να χρησιμοποιήσετε έναν online μετατροπέα KEY όπως το Zamzar για να αποθηκεύσετε το αρχείο σε KEY09, MOV ή σε μία από τις μορφές που αναφέρονται παραπάνω, όπως το PDF ή το PPTX.

Ακόμα δεν μπορεί να ανοίξει το αρχείο;

Εάν τα αρχεία σας δεν ανοίγουν με το λογισμικό από πάνω, βεβαιωθείτε ότι η επέκταση αρχείου έχει ".KEY" και όχι κάτι που μοιάζει ακριβώς. Είναι εύκολο να συγχέουμε τα αρχεία KEY και τα αρχεία KEYCHAIN, KEYSTORE και KEYTAB.

Εάν δεν έχετε πραγματικά ένα αρχείο KEY, είναι καλύτερο να ερευνήσετε την πραγματική επέκταση αρχείου για λεπτομέρειες σχετικά με το τι ανοίγει ή μετατρέπει αυτό τον συγκεκριμένο τύπο αρχείου.