Τι είναι ένα αρχείο ALP;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία ALP

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου ALP είναι ένα αρχείο AnyLogic Project που χρησιμοποιείται με λογισμικό προσομοίωσης AnyLogic.

Τα αρχεία ALP χρησιμοποιούν τη μορφή XML για να αποθηκεύουν όλα όσα σχετίζονται με το έργο, συμπεριλαμβανομένων στοιχείων όπως τα μοντέλα, ο καμβάς σχεδιασμού, οι αναφορές πόρων κ.λπ.

Τα αρχεία Ableton Live Pack χρησιμοποιούν επίσης την επέκταση αρχείου ALP στο λογισμικό Live του Ableton για την αποθήκευση δεδομένων ήχου. Μπορεί να δείτε αυτά με άλλους τύπους αρχείων Ableton, όπως η μορφή Ableton Live Set (.ALS).

Μια άλλη μορφή που χρησιμοποιεί αυτή την επέκταση είναι ο τύπος αρχείου Alphacam Laser Post. Αυτά τα αρχεία ALP χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση εξαρτημάτων επεξεργασίας ξύλου στο λογισμικό CAD / CAM της Alphacam.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο ALP

Το λογισμικό AnyLogic, συμπεριλαμβανομένης της δωρεάν έκδοσης AnyLogic PLE (Personal Edition), ανοίγει τα αρχεία ALP που χρησιμοποιεί ως αρχεία έργου. Το λογισμικό λειτουργεί σε λειτουργικά συστήματα Windows, Mac και Linux.

Όπως και άλλα αρχεία που βασίζονται σε XML, τα αρχεία ALP μπορούν επίσης να προβληθούν σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου όπως το Notepad ++. Το άνοιγμα ενός αρχείου ALP σε μια εφαρμογή μόνο για κείμενο σας δίνει μια οπίσθια όψη για το πώς λειτουργεί το αρχείο, αλλά δεν είναι καθόλου χρήσιμο για τους περισσότερους ανθρώπους. Το AnyLogic πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να ανοίξει το αρχείο σε σχεδόν όλες τις περιπτώσεις.

Τα αρχεία ALP που είναι αρχεία Ableton Live Pack μπορούν να ανοίξουν με το Ableton's Live μέσω της επιλογής μενού File> Install Pack .... Στα Windows, το αρχείο ALP αποσυσκευάζεται και εγκαθίσταται στο φάκελο " Έγγραφα " του χρήστη κάτω από το \ Ableton \ Factory Packs \ από προεπιλογή. Μπορείτε να ελέγξετε / αλλάξετε τον φάκελο σας από το Επιλογές> Προτιμήσεις ...> Βιβλιοθήκη> Φάκελος εγκατάστασης για πακέτα .

Σημείωση: Το ίδιο το λογισμικό Ableton δεν είναι δωρεάν, αλλά υπάρχει μια δοκιμή 30 ημερών που μπορείτε να εγκαταστήσετε. Τα δωρεάν πακέτα μπορούν να μεταφορτωθούν εδώ, στην ιστοσελίδα του Ableton.

Το λογισμικό Alphacam ανοίγει τα αρχεία Alphacam Laser Post.

Συμβουλή: Το Notepad ++ ή άλλος επεξεργαστής κειμένου μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί αν δεν είστε σίγουροι για το τι θα ανοίξει το αρχείο ALP. Το λογισμικό που δεν παρατίθεται παραπάνω μπορεί να χρησιμοποιήσει την επέκταση επίσης, οπότε ανοίγοντάς το σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε κάποιο κείμενο που υποδεικνύει σε ποιο λογισμικό ανήκει το αρχείο.

Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο ALP, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία ALP, ανατρέξτε στον οδηγό " Πώς να αλλάξετε τον προεπιλεγμένο για μια συγκεκριμένη επέκταση αρχείου" για βοήθεια αυτή την αλλαγή.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο ALP

Ορισμένες εκδόσεις του AnyLogic μπορούν να εξάγουν ένα έργο σε μια εφαρμογή Java. Μπορείτε να πάτε εδώ για να συγκρίνετε τις διάφορες εκδόσεις AnyLogic για να δείτε ποιες υποστηρίζουν.

Ο μόνος ελεύθερος τρόπος που γνωρίζω για να μετατρέψω ένα αρχείο ήχου Ableton που χρησιμοποιείται με το λογισμικό Live είναι να ανοίξει το αρχείο ALP στην έκδοση επίδειξης του Live. Αφού φορτιστεί πλήρως ο ήχος στο πρόγραμμα, χρησιμοποιήστε την επιλογή Αρχείο> Εξαγωγή ήχου / βίντεο ... και επιλέξτε είτε τον τύπο αρχείου .WAV είτε .AIF . Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε το αρχείο ALP σε μορφή MP3 ή σε διαφορετική μορφή, χρησιμοποιήστε έναν από αυτούς τους δωρεάν μετατροπείς ήχου στο αρχείο WAV ή AIF.

Τα αρχεία ALP που χρησιμοποιούνται με το λογισμικό Alphacam ενδέχεται να μπορούν να μετατραπούν σε νέα μορφή χρησιμοποιώντας το λογισμικό Alphacam. Συνήθως, αν υποστηρίζεται, η εφαρμογή θα έχει την επιλογή διαθέσιμη στο μενού File> Save as (Αποθήκευση ως) ή σε κάποια επιλογή Export ( Εξαγωγή ).

Ακόμα να έχετε προβλήματα με το άνοιγμα ή τη χρήση ενός αρχείου ALP;

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα.

Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου ALP και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω. Αν έχετε κάποια ιδέα σχετικά με τον τύπο του αρχείου ALP (δηλ. Το οποίο μορφοποιεί το ALP), παρακαλώ ενημερώστε το σχετικά.