Τι είναι ένα αρχείο DO;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία DO

Ένα αρχείο με επέκταση αρχείου .DO μπορεί να είναι ένα αρχείο Java Servlet. Χρησιμοποιείται από διακομιστές ιστού της Java για την παροχή εφαρμογών Java που βασίζονται στον ιστό.

Ορισμένα αρχεία DO ίσως να είναι αρχεία ανάλυσης παρτίδας Stata. Αυτά συνήθως ονομάζονται "αρχεία " και είναι αρχεία απλού κειμένου που περιέχουν μια λίστα εντολών που πρέπει να εκτελεστούν μαζί σε μια σειρά.

Παρόμοια με τα αρχεία Stata είναι η μορφή αρχείου μακροεντολών ModelSim που χρησιμοποιεί την επέκταση αρχείου .DO για την αποθήκευση σχετικών με τη μακροεντολή εντολών που χρησιμοποιούνται με το Libero SoC.

Άλλοι μπορεί να είναι αρχεία που έχουν απλώς αποκαλυφθεί ως αρχεία DO αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν σε εντελώς διαφορετική μορφή αρχείου. Αυτά είναι συνήθως αρχεία PDF που έχουν μεταφορτωθεί από έναν ιστότοπο ο οποίος, για έναν ή άλλο λόγο, έχει δοθεί λανθασμένα λάθος επέκταση αρχείου.

Σημείωση: Το dofile είναι επίσης μια συνάρτηση που χρησιμοποιείται κατά την κατάρτιση και εκτέλεση κώδικα προγραμματισμού Lua, αλλά δεν σχετίζεται με την επέκταση αρχείου .DO. Είναι επίσης μια εντολή βρόχου που χρησιμοποιείται με αρχεία δέσμης . Το DO είναι επίσης ένα ακρωνύμιο, το οποίο αντιπροσωπεύει αντικείμενο τομέα, ψηφιακή έξοδο, ψηφιακή σειρά , λειτουργία δεδομένων, μόνο δεδομένα και αντικείμενο συσκευής .

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο DO

Αν πρόκειται για αρχείο Java Servlet, θα πρέπει να μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο DO με το Apache Tomcat ή, πιθανώς, το Apache Struts.

Τα αρχεία ανάλυσης παρτίδας Stata με την επέκταση αρχείου .DO λειτουργούν μόνο στο πλαίσιο ενός υπολογιστή που χρησιμοποιεί το Staata. Μια επιλογή για την πραγματική χρήση του αρχείου DO μέσα στο Stata είναι να εισάγετε το ακολουθούμενο από το όνομα του αρχείου στο παράθυρο εντολών του Stata. Για παράδειγμα, το myfile .

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ενσωματωμένο επεξεργαστή Stata Do-File για να διαβάσετε και να επεξεργαστείτε τις εντολές, αλλά οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης στο Web μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την προβολή των εντολών και ένας επεξεργαστής κειμένου όπως το Notepad ++ μπορεί να δει και να επεξεργαστεί το αρχείο DO. Ο επεξεργαστής Stata είναι επίσης χρήσιμος για την εκτέλεση του αρχείου DO. απλά πατήστε το κουμπί Εκτέλεση αρχείου .

Συμβουλή: Ανατρέξτε σε αυτό το PDF σχετικά με τη δημιουργία αρχείων τύπου Stata αν χρειάζεστε βοήθεια. Υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες από την ιστοσελίδα του Stata .

Τα αρχεία ModelSim DO χρησιμοποιούνται με το Mentor Graphics ModelSim, το οποίο περιλαμβάνεται στη σουίτα προγραμμάτων Libero SoC. Αυτά είναι επίσης αρχεία απλού κειμένου που μπορούν να προβληθούν και να επεξεργαστούν με οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου.

Αν υποψιάζεστε ότι το αρχείο DO δεν πρέπει να είναι αρχείο DO και είναι στην πραγματικότητα ένα έγγραφο, όπως μια δήλωση τράπεζας ή κάποιο είδος ασφαλιστικού εγγράφου, απλά μετονομάστε την επέκταση αρχείου .DO σε .PDF και δείτε εάν ανοίγει με PDF reader όπως Sumatra ή Adobe Reader.

Πώς να μετατρέψετε αρχεία DO

Εάν ένα αρχείο Java Servlet μπορεί να μετατραπεί σε οποιαδήποτε άλλη μορφή, είναι πιθανό να γίνει μέσω των προγραμμάτων Apache που αναφέρονται παραπάνω. Ανοίξτε το αρχείο στην εφαρμογή και στη συνέχεια αναζητήστε κάποιο είδος του μενού Αποθήκευση ως ή Εξαγωγή που θα σας επιτρέψει να αποθηκεύσετε το αρχείο DO σε άλλη μορφή αρχείου.

Τα αρχεία ανάλυσης παρτίδας Stata σίγουρα μπορούν να μετατραπούν σε άλλες μορφές που βασίζονται σε κείμενο, όπως το TXT, αλλά είναι χρήσιμες μόνο αν θέλετε να διαβάσετε τις εντολές. Αν τελειώσετε να αλλάζετε τη μορφή αρχείου που βρίσκεται (για παράδειγμα στο TXT) και εξακολουθείτε να θέλετε να εκτελέσετε τις εντολές με το Stata, θα πρέπει να καθορίσετε την επέκταση αρχείου στην εντολή (π.χ. do myfile.txt αντί για myfile , αναλαμβάνει την επέκταση αρχείου .DO).

Το ίδιο ισχύει και για τα αρχεία ModelSim DO. δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε το μενού στο Libero SoC για να μετατρέψετε το αρχείο ή να συνδέσετε το κείμενο της μακροεντολής σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου και να το αποθηκεύσετε σε μια νέα μορφή κειμένου που υπάρχει εκεί.

Εάν το αρχείο σας έχει παραληφθεί λανθασμένα με την επέκταση αρχείου .DO αλλά θα έπρεπε πραγματικά να έχει το επίθημα .PDF, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη μετατροπή του αρχείου DO σε PDF. Αντ 'αυτού, απλά μετονομάστε την επέκταση αρχείου .DO σε .PDF έτσι ώστε ο αναγνώστης PDF σας να αναγνωρίσει το αρχείο.

Συμβουλή: Η μετονομασία με αυτόν τον τρόπο δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν οι μετατροπές αρχείων, αλλά λειτουργεί σε αυτό το σενάριο, καθώς το PDF δεν έπρεπε να έχει χρησιμοποιήσει την επέκταση αρχείου .DO ούτως ή άλλως. Τα εργαλεία μετατροπής αρχείων χρησιμοποιούνται για πραγματικές μετατροπές αρχείων.

Ακόμα δεν μπορεί να ανοίξει το αρχείο;

Ο πιο προφανής λόγος για τον οποίο ένα αρχείο δεν θα ανοίξει με τα προγράμματα που αναφέρονται παραπάνω είναι ότι δεν είναι στην πραγματικότητα σε καμία από αυτές τις μορφές αρχείων. Βεβαιωθείτε ότι η επέκταση αρχείου διαβάζει ".DO" και όχι κάτι παρόμοιο με SO, DOCX , DOC , DOT (Word Document Template), DOX (Document Binary User Visual Basic) κ.λπ.

Αυτές οι άλλες επεκτάσεις αρχείων ή οποιαδήποτε άλλη που δεν είναι πραγματικά .DO, ανήκουν σε μορφές αρχείων που δεν σχετίζονται με οποιαδήποτε από τις μορφές που αναφέρονται εδώ, γι 'αυτό δεν θα ανοίξουν με το ίδιο λογισμικό.

Αν έχετε ένα από αυτά τα αρχεία, ακολουθήστε αυτούς τους συνδέσμους ή αναζητήστε την επέκταση αρχείου για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο ανοίγματος αυτού του συγκεκριμένου τύπου αρχείου.