Τι πρέπει να γνωρίζετε για το χαρακτηριστικό γνώρισμα των φίλων που βρίσκεται κοντά στο Facebook

"Η τοποθεσία, η τοποθεσία, η τοποθεσία" εδώ και πολύ καιρό είναι το σύνθημα των κτηματομεσιτών, αλλά φαίνεται να είναι επίσης ένα από τα αγαπημένα mantras του Facebook . Φαίνονται να χρησιμοποιούν συνεχώς νέα χαρακτηριστικά τα οποία αξιοποιούν τις δυνατότητες ευαισθητοποίησης του τηλεφώνου σας.

Τοποθέτηση ετικετών στις ενημερώσεις κατάστασης, στη διαφήμιση βάσει τοποθεσίας, σε εικόνες με γεωγραφική περιοχή κ.λπ. Υπάρχει πάντα ένα νέο χαρακτηριστικό που εκμεταλλεύεται το Facebook γνωρίζοντας πού βρίσκεστε. Αυτά τα χαρακτηριστικά bang bang μπορούν να απολαύσουν τόσο τους χρήστες, αλλά δημιουργεί επίσης ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής τους.

Πρόσφατα, το Facebook έφερε στο φως το χαρακτηριστικό του " Κοντινοί φίλοι ", το οποίο σας επιτρέπει να εντοπίσετε τους φίλους που βρίσκονται κοντά, σε περίπτωση που θέλετε να τους συναντήσετε για μεσημεριανό γεύμα ή κάτι τέτοιο. να το εξηγήσω πολύ καλά ή τις συνέπειες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής πολύ καλά κατά τη γνώμη μου. Ας δούμε τη λειτουργία των κοντινών φίλων και μερικά από τα δυνητικά ζητήματα ασφάλειας που σχετίζονται με αυτήν.

Η λειτουργία του κοντινού φίλου έρχεται με μια αλίευση

Φαίνεται ότι, όπως και με πολλές δυνατότητες στο Facebook, υπάρχει πάντα κάποιο είδος προειδοποίησης σχετικά με τα αλιεύματα ή την προστασία της ιδιωτικής ζωής που πρέπει να λάβετε υπόψη. Λάβετε για παράδειγμα την απόκρουση των συμπαθειών σας , είναι κάτι σαν μια συμφωνία ή όχι. Μπορείτε είτε να αποκρύψετε όλα τα "σας αρέσει" είτε κανένα από αυτά. Προς το παρόν, από το 2014, δεν μπορείτε να αποκρύψετε μεμονωμένες αρέσει. Πρέπει είτε να μοιραστείτε όλες τις αρετές σας (συμπεριλαμβανομένων και των περίεργων) ή να μην μοιραστείτε κανένα από αυτά.

Η λειτουργία "Κοντινοί φίλοι" έχει παρόμοια αλιευμάτων. Όταν ενεργοποιείτε το στοιχείο "Κοντινοί Φίλοι", το Facebook σας προειδοποιεί ότι ενεργοποιείτε ταυτόχρονα το "Ιστορικό τοποθεσίας". Σας ενημερώνει επίσης ότι ενεργοποιώντας το ιστορικό τοποθεσίας, δημιουργείτε ένα ιστορικό της ακριβούς τοποθεσίας σας. Ναι, σωστά, ενεργοποιώντας αυτή τη λειτουργία, δημιουργείτε ένα ψηφιακό αρχείο των ταξιδιών σας. Είναι ακριβώς όπως εκείνο το τραγούδι "Κάθε βήμα που παίρνετε, κάθε κίνηση που κάνετε, το Facebook σας παρακολουθεί".

Το ερώτημα που πρέπει να ρωτήσετε τον εαυτό σας: "Είναι η λειτουργία των κοντινών φίλων μου αξίζει να παρέχω στο Facebook ένα ψηφιακό ιστορικό του τόπου μου;"

Δεν υπάρχει τρόπος να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία "Κοντινοί Φίλοι" ενώ απενεργοποιείτε το ιστορικό τοποθεσίας. Δεν είμαι σίγουρος γιατί αυτά τα χαρακτηριστικά συνδέονται με αυτόν τον τρόπο, αλλά είναι.

Μπορείτε, σύμφωνα με το Facebook, να διαγράψετε τα πράγματα από το ιστορικό τοποθεσίας σας και μπορείτε επίσης να διαγράψετε ολόκληρο το ιστορικό σας, αλλά πρέπει να θυμάστε να το κάνετε αυτό περιοδικά εάν θέλετε να συνεχίσετε να καλύπτετε τα κομμάτια σας.

Χρησιμοποιήστε το με δική σας ευθύνη

Προφανώς, η λειτουργία "Κοντινοί Φίλοι" έχει πολλές συνέπειες, ειδικά για τους εξαπατητές συζύγους, τους δεσποτικούς γονείς και τους ανθρώπους που λένε ότι βρίσκονται σε ένα μέρος, αλλά οι πληροφορίες θέσης τους δείχνουν μια διαφορετική ιστορία. Αν ενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία, παρόλο που μπορείτε να περιορίσετε την ακριβή τοποθεσία σας, η γενική σας θέση είναι διαθέσιμη στους φίλους σας (ή σε οποιονδήποτε επιλέγετε να τις μοιραστείτε). Ευτυχώς, δεν φαίνεται να σας επιτρέπει να επιλέξετε "δημόσια" ως επιλογή κοινής χρήσης.

Ενεργοποίηση / απενεργοποίηση της λειτουργίας των κοντινών φίλων

Αν θέλετε να ελέγξετε την κατάσταση της λειτουργίας "Κοντινοί φίλοι" (για να την ενεργοποιήσετε ή να την απενεργοποιήσετε), ανοίξτε την εφαρμογή Facebook στην κινητή σας συσκευή Android ή iOS . Επιλέξτε το εικονίδιο "Περισσότερα" από τη γραμμή στο κάτω μέρος της οθόνης και επιλέξτε το εικονίδιο "Κοντινοί φίλοι". Μόλις εμφανιστεί η λίστα "Κοντινοί φίλοι", πατήστε το εικονίδιο με το γρανάζι ρυθμίσεων στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Χρησιμοποιήστε την εναλλαγή στο επάνω μέρος της οθόνης για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία "Nearby Friends".

Ακριβής κοινή χρήση τοποθεσίας

Εάν θέλετε να μοιραστείτε την ακριβή τοποθεσία σας με έναν φίλο (ώστε να μπορούν να σας συναντήσουν κάπου, για παράδειγμα), μπορείτε να το κάνετε κάνοντας κλικ στο εικονίδιο πυξίδας δίπλα τους στην λίστα "Κοντινοί φίλοι". Μόλις πατήσετε αυτό το εικονίδιο, θα μπορείτε να ορίσετε πόσο χρόνο θέλετε να διαρκέσει η διάρκεια της ακριβούς κοινής χρήσης τοποθεσίας. Αυτή η τιμή μπορεί να είναι οπουδήποτε από 2 ώρες σε όλη τη διαδρομή σε λίγο πολύ για πάντα ή "έως ότου επιλέξετε να σταματήσετε".