Τι είναι ένα Linkback;

Εισαγωγή στις συνδέσεις στον ιστό

Ένα linkback είναι ένας όρος που συνήθως χρησιμοποιείται για να αναφερθεί στην αναφορά μιας ιστοσελίδας ή ενός ιστολογίου σε έναν άλλο ιστότοπο ή ιστολόγιο, μαζί με την προσθήκη μιας υπερσύνδεσης στην αρχική του σελίδα ή σε μια συγκεκριμένη σελίδα, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να κάνουν κλικ για να την επισκεφθούν απευθείας.

Οι υπεύθυνοι Web και οι μπλόγκερ το χρησιμοποιούν όταν παραθέτουν μέρος μιας καταχώρησης ιστολογίου ή ειδησεογραφικού άρθρου ως τρόπο απονομής της προσφοράς. Επειδή οι linksbacks βοηθούν να κατευθύνετε την επισκεψιμότητα σε ένα blog ή έναν ιστότοπο και να βοηθήσετε την κατάταξή τους στις μηχανές αναζήτησης, οι συνδέσεις συχνά θεωρούνται εξαιρετικά πολύτιμες.

Συνιστάται: 8 δωρεάν και δημοφιλείς πλατφόρμες blogging

Πώς να γνωρίζετε πότε η ιστοσελίδα σας ή το περιεχόμενο του ιστολογίου σας παίρνει ένα Linkback

Η εύρεση του κατά πόσο ο ιστότοπός σας ή το ιστολόγιό σας συνδέεται με άλλους ιστότοπους ή ιστολόγια δεν είναι δύσκολο αν έχετε τα κατάλληλα εργαλεία που έχετε ρυθμίσει. Εδώ είναι τρεις εύκολοι τρόποι για να το κάνετε.

Παρακολουθήστε Backlink: Πρόκειται για ένα δωρεάν εργαλείο που σας επιτρέπει να συνδέσετε οποιαδήποτε διεύθυνση URL στο πεδίο για να δείτε μια λίστα με σελίδες ιστότοπων που αυτήν τη στιγμή συνδέονται με αυτήν. Μπορείτε να πάρετε ακόμη μια γεύση από την ποιότητα του συνδέσμου (που μπορεί να είναι χρήσιμη για σκοπούς SEO) συμπεριλαμβανομένου του κλωβού κειμένου, του PageRank, των συνολικών εξερχόμενων συνδέσεων και των σημαδιών που δεν ακολουθούν κανέναν από τους εισερχόμενους συνδέσμους σας.

WordPress Pingbacks: Εάν χρησιμοποιείτε την πλατφόρμα WordPress για να φιλοξενήσετε τον ιστότοπο ή το ιστολόγιό σας, μπορείτε να επωφεληθείτε από τα pingbacks - μια λειτουργία που δημιουργεί ειδοποιήσεις σχολίων κάθε φορά που κάποιος άλλος ιστότοπος του WordPress συνδέεται σε μία από τις αναρτήσεις σας ή τις σελίδες σας pingbacks ενεργοποιημένο).

Google Analytics: Για να πάρετε μια ιδέα για το ποιος επισκέπτεται τον ιστότοπό σας ή το ιστολόγιό σας, θα πρέπει πραγματικά να έχετε ρυθμίσει το Google Analytics. Περιλαμβάνει την αντιγραφή και την επικόλληση ενός κομμάτι κώδικα στον ιστότοπό σας. Μόλις το έχετε εγκαταστήσει όλα, θα μπορείτε να πλοηγηθείτε στην επιλογή Απόκτηση > Όλες οι μεταφορές > Παραπομπές για να δείτε μια λίστα ιστότοπων που έχουν συνδεθεί με τον ιστότοπό σας.

Συνιστάται: Πώς να ελέγξετε αν μια ιστοσελίδα είναι κάτω

Πώς να πάρετε περισσότερα Linksbacks

Όχι μόνο οι linksback σας φέρνουν περισσότερη επισκεψιμότητα από χρήστες που κάνουν απλά κλικ, στέλνουν επίσης μηνύματα στην Google λέγοντας ότι το περιεχόμενό σας είναι σημαντικό και αξίζει να κατατάσσεται υψηλότερα στα αποτελέσματα αναζήτησης. Αν η πρόθεσή σας είναι να δημιουργήσετε επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας ή στο ιστολόγιό σας, τότε οι συνδέσεις θα πρέπει να είναι σημαντικές για εσάς.

Μην μπείτε στον πειρασμό να σπάζετε άλλους ιστότοπους, ιστολόγια, φόρουμ, κοινωνικά μέσα και άλλες ηλεκτρονικές πλατφόρμες με συνδέσμους προς τον ιστότοπο ή το ιστολόγιό σας. Αντ 'αυτού, επικεντρωθείτε σε αυτά τα πράγματα:

Παρέχετε περιεχόμενο υψηλής ποιότητας που αξίζει να μοιραστείτε: Άλλοι webmasters και bloggers θα θέλουν αυτόματα να συνδεθούν με τα περιεχόμενά σας αν είναι τόσο καλό.

Αφήστε τα μεγάλα σχόλια σε άλλα σχετικά blogs: Μπορείτε να τοποθετήσετε τον ιστότοπό σας ή τον σύνδεσμο ιστολογίου στις περισσότερες φόρμες σχολίων σε άλλα ιστολόγια. Εάν το σχόλιό σας είναι καλό, οι άλλοι επισκέπτες ενδέχεται να λάβουν γνώση και να ενθαρρυνθούν να ελέγξουν τον ιστότοπο ή το ιστολόγιό σας.

Δίκτυο με επιρροή ανθρώπους στα κοινωνικά μέσα: Συμμετέχετε σε συζητήσεις που σχετίζονται με τον ιστότοπό σας ή το ιστολόγιό σας, ιδανικά με ανθρώπους που είναι καλά εδραιωμένοι στη θέση σας. Εστίαση στις σχέσεις μέσω της συνεχούς προώθησης, και οι επιρροές φυσικά θα θέλουν να αρχίσουν να μοιράζονται το περιεχόμενό σας.

Μοιραστείτε το περιεχόμενό σας στα κοινωνικά μέσα την κατάλληλη στιγμή: Η δημοσίευση των δικών σας ενημερώσεων blog και άλλων περιεχομένων σε κοινωνικά μέσα είναι μεγάλη για να πάρει τη λέξη έξω. Ελέγξτε την καλύτερη ώρα της ημέρας για να δημοσιεύσετε στο Facebook , την καλύτερη ώρα της ημέρας για να δημοσιεύσετε στο Instagram και την καλύτερη στιγμή της ημέρας για να δημοσιεύσετε στο Twitter για να μεγιστοποιήσετε την έκθεσή σας.

Ενημερώθηκε από: Elise Moreau