Ο εκτυπωτής Small-in-One Wireless Expression XP-830 της Epson

Χαρακτηριστικά πλούσια, εξαιρετικές εκτυπώσεις, σαρώσεις και αντίγραφα

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Bottom Line : Αυτό το συμπαγές μικρό all-in-one εκτυπώνει, αντιγράφει και σαρώνει με εξαιρετική ποιότητα, αξιοπρεπείς ταχύτητες εκτύπωσης και είναι φορτωμένο με χαρακτηριστικά. Η μόνη πραγματική αντίρρησή μου είναι το κόστος ανά σελίδα.

Εισαγωγή

Αυτός είναι ο τέταρτος εκτυπωτής μοντέλων της σειράς XP-800 - δεδομένου ότι η Epson ξεκίνησε την εμπορία των AIO Small-in-One πριν από λίγα χρόνια, δηλαδή. Ενώ η Epson καλεί αυτό και τα προηγούμενα μοντέλα Expression Premium (όπως το Expression Premium XP-800 Small-in-One ή ίσως το Expression Premium XP-810 Small-in-One , το Expression Premium XP-820 και τέλος το θέμα της σημερινής ανασκόπησης, ο εκτυπωτής Small-in-One Wireless Epson Expression XP-830 $ 199.99-MSRP, αυτά είναι, σύμφωνα με την Epson, εκτυπωτές φωτογραφιών.

Τούτου λεχθέντος, αυτό αλλάζει μεγάλο μέρος της στρατηγικής μάρκετινγκ. Οι εκτυπωτές φωτογραφιών, για παράδειγμα, έχουν κατά κανόνα ένα κόστος μελάνης ανά σελίδα, το οποίο είναι σημαντικά υψηλότερο από τους εκτυπωτές που βασίζονται σε επιχειρήσεις σε συγκρίσιμη τιμή, αλλά στη συνέχεια τα φωτογραφικά μοντέλα τυπικά εκτυπώνουν φωτογραφίες καλύτερα από ό, τι οι έτοιμοι επιχειρηματικοί συνεργάτες τους.

Design & amp; Χαρακτηριστικά

Όσον αφορά το συνολικό μέγεθος, το XP-830 είναι πανομοιότυπο με τους προκατόχους του. Στα 17,2 ίντσες απέναντι, 23,5 ίντσες από εμπρός και πίσω και 7,5 ίντσες ψηλό, σε σύγκριση με μερικά από τα αδέλφια του, αυτό το Small-in-One δεν είναι τόσο μικρό. Ακόμα κι έτσι, στα 21,5 κιλά, είναι αρκετά φως αρκετά για να παλέψει έξω από το κιβώτιο και να εγκατασταθεί χωρίς να προκαλέσει κήλη.

Οι βασικές επιλογές συνδεσιμότητας περιλαμβάνουν Wi-Fi, Ethernet και σύνδεση σε ένα μόνο υπολογιστή μέσω USB. Ωστόσο, για να χρησιμοποιήσετε τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά του Internet, θα πρέπει να συνδεθείτε είτε μέσω Wi-Fi είτε μέσω Ethernet ή μπορείτε να συνδέσετε μέσω Wi-Fi Direct ένα πρωτόκολλο για τη σύνδεση δύο συσκευών συμβατών με Wi-Fi χωρίς την ανάγκη ένα δίκτυο ή ένα δρομολογητή. Χωρίς δίκτυο, όμως, δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ούτε τις πιο βασικές επιλογές συνδεσιμότητας για κινητά , όπως το Google Cloud Print, το Apple AirPrint και πολλά άλλα.

Όσο για την εκτύπωση, σάρωση και αποστολή με φαξ χωρίς υπολογιστή , μπορείτε να σαρώσετε και να εκτυπώσετε από μια κάρτα SD, καθώς και από διάφορες τοποθεσίες Web, και όλα αυτά διευθύνονται από μια ευρύχωρη και πολύχρωμη οθόνη αφής 4,3 ιντσών.

Απόδοση, Ποιότητα εκτύπωσης και Χειρισμός χαρτιού

Όπως το XP-820 πριν από αυτό, το XP-830 κρατούσε το δικό του έναντι πολλών παρόμοιων μοντέλων, μετατρέποντάς το σε αποτελέσματα κοντά σε άλλα σε φωτογραφικά μοντέλα, όπως το Pixma MG7520 Photo All-in-One Ή ακόμα και το μοντέλο που αντικαθιστά το MG7520, το MG7620 έχω εδώ για εξέταση.). Είναι αρκετό αρκετά γρήγορο και, όπως και πολλοί εκτυπωτές φωτογραφικής εκτύπωσης της Epson, αναδεικνύει εξαιρετικά έγγραφα και φωτογραφίες. Ακόμη και τα γραφικά και οι φωτογραφίες που ενσωματώθηκαν στα επιχειρηματικά μου έγγραφα ήρθαν σαφείς, ζωντανές και λεπτομερείς.

Όσον αφορά το χειρισμό του χαρτιού, το XP-830 διαθέτει μια κασέτα 100 φύλλων που βρίσκεται στο κάτω μέρος της μπροστινής πλευράς και μέσα σε αυτή, ένα ένθετο για τη συγκράτηση έως 20 φύλλων φωτογραφικού χαρτιού υψηλής ποιότητας 4x6 ιντσών. Υπάρχει επίσης ένας δίσκος αντικατάστασης 20 φύλλων στην πίσω πλευρά, παρέχοντας τρεις πηγές χαρτιού, οι οποίες θα βοηθήσουν στη λειτουργία του μηχανήματος, κρατώντας κάτω την ανάγκη για αδειάστε τις πηγές εισόδου και να τις διαμορφώσετε ξανά.

Κόστος ανά σελίδα

Σήμερα, με τα Instant Ink της HP και τα δικά τους προγράμματα EcoTank της Epson, αυτοί οι εκτυπωτές αρχικού και μεσαίου μεγέθους δεν χρειάζεται να ξοδεύουν τόσα πολλά χρήματα. Ωστόσο, το XP-830 δεν υποστηρίζει νέες τεχνολογίες διασκορπισμού μελάνης. Έτσι, όταν χρησιμοποιείτε τα φυσίγγια υψηλής απόδοσης του AIO, οι ασπρόμαυρες σελίδες θα σας τρέχουν περίπου 4,6 σεντ και έγχρωμες σελίδες περίπου 13,3 σεντ.

Λάβετε επίσης υπόψη σας ότι αυτό το μηχάνημα διαθέτει μια πέμπτη δεξαμενή μελάνης που χτυπάει τώρα και πάλι, προσθέτοντας έτσι ακόμα περισσότερο στο κόστος ανά σελίδα . Το θέμα είναι ότι με αυτόν τον τύπο εκτυπωτή, πόσο καλά εκτυπώνεται συχνά υπερβαίνει το πόσο κοστίζει η εκτύπωση-μέσα στους λόγους, φυσικά.

Το τέλος

Πάντα υπήρξε μια ανταλλαγή με εκτυπωτές φωτογραφιών - άψογες φωτογραφίες για υψηλό κόστος ανά σελίδα - και αυτό δεν φαίνεται να είναι έτοιμο να αλλάξει σύντομα. Καθώς οι μεσαίοι εκτυπωτές φωτογραφιών πηγαίνουν, αυτό είναι καλό. Και αναφέρω ότι εκτυπώνεται σε προ-επισημασμένους δίσκους CD, DVD και Blu-ray;