Τι είναι ένα αρχείο XFDF;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία XFDF

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου XFDF είναι ένα αρχείο εγγράφου Acrobat Forms Document, το οποίο αποθηκεύει πληροφορίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από ένα αρχείο PDF , όπως οι τιμές στις διαφορετικές φόρμες του εγγράφου. Το αρχείο XFDF χρησιμοποιείται για την εισαγωγή αυτών των δεδομένων απευθείας στο PDF.

Για παράδειγμα, αν πολλές μορφές σε ένα PDF πρέπει να συμπληρωθούν με τις πληροφορίες ενός χρήστη, μπορεί να ληφθούν πρώτα από μια βάση δεδομένων που περιέχει τις πληροφορίες του χρήστη και να αποθηκευτούν στη μορφή XFDF, έτσι ώστε το αρχείο PDF να μπορεί να το χρησιμοποιήσει.

Τα αρχεία FDF είναι παρόμοια με τα αρχεία XFDF αλλά χρησιμοποιούν σύνταξη PDF αντί για μορφοποίηση XML .

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο XFDF

Τα αρχεία XFDF μπορούν να ανοίξουν με το Adobe Acrobat, το PDF Studio ή δωρεάν με το Adobe Reader.

Εάν τα προγράμματα αυτά δεν λειτουργούν για να ανοίξετε το αρχείο XFDF, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε έναν δωρεάν επεξεργαστή κειμένου . Εάν το αρχείο ανοίγει ως έγγραφο κειμένου , τότε μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε τον επεξεργαστή κειμένου για να διαβάσετε ή να επεξεργαστείτε το αρχείο. Ωστόσο, ακόμα και αν το μεγαλύτερο μέρος του κειμένου είναι δυσανάγνωστο, ίσως να μπορείτε να βρείτε κάτι χρήσιμο στο κείμενο που περιγράφει τη μορφή που βρίσκεται, και στη συνέχεια μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να βρείτε ένα συμβατό πρόγραμμα ανοίγματος ή επεξεργαστή για το αρχείο.

Συμβουλή: Εάν η εφαρμογή που ανοίγει το αρχείο XFDF δεν είναι το πρόγραμμα με το οποίο θέλετε να χρησιμοποιήσετε το αρχείο, ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος αλλαγής του προεπιλεγμένου προγράμματος για μια συγκεκριμένη επέκταση αρχείου για να επιλέξετε ένα διαφορετικό πρόγραμμα για να ανοίξετε το αρχείο XFDF όταν κάνετε διπλό κλικ το.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο XFDF

Δεν μπορείτε να μετατρέψετε ένα αρχείο XFDF σε PDF επειδή τα δύο δεν είναι στην πραγματικότητα η ίδια μορφή. Ένα αρχείο XFDF χρησιμοποιείται από το αρχείο PDF αλλά δεν μπορεί τεχνικά να υπάρχει σε μορφή PDF.

Επίσης, δεδομένου ότι το αρχείο XFDF είναι ήδη σε μορφή XML, η μετατροπή του σε XML δεν χρειάζεται πραγματικά να γίνει. Αν θέλετε να τερματίσετε το αρχείο με την επέκταση αρχείου .XML, απλά μετονομάστε το τμήμα .XFDF του ονόματος αρχείου ως .XML.

Δοκιμάστε το fdf2xfdf εάν θέλετε να μετατρέψετε το FDF σε XFDF.

Εάν θέλετε να μετατρέψετε το XFDF σε κάποια άλλη μορφή, ίσως έχετε τύχη με έναν δωρεάν μετατροπέα αρχείων , αλλά οι πιθανότητες είναι ότι δεν θα πρέπει να είναι σε οποιαδήποτε άλλη μορφή από αυτήν που είναι ήδη, αφού είναι χρήσιμη μόνο στο πλαίσιο PDF .

Συμβουλή: Η δημιουργία ενός αρχείου XFDF ή FDF από ένα PDF γίνεται με το Acrobat. Ανατρέξτε στο έγγραφο βοήθειας της Adobe για λεπτομέρειες.