Πώς να δημιουργήσετε και να διαχειριστείτε μια ομάδα Facebook

Μάθετε σχετικά με τους τύπους ομάδων στο Facebook και τις συμβουλές μέτρησης

Οι ομάδες του Facebook είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συνδεθείτε με ομοϊδεάτες ανθρώπους και να μοιραστείτε ιστορίες, συμβουλές και δεσμούς πάνω σε κοινά ενδιαφέροντα. Αλλά, όπως και πολλά πολλά στο Διαδίκτυο, οι ομάδες του Facebook είναι επίσης επιρρεπείς σε διαμαρτυρίες, trolls, ανεπιθύμητα μηνύματα και συνομιλίες εκτός θέματος, όλα τα οποία εμποδίζουν - ή ίσως καταστρέψουν - τους αρχικούς στόχους της ομάδας. Υπάρχουν τρόποι για να αποτρέψετε αυτές τις ενέργειες ή, τουλάχιστον, να αποκτήσετε την ομάδα σας υπό έλεγχο μετά από ένα από τα προαναφερθέντα συμβάντα. Η δημιουργία μιας ομάδας είναι εύκολη. η διαχείριση μιας είναι η πρόκληση.

Πώς να δημιουργήσετε μια ομάδα Facebook

Από την επιφάνεια εργασίας του Facebook, κάντε κλικ στο ανάποδο τρίγωνο στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας και, στη συνέχεια, επιλέξτε "Δημιουργία ομάδας". Στο κινητό, πατήστε το μενού "χάμπουργκερ" τριών γραμμών στην επάνω δεξιά γωνία, αγγίξτε τις ομάδες, διαχειριστείτε και, ξανά "δημιουργήστε ομάδα". Στη συνέχεια, δίνετε στην ομάδα σας ένα όνομα, προσθέστε άτομα (τουλάχιστον ένα για να ξεκινήσετε) και επιλέξτε τη ρύθμιση απορρήτου. Υπάρχουν τρία επίπεδα προστασίας προσωπικών δεδομένων για τις ομάδες του Facebook: δημόσια, κλειστά και μυστικά.

Κλειστές και μυστικές ομάδες του Facebook έναντι δημόσιων ομάδων

Μια δημόσια ομάδα είναι ακριβώς αυτή: ο καθένας μπορεί να δει την ομάδα, τα μέλη της και τις θέσεις τους. Όταν μια ομάδα είναι κλειστή, ο καθένας μπορεί να βρει την ομάδα στο Facebook και να δει ποιος είναι μέσα σε αυτό, αλλά μόνο τα μέλη μπορούν να δουν μεμονωμένες αναρτήσεις. Μια μυστική ομάδα είναι μόνο πρόσκληση, δεν μπορεί να αναζητηθεί στο Facebook και μόνο τα μέλη μπορούν να δουν αναρτήσεις.

Σκεφτείτε το θέμα της ομάδας σας και τα μέλη που είναι πιθανό να προσελκύσει. Μια δημόσια ομάδα είναι ωραία για ένα σχετικά ουδέτερο θέμα, όπως μια ομάδα ανεμιστήρων για τηλεοπτική εκπομπή ή βιβλίο. Ενώ οι συνομιλίες μπορεί να πάρουν έντονες και ακόμη και διχαστικές, δεν πρόκειται να πάρουν προσωπική (καλά, ελπίζω ότι δεν θα), όπως και μια ομάδα για γονείς, για παράδειγμα.

Αν δημιουργείτε μια ομάδα που είναι αφιερωμένη σε μια συγκεκριμένη γειτονιά, ίσως θελήσετε να την κάνω κλειστή, ώστε να διασφαλίσετε ότι μόνο άτομα που ζουν στην περιοχή μπορούν να συμμετάσχουν και να συνεισφέρουν. Η δημιουργία μυστικού ομάδας είναι καλύτερο για πιο αμφιλεγόμενα θέματα, όπως η πολιτική ή για οποιαδήποτε ομάδα που θέλετε να είναι ένας ασφαλής χώρος για τα μέλη, όσο κάποιος μπορεί να είναι στα κοινωνικά μέσα .

Διαχειριστές και Συντονιστές

Ως δημιουργός της ομάδας, είστε προεπιλεγμένος διαχειριστής. Μπορείτε να έχετε πολλούς διαχειριστές και επόπτες σε μια ομάδα. Οι διαχειριστές έχουν τη μεγαλύτερη δύναμη, με τη δυνατότητα να κάνουν άλλα μέλη διαχειριστές ή συντονιστές, να καταργήσουν έναν διαχειριστή ή έναν επόπτη, να διαχειριστούν τις ρυθμίσεις ομάδας, να εγκρίνουν ή να απορρίψουν αιτήματα συμμετοχής και αναρτήσεις, να καταργήσουν αναρτήσεις και σχόλια σε αναρτήσεις, να αφαιρέσουν και να αποκλείσουν άτομα από την ομάδα, ακινητοποιήστε ή αποσυνδέστε μια ανάρτηση και προβάλετε τα εισερχόμενα υποστήριξης. Οι συντονιστές μπορούν να κάνουν ό, τι μπορούν να κάνουν οι διαχειριστές, εκτός από το να κάνουν άλλα μέλη διαχειριστές ή συντονιστές ή να τα αφαιρέσουν από αυτούς τους ρόλους.

Επίσης, οι συντονιστές δεν μπορούν να διαχειριστούν τις ρυθμίσεις ομάδας, οι οποίες περιλαμβάνουν την αλλαγή της φωτογραφίας εξώφυλλου, τη μετονομασία της ομάδας σε περίπτωση αλλαγής της εστίασής της ή την αλλαγή των ρυθμίσεων απορρήτου. Μια προειδοποίηση κατά την αλλαγή των ρυθμίσεων απορρήτου μιας ομάδας είναι ότι αν έχετε περισσότερα από 5.000 μέλη, μπορείτε μόνο να κάνετε πιο περιοριστική. Έτσι, μπορείτε είτε να το αλλάξετε από Δημόσιο σε Κλειστό ή Κλειστό σε Μυστικό, αλλά δεν μπορείτε να αλλάξετε το απόρρητο μιας μυστικής ομάδας, ούτε μπορείτε να κάνετε μια κλειστή ομάδα κοινού. Με τον τρόπο αυτό, το ιδιωτικό απόρρητο των μελών σας δεν εισβάλλεται επειδή έχουν αναρτήσεις που έχουν κοινή χρήση με ένα ευρύτερο κοινό από το αναμενόμενο.

Πώς να μετρήσετε μια ομάδα Facebook

Αφού δημιουργήσετε μια ομάδα, μπορείτε να την ορίσετε έναν τύπο ομάδας, ο οποίος μπορεί να βοηθήσει τα πιθανά μέλη να τα βρουν και να τους βοηθήσουν να κατανοήσουν τον σκοπό της ομάδας. Οι τύποι περιλαμβάνουν αγορά και πώληση, γονείς, γείτονες, ομάδα μελέτης, υποστήριξη, έθιμο και πολλά άλλα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ετικέτες στην ομάδα σας για να την κάνετε αναζήτηση και να συμπεριλάβετε μια περιγραφή. Είναι επίσης καλή πρακτική η δημιουργία μιας καρφιτσωμένης θέσης, η οποία πάντα παραμένει στην κορυφή της ροής δραστηριότητας, που εξηγεί τις κατευθυντήριες γραμμές και τις αρχές της ομάδας.

Αφού διαλέξετε αυτό, υπάρχουν δύο πιο σημαντικές ρυθμίσεις που πρέπει να λάβετε υπόψη. Κατ 'αρχάς, μπορείτε να επιλέξετε αν μόνο οι διαχειριστές μπορούν να δημοσιεύσουν στην ομάδα ή όλα τα μέλη μπορούν. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε να απαιτήσετε να εγκριθούν όλες οι δημοσιεύσεις από έναν διαχειριστή ή mod. Αυτές οι ρυθμίσεις μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή.

Καθώς η ομάδα σας μεγαλώνει, είναι καλή ιδέα να προσλάβετε περισσότερους διαχειριστές και επόπτες ώστε να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε τις αναρτήσεις και τα σχόλια των νέων μελών. Είναι συχνά πάρα πολύ δουλειά για ένα άτομο, ειδικά αν η ομάδα σας μεγαλώνει γρήγορα, όπως το Pantsuit Nation. Αυτή είναι μια μυστική ομάδα που δημιουργήθηκε λίγο πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016 προς τιμήν ενός από τους υποψηφίους, ο οποίος έχει τώρα πάνω από 3 εκατομμύρια μέλη. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει μια ποικιλία ομάδων admin και mods που αντικατοπτρίζουν το μακιγιάζ σας. Δημιουργήστε μια λίστα με τους διαχειριστές που είναι εύκολο να βρείτε και να ενθαρρύνετε τα μέλη να επισημαίνουν τους διαχειριστές, εάν βλέπουν κάποιο πρόβλημα, όπως μια ανεπιθύμητη αλληλογραφία ή προσωπικές επιθέσεις.

Όταν εγκρίνετε ή απορρίπτετε νέα μέλη, φροντίστε να είστε επιφυλακτικοί για ψεύτικα προφίλ, όπως αυτά με λίγους ή καθόλου φίλους, προσωπικά στοιχεία ή / και μια εικόνα προφίλ που δεν είναι αντιπροσωπευτική. Είναι καλύτερο να αποφύγετε την προσθήκη σε κάποιον που δεν έχει ούτε εικόνα προφίλ, η οποία αντιπροσωπεύεται από ένα σχήμα λευκού αυγού σε σκούρο φόντο.

Αναπόφευκτα, ακόμη και σε μυστικές ομάδες, μπορεί να καταλήξετε με διαδικτυακούς τρόλελους ή φονιάδες . Τα μέλη μπορούν να αναφέρουν αναρτήσεις που θεωρούν απαράδεκτες και οι διαχειριστές μπορούν να καταργήσουν μέλη της ομάδας όπως κρίνουν κατάλληλο. Στον πίνακα οργάνων της ομάδας, απλά κάντε κλικ στο σύμβολο οδοντωτών δίπλα στο όνομα ενός μέλους για να τα αφαιρέσετε. Εδώ μπορείτε να δείτε μια πλήρη λίστα μελών, διαχειριστών και εκείνων που έχουν αποκλειστεί. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αποφύγετε την έγκριση ενός μέλους που έχει απαγορευτεί και να ελέγξετε τα νέα αιτήματα μελών έναντι αυτής της λίστας για παρόμοια ονόματα ή φωτογραφίες προφίλ. Είναι περίεργο, δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να δείτε μια λίστα με τους επόπτες, αλλά μπορείτε εύκολα να δείτε την κατάσταση κάθε μέλους στη σελίδα του λογαριασμού σας.

Μετά από αυτές τις συμβουλές θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα βέλτιστο περιβάλλον για το Facebook Group σας και να διευκολύνετε την αντιμετώπιση των ζητημάτων όταν προκύψουν.