Πώς να κόψετε, να αντιγράψετε και να επικολλήσετε στο Microsoft Word

Χρησιμοποιήστε τα κουμπιά του Word ή τις συντομεύσεις πληκτρολογίου για να κόψετε, να αντιγράψετε και να επικολλήσετε αντικείμενα

Οι τρεις εντολές Cut, Copy και Paste, μπορεί να είναι οι πιο χρησιμοποιούμενες εντολές στο Microsoft Word . Σας επιτρέπουν να μεταφέρετε εύκολα κείμενο και εικόνες γύρω από ένα έγγραφο και υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να τις εφαρμόσετε. Ό, τι κόβετε ή αντιγράφετε χρησιμοποιώντας αυτές τις εντολές αποθηκεύεται στο Πρόχειρο. Το Πρόχειρο είναι μια εικονική περιοχή κράτησης και το ιστορικό του Πρόχειρου παρακολουθεί τα δεδομένα με τα οποία εργάζεστε.

Σημείωση: Το Cut, Copy, Paste και το Πρόχειρο είναι διαθέσιμα σε όλες τις πρόσφατες εκδόσεις του Word, συμπεριλαμβανομένων των Word 2003, Word 2007, Word 2016 και Word Online, μέρος του Office 365 και χρησιμοποιούνται ομοίως. Οι εικόνες εδώ είναι από το Word 2016.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την περικοπή, την αντιγραφή, την επικόλληση και το Πρόχειρο

Αποκοπή, Αντιγραφή και Επικόλληση. Getty Images

Το Cut and Copy είναι συγκρίσιμες εντολές. Όταν κόβετε κάτι, όπως κείμενο ή εικόνα, αποθηκεύεται στο Πρόχειρο και αφαιρείται μόνο από το έγγραφο αφού το επικολλήσετε κάπου αλλού. Όταν αντιγράφετε κάτι, όπως κείμενο ή εικόνα, αποθηκεύεται επίσης στο Πρόχειρο, αλλά παραμένει στο έγγραφο ακόμα και μετά την επικόλλησή του κάπου αλλού (ή αν δεν το κάνετε).

Εάν θέλετε να επικολλήσετε το τελευταίο αντικείμενο που έχετε κόψει ή αντιγράψετε, απλά χρησιμοποιήστε την εντολή Επικόλληση, που είναι διαθέσιμη σε διάφορες περιοχές του Microsoft Word. Αν θέλετε να επικολλήσετε ένα στοιχείο διαφορετικό από το τελευταίο στοιχείο που έχετε κοπεί ή αντιγράψει, χρησιμοποιείτε το ιστορικό του Πρόχειρου.

Σημείωση: Όταν επικολλήσετε κάτι που έχετε κόψει, μεταφέρεται στη νέα τοποθεσία. Εάν επικολλήσετε κάτι που έχετε αντιγράψει, αντιγράφεται στη νέα τοποθεσία.

Πώς να κόψετε και να αντιγράψετε στο Word

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι χρήσης των εντολών Αποκοπή και Αντιγραφή και είναι καθολικοί σε όλες τις εκδόσεις του Microsoft Word. Αρχικά, χρησιμοποιείτε το ποντίκι για να επισημάνετε το κείμενο, την εικόνα, τον πίνακα ή άλλο στοιχείο που θέλετε να κόψετε ή να αντιγράψετε.

Επειτα:

Πώς να επικολλήσετε το τελευταίο κομμάτι Αποκοπή ή αντιγραφή στο Word

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε την εντολή Επικόλληση (Paste) που είναι καθολική σε όλες τις εκδόσεις του Microsoft Word. Πρώτον, πρέπει να χρησιμοποιήσετε είτε την εντολή Cut είτε Copy για να αποθηκεύσετε ένα στοιχείο στο Πρόχειρο. Στη συνέχεια, για να επικολλήσετε το τελευταίο στοιχείο που κόψατε ή αντιγράψατε:

Χρησιμοποιήστε το Πρόχειρο για την επικόλληση αντικειμένων που είχαν προηγουμένως κοπεί ή αντιγραφεί

Το Πρόχειρο. Joli Ballew

Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εντολή Επικόλληση όπως περιγράφεται στην προηγούμενη ενότητα, εάν θέλετε να επικολλήσετε κάτι διαφορετικό από το τελευταίο κομμάτι που αντιγράψατε. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αντικείμενα μεγαλύτερα από αυτό, πρέπει να έχετε πρόσβαση στο Πρόχειρο. Αλλά πού είναι το Πρόχειρο; Πώς θα φτάσετε στο Πρόχειρο και πώς ανοίγετε το Πρόχειρο; Όλες οι έγκυρες ερωτήσεις και οι απαντήσεις διαφέρουν ανάλογα με την έκδοση του Microsoft Word που χρησιμοποιείτε.

Τρόπος λήψης στο Πρόχειρο στο Word 2003:

  1. Τοποθετήστε το ποντίκι σας μέσα στο έγγραφο στο οποίο θέλετε να εφαρμόσετε την εντολή Επικόλληση.
  2. Κάντε κλικ στο μενού Επεξεργασία και κάντε κλικ στο Πρόχειρο του Office . Εάν δεν εμφανίζεται το κουμπί Πρόχειρο, κάντε κλικ στην καρτέλα Μενού > Επεξεργασία > Πρόχειρο του Office .
  3. Κάντε κλικ στο στοιχείο που θέλετε στη λίστα και κάντε κλικ στην επιλογή Επικόλληση .

Πώς να ανοίξετε το Πρόχειρο σε Word 2007, 2010, 2013, 2016:

  1. Τοποθετήστε το ποντίκι σας μέσα στο έγγραφο στο οποίο θέλετε να εφαρμόσετε την εντολή Επικόλληση.
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Αρχική σελίδα.
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Πρόχειρο .
  4. Επιλέξτε το στοιχείο για επικόλληση και κάντε κλικ στην επιλογή Επικόλληση .

Για να χρησιμοποιήσετε το Πρόχειρο στο Office 365 και το Word Online, κάντε κλικ στην επιλογή Επεξεργασία στο Word . Στη συνέχεια, εφαρμόστε την κατάλληλη επιλογή Επικόλληση.

Συμβουλή: Εάν συνεργάζεστε με άλλους για να δημιουργήσετε ένα έγγραφο, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε την παρακολούθηση αλλαγών έτσι ώστε οι συνεργάτες σας να μπορούν να δουν γρήγορα τις αλλαγές που κάνατε.