Γιατί η επανεκκίνηση φαίνεται να διορθώνει τα περισσότερα προβλήματα υπολογιστή;

Γιατί να τροφοδοτήσουμε κάτι και στη συνέχεια να τείνουμε να διορθώσουμε τα περισσότερα προβλήματα

Συνήθως πηγαίνει κάτι τέτοιο:

ΕΣΕΙΣ: "Έτσι έχω αυτό το πρόβλημα με μου ..."
TECH SUPPORT: "Επανεκκινήσατε το;"
ΕΣΕΙΣ: "..."

Λίγα πράγματα προκαλούν περισσότερους ρολούς ματιών από ό, τι τους είπαν να ξανακάνουν κάτι, είτε είναι ο υπολογιστής, το smartphone, η τηλεόραση ή οποιαδήποτε άλλη τεχνολογία μιλάμε.

Οι περισσότεροι από εμάς συνηθίζουν να το ακούνε μέχρι τώρα. Η πλειοψηφία των ανθρώπων που βοηθάμε έχουν ήδη ξαναρχίσει τον υπολογιστή τους (ή τίποτα) πριν ακόμα μιλήσουν μαζί μας, και οι άλλοι τείνουν να χαστούκουν τα μέτωπά τους με τα χέρια τους, συγκλονισμένοι που έχουν ξεχάσει αυτήν την τεχνολογική πανάκεια.

Άλλοι άνθρωποι σχεδόν φαίνεται να προσβάλλουν όταν το ακούν σαν να έχουν προσβληθεί με κάποιο τρόπο με αυτή την πολύ απλή για να είναι χρήσιμη συμβουλή.

Αλλά μάντεψε τι? Λειτουργεί πραγματικά! Εκτιμούμε ότι περισσότερα από τα μισά από τα τεχνολογικά προβλήματα που βλέπουμε από τους πελάτες και τους αναγνώστες μας μπορούν να διορθωθούν με μια απλή επανεκκίνηση .

Γιατί η επανεκκίνηση κάτι λειτουργεί τόσο καλά

Τώρα που αυτό το κομμάτι του έργου είναι εκτός λειτουργίας, τίθεται το ερώτημα: γιατί λειτουργεί;

Ας ξεκινήσουμε μιλώντας για το τι συμβαίνει όταν εκτελείται ο υπολογιστής σας:

Ανοίγετε προγράμματα, κλείνετε προγράμματα, ίσως εγκαταστήσετε και απεγκαταστήσετε λογισμικό ή εφαρμογές. Μερικές φορές προγράμματα όπως το πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο είναι ανοιχτά για ώρες ή και ημέρες, κάθε φορά. Πολλά άλλα πράγματα σταματούν και ξεκινούν - πράγματα που δεν βλέπετε ποτέ στον εαυτό σας.

Αντιμετωπίζετε ότι το χρονικό διάστημα εγκατάλειψης της χρήσης του υπολογιστή σας στο κεφάλι σας τώρα; Είναι λίγο τρελό, ξέρουμε. Χρησιμοποιούμε τους υπολογιστές μας πολύ, ειδικά κατά τη διάρκεια αρκετών ημερών ή και περισσότερο.

Αυτό που ίσως δεν συνειδητοποιείτε είναι ότι πολλά από αυτά που κάνετε εσείς και το λειτουργικό σας σύστημα είναι να αφήσετε πίσω σας ένα είδος αποτυπώματος, συνήθως με τη μορφή διαδικασιών φόντου που δεν χρειάζεστε πραγματικά πια, ή προγράμματα που δεν έχουν κλείσει αρκετά ο ΤΡΟΠΟΣ.

Αυτά τα "υπολείμματα" γουρούνι πόρους του συστήματός σας, συνήθως RAM σας. Αν πάρα πολλά από αυτά συμβαίνουν, αρχίζετε να αντιμετωπίζετε προβλήματα, όπως ένα υποτονικό σύστημα, προγράμματα που δεν θα ανοίξουν πια, μηνύματα σφάλματος ... το ονομάζετε.

Όταν κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας, κάθε πρόγραμμα και διαδικασία τελειώνει καθώς η ισχύς εξέρχεται από τον υπολογιστή σας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επανεκκίνησης.

Μόλις ο υπολογιστής σας ξεκινήσει ξανά, έχετε μια καθαρή πλάκα των ειδών πάλι και, πιο συχνά, έναν ταχύτερο, καλύτερα υπολογιστή εργασίας.

Σημαντικό: Η επανεκκίνηση του υπολογιστή σας είναι ίδια με την επανεκκίνηση ή την απενεργοποίηση και, στη συνέχεια, με το χέρι. Η επανεκκίνηση δεν είναι η ίδια με την επαναφορά , η οποία είναι μια πολύ μεγαλύτερη διαδικασία και συνήθως σημαίνει ότι σβήνετε τα πάντα και επιστρέφετε σε "εργοστασιακές προεπιλογές".

Δείτε Πώς μπορώ να επανεκκινήσω τον υπολογιστή μου; εάν δεν είστε σίγουροι για τον σωστό επανεκκίνηση του υπολογιστή σας των Windows. Αν ενδιαφέρεστε πραγματικά να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας, συνεχίστε να διαβάζετε ... μιλάμε για αυτό περισσότερο στην τελευταία ενότητα.

Επανεκκίνηση έργων σε άλλες συσκευές πάρα πολύ

Η ίδια λογική ισχύει και για άλλες συσκευές που δεν καλείτε σε υπολογιστή, αλλά στην πραγματικότητα είναι στην πραγματικότητα.

Συσκευές όπως η τηλεόραση, το smartphone, το μόντεμ, ο δρομολογητής, το DVR, το οικιακό σύστημα ασφαλείας, η ψηφιακή φωτογραφική μηχανή (κ.λπ. κ.λπ.) διαθέτουν μικροσκοπικά λειτουργικά συστήματα και λογισμικό που τρέχουν στα ίδια προβλήματα.

Η επανεκκίνηση αυτών των συσκευών είναι συνήθως τόσο εύκολη όσο η αφαίρεση της τροφοδοσίας για μερικά δευτερόλεπτα και στη συνέχεια η επιστροφή της. Με άλλα λόγια: αποσυνδέστε το και στη συνέχεια συνδέστε το ξανά .

Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος επανεκκίνησης οτιδήποτε εάν χρειάζεστε κάποια βοήθεια σχετικά με τη συγκεκριμένη συσκευή.

Η συχνή επανεκκίνηση είναι πιθανώς ένα σημάδι ενός μεγαλύτερου προβλήματος

Η ανάγκη για επανεκκίνηση του υπολογιστή σας, σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι απόλυτα φυσιολογική, ειδικά εάν κάνετε το είδος της εργασίας που απαιτεί πολλή αλληλεπίδραση με το λειτουργικό σύστημα, όπως την ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης , την εγκατάσταση ενημερώσεων , την επανεγκατάσταση λογισμικού κλπ.

Πέρα από αυτό, ωστόσο, μπορεί να αντιμετωπίζετε ζητήματα που η επανεκκίνηση περιορίζεται μόνο προσωρινά για εσάς. Ένα κομμάτι υλικού ενδέχεται να αποτυγχάνει, σημαντικά αρχεία των Windows ενδέχεται να είναι διεφθαρμένα ή μπορεί να έχετε λοίμωξη από κακόβουλο λογισμικό .

Σε αυτές τις περιπτώσεις, ακολουθήστε οποιαδήποτε αντιμετώπιση προβλημάτων που έχει νόημα για το ακριβές πρόβλημα. Ο έλεγχος αρχείων συστήματος με το διακόπτη σάρωσης τώρα είναι συχνά καλό πράγμα και, φυσικά, η σάρωση με το πλήρες σύστημα κακόβουλου λογισμικού είναι σχεδόν πάντα σωστή.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η επαναφορά σημαίνει συνήθως μια πραγματική επαναφορά, συχνά επιστρέφοντας τη συσκευή πίσω στην ίδια κατάσταση με την ημέρα που πήρατε ό, τι κι αν βγεί από το κουτί. Αυτή η επιλογή είναι επίσης διαθέσιμη ως έσχατη λύση για τα Windows - καλείται Reset This PC .

Ανατρέξτε στην ενότητα Επαναφορά αυτού του υπολογιστή: Πλήρης επεξήγηση εάν δεν έχετε άλλες επιλογές και πιστεύετε ότι αυτό μπορεί να είναι αυτό που θέλετε να δοκιμάσετε στη συνέχεια.