Τι είναι το Microsoft Word;

Γνωρίστε το πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου της Microsoft

Το Microsoft Word είναι ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου το οποίο αναπτύχθηκε για πρώτη φορά από τη Microsoft το 1983. Από τότε, η Microsoft έχει κυκλοφορήσει μια πληθώρα ενημερωμένων εκδόσεων, καθένα από τα οποία προσφέρει περισσότερα χαρακτηριστικά και ενσωματώνει καλύτερη τεχνολογία από αυτήν που είχε προηγουμένως. Η πιο πρόσφατη έκδοση του Microsoft Word είναι διαθέσιμη στο Office 365 , αλλά το Microsoft Office 2019 θα είναι εδώ σύντομα και θα περιλαμβάνει το Word 2019.

Το Microsoft Word περιλαμβάνεται σε όλες τις σειρές εφαρμογών του Microsoft Office . Οι πιο βασικές (και οι λιγότερο ακριβές) σουίτες περιλαμβάνουν επίσης το Microsoft PowerPoint και το Microsoft Excel . Υπάρχουν πρόσθετες σουίτες και περιλαμβάνουν άλλα προγράμματα του Office, όπως το Microsoft Outlook και το Skype for Business .

Χρειάζεστε το Microsoft Word;

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε απλά έγγραφα, αποτελούμενα από παραγράφους με λίστες με κουκκίδες και αριθμημένες λίστες με ελάχιστη μορφοποίηση, δεν χρειάζεται να αγοράσετε το Microsoft Word. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή WordPad που περιλαμβάνεται στα Windows 7 , Windows 8.1 και Windows 10 . Εάν πρέπει να κάνετε περισσότερα από αυτό, όμως, θα χρειαστείτε ένα πιο ισχυρό πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου.

Με το Microsoft Word μπορείτε να επιλέξετε από μια ποικιλία προκαθορισμένων στυλ και σχεδίων, τα οποία παρέχουν έναν εύκολο τρόπο για τη μορφοποίηση μεγάλων εγγράφων με ένα μόνο κλικ. Μπορείτε επίσης να εισάγετε εικόνες και βίντεο από τον υπολογιστή σας και το διαδίκτυο, να σχεδιάσετε σχήματα και να δημιουργήσετε ένα ένθετο όλων των ειδών τα διαγράμματα.

Εάν γράφετε ένα βιβλίο ή δημιουργείτε ένα φυλλάδιο, το οποίο δεν μπορείτε να το κάνετε αποτελεσματικά (ή καθόλου) στο WordPad, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Microsoft Word για να ορίσετε περιθώρια και καρτέλες, να εισάγετε διαχωριστικά σελίδων, να δημιουργήσετε στήλες και ακόμη και ρυθμίστε την απόσταση μεταξύ των γραμμών. Υπάρχουν επίσης λειτουργίες που σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε έναν πίνακα περιεχομένων με ένα μόνο κλικ. Μπορείτε επίσης να εισαγάγετε τις υποσημειώσεις, καθώς και τις κεφαλίδες και τα υποσέλιδα. Υπάρχουν επιλογές για τη δημιουργία βιβλιογραφιών, λεζάντων, πίνακα αριθμών και ακόμη και παραπομπών.

Αν οποιοδήποτε από αυτά τα πράγματα ακούγεται σαν αυτό που θα θέλατε να κάνετε με το επόμενο έργο γραφής, τότε θα χρειαστείτε το Microsoft Word.

Έχετε το Microsoft Word;

Ίσως έχετε ήδη μια έκδοση του Microsoft Word στον υπολογιστή σας, στο tablet σας ή ακόμα και στο τηλέφωνό σας. Πριν κάνετε μια αγορά, θα πρέπει να μάθετε.

Για να δείτε εάν έχετε εγκατεστημένο το Microsoft Word στη συσκευή σας των Windows:

  1. Από το παράθυρο "Αναζήτηση" στη γραμμή εργασιών (Windows 10), στην οθόνη "Έναρξη" (Windows 8.1) ή στο παράθυρο "Αναζήτηση" στο μενού "Έναρξη" (Windows 7), πληκτρολογήστε msinfo32 και πατήστε Enter .
  2. Κάντε κλικ στο σύμβολο + δίπλα στο περιβάλλον λογισμικού .
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Ομάδες προγραμμάτων.
  4. Αναζητήστε μια καταχώρηση του Microsoft Office .

Για να μάθετε εάν διαθέτετε μια έκδοση του Word στο Mac , αναζητήστε την στην πλαϊνή γραμμή του Finder , στην περιοχή Εφαρμογές .

Πού να αποκτήσετε το Microsoft Word

Εάν είστε βέβαιοι ότι δεν έχετε ήδη μια σουίτα του Microsoft Office, μπορείτε να αποκτήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση του Microsoft Word με το Office 365. Το Office 365 είναι μια συνδρομή όμως, κάτι που πληρώνετε για μηνιαία. Εάν δεν ενδιαφέρεστε να πληρώνετε μηνιαία, σκεφτείτε την αγορά του Office τελείως. Μπορείτε να συγκρίνετε και να αγοράσετε όλες τις διαθέσιμες εκδόσεις και σουίτες στο Microsoft Store. Αν θέλετε να περιμένετε, μπορείτε να πάρετε το Microsoft Word 2019 κατά το τελευταίο μέρος του 2018 αγοράζοντας τη σουίτα του Microsoft Office 2019.

Σημείωση: Ορισμένοι εργοδότες, κοινοτικά κολέγια και πανεπιστήμια προσφέρουν το Γραφείο 365 δωρεάν στους υπαλλήλους και τους σπουδαστές τους.

Η ιστορία του Microsoft Word

Με τα χρόνια έχουν υπάρξει πολλές εκδόσεις της σουίτας του Microsoft Office. Οι περισσότερες από αυτές τις εκδόσεις προέρχονταν από σουίτες χαμηλότερων τιμών, οι οποίες περιελάμβαναν μόνο τις πιο βασικές εφαρμογές (συχνά Word, PowerPoint και Excel), σε σουίτες υψηλότερων τιμών που περιελάμβαναν μερικά ή όλα (Word, PowerPoint, Excel, Outlook, OneNote, SharePoint , Exchange, Skype και άλλα). Αυτές οι εκδόσεις πακέτων είχαν ονόματα όπως "Σπίτι και φοιτητής" ή "Προσωπικά" ή "Επαγγελματικά". Υπάρχουν πάρα πολλοί συνδυασμοί για να καταχωρήσετε εδώ, αλλά αυτό που είναι σημαντικό να σημειωθεί είναι ότι το Word περιλαμβάνεται σε οποιαδήποτε σουίτα που μπορείτε να αγοράσετε.

Ακολουθούν οι πρόσφατες εκδόσεις του Microsoft Office που περιέχουν και το Word:

Φυσικά, το Microsoft Word υπήρξε σε κάποια μορφή από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 και είχε εκδόσεις για τις περισσότερες πλατφόρμες (ακόμη και πριν από την ύπαρξη των Microsoft Windows).