Αγοράζοντας μουσική: Λήψη τραγουδιών ή ακρόαση μουσικής στο διαδίκτυο;

Αυτό το άρθρο επισημαίνει τις επιλογές σας κατά την αγορά και την ακρόαση ψηφιακής μουσικής

Είστε μπερδεμένοι για το ποιος τρόπος να γυρίσετε όταν αγοράζετε και ακούτε ψηφιακή μουσική; Θέλετε να είστε κύριος των τραγουδιών που ακούτε ή είναι μια αφθονία τραγουδιών που είναι πιο σημαντικά για σας για την ανακάλυψη μουσικής; Μερικοί υποστηρίζουν ότι η μουσική ιδιοκτησία είναι πιο σημαντική γι 'αυτούς, ενώ άλλοι λένε ότι η πληρωμή μηνιαίας συνδρομής τους δίνει την ευελιξία να ακούν μουσική online με σχεδόν απεριόριστη προσφορά - για να μην αναφέρουμε την ελευθερία να την ακούμε σχεδόν οπουδήποτε οποιαδήποτε κινητή συσκευή).

Αυτή είναι μια ερώτηση που οπαδοί ψηφιακής μουσικής θα συζητούν πάντα έντονα και επομένως δεν συμφωνούν πλήρως. Το πιο σημαντικό, είναι ένα βασικό ερώτημα να αναρωτηθείτε αν πηδάτε στην ψηφιακή μουσική για πρώτη φορά - ειδικά όταν ξοδεύετε τα σκληρά κερδισμένα μετρητά σας! Υπάρχουν καλά επιχειρήματα για τη χρήση και των δύο, αλλά πραγματικά εξαρτάται από το πώς θέλετε να συνδεθείτε με την ψηφιακή μουσική. Εάν δεν είστε σίγουροι για τον τρόπο που μπορείτε να πάτε ή απλώς θέλετε να βάλετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του καθενός, τότε διαβάζοντας αυτό το άρθρο μπορεί απλά να κάνει την απόφασή σας λίγο πιο απλή.

Οι δύο κύριες επιλογές για την ακρόαση ψηφιακής μουσικής είναι:

Ψηφιακή ιδιοκτησία μουσικής

Εάν προτιμάτε να δημιουργήσετε και να διαθέσετε μια φυσική συλλογή μουσικής - όπως τις παλιές καλές μέρες που θα μπορούσατε να περπατήσετε στο τοπικό σας δισκογραφικό κατάστημα και να αγοράσετε ένα άλμπουμ ή ένα CD βινυλίου - τότε θα θελήσετε να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία λήψης ψηφιακής μουσικής ότι μπορείτε να αγοράσετε τραγούδια από το να κρατήσει. Αυτός ο τύπος υπηρεσίας ονομάζεται μερικές φορές, a la carte, και σας επιτρέπει να μετακινήσετε φυσικά την αγορασμένη μουσική σας γύρω σας με οποιονδήποτε τρόπο θέλετε. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από την αποθήκευση στον υπολογιστή σας, μπορείτε επίσης να συγχρονίσετε το iPhone , το iPod, το MP3 player , το PMP κλπ. Η ιδιοκτησία ψηφιακής μουσικής σημαίνει επίσης ότι μπορείτε να αντιγράψετε τα δικά σας CD χρησιμοποιώντας ένα media player λογισμικού (iTunes, Winamp , κλπ.) για παράδειγμα, για να δημιουργήσετε περαιτέρω τη μουσική σας βιβλιοθήκη με ψευδο-φυσικό τρόπο. Ωστόσο, όλη αυτή η ιδιοκτησία μπορεί να έρθει με κόστος. Για παράδειγμα, τι συμβαίνει αν χάσετε τη μουσική που αγοράσατε και κατεβάσατε; Όχι όλες οι υπηρεσίες a la carte σας επιτρέπουν να ξαναφορτώσετε τα κομμάτια που αγοράσατε και έτσι θα μπορούσατε να δείτε τη συλλογή σας να εξατμίζεται σε μια στιγμή! Για να αποφύγετε την καταστροφή της ψηφιακής μουσικής σας, θα χρειαστεί να έχετε ένα σχέδιο αποκατάστασης καταστροφών και να διατηρείτε τα αρχεία σας ασφαλή κάπου, όπως ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος ή να καίγεται σε ένα σύνολο CD / DVD - όλα αυτά θα μπορούσαν να χρειαστούν πολύς χρόνος όμως αν έχετε δημιουργήσει μια πολύ μεγάλη βιβλιοθήκη.

Δηλαδή, αν είστε πρόθυμοι να διαχειριστείτε την ψηφιακή σας μουσική βιβλιοθήκη, θα έχετε πάντα τη μουσική που έχετε αγοράσει και δεν θα χρειαστεί να πληρώνετε συνεχώς μια συνδρομή για να συνεχίσετε να την ακούτε. Επομένως, η κυριότητα θα μπορούσε να είναι η καλύτερη επιλογή μακροπρόθεσμα.

Συνδρομητικές υπηρεσίες μουσικής ροής

Η ροή μουσικής που έχει δει μια μεγάλη έκρηξη στις προσφορές της τα τελευταία χρόνια μπορεί να είναι ένας πιο ευέλικτος τρόπος να απολαμβάνετε ψηφιακή μουσική, αν δεν σας πειράζει το γεγονός ότι ποτέ δεν θα είστε κάτοχος κάποιου από αυτά. Αυτός ο τύπος υπηρεσίας ψηφιακής μουσικής προσφέρει συνήθως μηνιαίο (ή ετήσιο) ποσοστό συνδρομής για πρόσβαση σε ένα smorgasbord κομμάτι που καλύπτει σχεδόν κάθε τύπο είδους που μπορείτε να σκεφτείτε. Πολλές υπηρεσίες ροής μουσικής προσφέρουν επίσης κινητές λύσεις, ώστε να μπορείτε να έχετε πρόσβαση και να ακούτε εκατομμύρια τραγούδια σε δημοφιλείς φορητές συσκευές όπως το iPhone, το iPad και άλλα smartphones και φορητές συσκευές. Επίσης, δεν υπάρχει καμία ανησυχία για την εξάντληση του χώρου αποθήκευσης του σκληρού δίσκου ή για τη συσσώρευση της μνήμης του iPhone σας με κομμάτια - αλλά θα χρειαστείτε σύνδεση στο Internet με τις περισσότερες υπηρεσίες για να το πάρετε. Ορισμένες υπηρεσίες μουσικής σύννεφων όπως το Spotify και το iCloud (το οποίο διαθέτει το πρόσθετο συνδρομής iTunes Match ) προσφέρουν μια ειδική λειτουργία εκτός σύνδεσης, αλλά οι περισσότεροι δεν έχουν αυτήν την επιλογή.

Αλλά τι γίνεται με την οργάνωση μιας συλλογής τραγουδιών; Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε την εκλεγμένη υπηρεσία συνεχούς ροής για να οργανώσετε τη μουσική που ακούτε περισσότερο (μέσω των λιστών αναπαραγωγής στο σύννεφο), αλλά θα είναι πάντα η ενοικίαση χώρου. Τούτου λεχθέντος, εάν θέλετε να ανακαλύψετε νέα μουσική παρά να δημιουργήσετε μια βιβλιοθήκη "oldies", τότε αυτό το είδος παράδοσης μουσικής είναι μια έξυπνη λύση. Άλλες προσδοκίες είναι ότι δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε: τη μετατροπή μεταξύ μορφών , την ετικέτα MP3 ή το συγχρονισμό στο iPod σας - καθιστώντας αυτή τη λύση μια πολύ απλούστερη υπόθεση. Επίσης, θα είστε σε θέση να αποφύγετε τις καταστροφές αποθήκευσης, όπως να χάσετε όλη τη μουσική σας, επειδή ο σκληρός δίσκος που αποθηκεύτηκε πήγε νότια! Απλά θυμηθείτε με την ακρόαση της μουσικής σύννεφων ότι αν δεν το αγοράσετε και θα το κατεβάσετε, ποτέ δεν θα το αγοράσετε και όταν η συνδρομή σας σταματήσει, έτσι και η μουσική!