Πώς να χρησιμοποιήσετε την Apple TV με το Sonos Playbar σας

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να χρησιμοποιήσετε μια τηλεόραση Apple με Sonos Playbar.

Η Sonos ήταν μια από τις πρώτες εταιρείες που δημιούργησαν μια λύση υψηλής ποιότητας για streaming audio γύρω από το σπίτι, οπότε γιατί δεν θα θέλατε να ενσωματώσετε την Apple TV σας σε αυτό το οικοσύστημα;

Πρέπει να χρησιμοποιήσετε την τηλεόρασή σας για να συνδέσετε τα δύο συστήματα επάνω. Αυτό συμβαίνει επειδή η Apple TV τέταρτης γενιάς διαθέτει μόνο έξοδο HDMI υψηλής ευκρίνειας και καμία οπτική σύνδεση εξόδου ήχου.

Αυτό είναι αποδεκτό επειδή το HDMI μεταφέρει ακουστικά και οπτικά σήματα πολύ υψηλής ποιότητας, αλλά παρουσιάζει μια μικρή πολυπλοκότητα στη σύνδεση των δύο συστημάτων.

Για να τα συνδέσετε, πρέπει να συνδέσετε την τηλεόραση Apple με την τηλεόρασή σας μέσω HDMI και να βγάλετε την Sonos Playbar χρησιμοποιώντας το οπτικό καλώδιο και την οπτική έξοδο στην τηλεόραση. (Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τον οπτικό ήχο εδώ ). Ας πάρουμε τη ρύθμιση του συστήματός σας:

Ο, τι χρειάζεσαι

Παίξτε ωραία με το Playbar

Ο καλύτερος τρόπος για να συνδέσετε μια τηλεόραση Apple στην οικιακή εγκατάσταση Sonos σας είναι να χρησιμοποιήσετε μια Sonos Playbar για να συνδέσετε τα δύο. Η Sonos έχει σχεδιάσει το προϊόν ως ηχοσύστημα home cinema, μπορεί να τοποθετηθεί σε τοίχο και να σχεδιαστεί για να συμπληρώσει το σύστημα οικιακού κινηματογράφου HDTV. Χρειάζονται μόνο λίγα βήματα για την αναπαραγωγή ήχου από την Apple TV σας μέσω κάθε ηχείου Sonos στο σπίτι σας.

Η ρύθμιση είναι απλή :

Ρυθμίστε το Sonos και την Apple TV :

Ρύθμιση της τηλεόρασής σας :

Θα χρειαστείτε ένα τηλεχειριστήριο

Ρυθμίστε ένα τηλεχειριστήριο γενικής χρήσης

Μπορείτε να ακολουθήσετε αυτές τις οδηγίες για να ρυθμίσετε ένα τηλεχειριστήριο γενικής χρήσης με την Apple TV σας . Για να ρυθμίσετε το Sonos για αυτό, χρησιμοποιήστε την εφαρμογή Sonos για να επιλέξετε TV Setup και Control> Remote Setup Setup.

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Sonos σε iOS, Mac ή PC για να ελέγξετε το σύστημά σας.

Τώρα τι μπορείτε να κάνετε;

Μόλις έχετε τα συστήματα Sonos και Apple TV που εργάζονται μαζί, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συσκευή iOS για να μεταδώσετε ήχο μέσω του συστήματος Sonos. Μπορείτε να αναπαράγετε μουσική, ταινίες ή άλλο ήχο βίντεο από την Apple TV απευθείας μέσω του συστήματος Sonos. ή ακουστικό ήχου από ένα iPhone, iPad, Mac ή iPod touch χρησιμοποιώντας το AirPlay.

Τώρα, έχετε ρυθμίσει τον ήχο Apple TV για αναπαραγωγή μέσω ενός συστήματος Sonos που είναι συνδεδεμένο με την τηλεόρασή σας, θα έχετε επίσης τη δυνατότητα να μεταδώσετε ήχο από την τηλεόρασή σας σε οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο του σπιτιού σας που είναι εξοπλισμένο με ηχεία Sonos.

Δεν έχετε μια Playbar;

Θα χρειαστείτε ένα ηχείο Sonos κάποιου είδους για να ενεργήσετε ως πύλη για να πάρετε το ήχο της Apple TV στο σύστημά σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα Sonos Play: 5 για αυτό, αν και τα αποτελέσματα μπορεί να μην είναι τόσο καλά, επειδή ο ήχος μεταφέρεται από την τηλεόρασή σας στο σύστημα Sonos σας μέσω μιας τυπικής υποδοχής 3,5mm (αν υποθέσουμε ότι η τηλεόρασή σας έχει αυτή την έξοδο).

Μεταξύ των άλλων παγίδων, μπορείτε να βρείτε τον ήχο που πέφτει εκτός σειράς με βίντεο όταν παρακολουθείτε μέσω της Apple TV, αλλά θα μπορείτε να ακούτε μουσική από την Apple TV χρησιμοποιώντας ομιλητές Sonos γύρω από το σπίτι σας.

Η ρύθμιση είναι εύκολη - απλώς ανοίξτε τις Ρυθμίσεις> Ήχος και Βίντεο> Έξοδος ήχου στην Apple TV σας και ρυθμίστε τη χρήση του συνδεδεμένου συστήματος.

Τι θα συμβεί στη συνέχεια για έξυπνα ηχεία;

Η Sonos αισθάνεται κάποια πίεση από τα συνδεδεμένα έξυπνα συστήματα ηχείων, συμπεριλαμβανομένων των συσκευών Echo της Amazon που τροφοδοτούνται με την Alexa, και παρόμοια συστήματα από άλλους κατασκευαστές.

Αυτά τα συστήματα δεν περιορίζονται στον ήχο, αλλά επιτρέπουν στους ανθρώπους να ελέγχουν τα σπίτια τους και να λαμβάνουν βοήθεια από φωνητικά ενεργοποιημένους έξυπνους βοηθούς, όπως η Alexa, η Cortana ή η Siri.

Προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτή την απειλή, η Sonos επιτυγχάνει συμφωνίες που επιτρέπουν στα συστήματά της να αρχίσουν να υποστηρίζουν έξυπνους βοηθούς από άλλους κατασκευαστές. Η εταιρεία ξέρει ότι πρέπει να ανταποκριθεί στην πρόκληση: Το Verge αναφέρει τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Sonos Patrick Spence, ο οποίος είπε:

"Τα επόμενα χρόνια θα καθορίσουμε το μέλλον μας καθώς μπαίνουμε στα μεγάλα πρωταθλήματα - συνεργαζόμαστε και ανταγωνίζουμε παγκόσμιους ηγέτες όπως το Amazon, το Google και (πιθανότατα) η Apple."

Συστήματα όπως η Sonos και η Apple TV θα γίνουν όλο και πιο σημαντικά συστατικά μέσα στα έξυπνα σπίτια. Όχι μόνο θα ελέγχετε αυτές τις συσκευές με τη φωνή σας, αλλά και τα έξυπνα ηχεία θα αποτελέσουν επίσης την κύρια διεπαφή μέσω της οποίας ελέγχουμε τα σπίτια μας.